כדורסלליגת העל

שלוש משלוש: הפועל תל אביב סגרה שבוע מושלם בליגת העל

אחרי שכמעט שמטה פער של 20 נקודות, החבורה של איטודיס ניצחה 83:89 את הפועל חולון, רשמה ניצחון שלישי רצוף ועלתה למאזן 2:17 בליגה. ניצחון רביעי ברציפות להפועל העמק, 64:87 בחוץ על אליצור נתניה

הפועל תל אביב השלימה שבוע מושלם מבחינתה בליגת ווינר סל: אחרי שניצחה את מכבי רעננה ואת מכבי רמת גן במשחקים מוקדמים מן המחזורים ה-24 וה-25 בהתאמה, הקבוצה של דימיטריס איטודיס גברה הערב (מוצאי שבת) 83:89 על הפועל חולון בהיכל מנורה מבטחים במסגרת המחזור ה-17, ועלתה למאזן 2:17. אחרי שחזרו לעצמם בזירה המקומית, האדומים ינסו ביום חמישי גם לקטוע רצף של חמישה הפסדים ביורוליג במשחק בית מול מילאנו.

ים מדר בפעולה (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)
בר טימור עם הכדור (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)
ג’ונתן מוטלי מול עידן זלמנסון (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)
נתנאל ארצי נאבק עם תומר גינת (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

את ההופעה של התל-אביבים מול הסגולים צריך לחלק לשניים: במחצית הראשונה קלעה המארחת 55 נקודות – ובאמצע הדרך של הרבע השלישי היא עלתה ליתרון שיא של 20 הפרש (44:64); דווקא אז האדומים החלו לחרוק בהתקפה, ושלוש דקות לסיום ראו את הפער שלהם מצטמק לשתי נקודות בלבד. בסופו של דבר סלי קלאץ’ של ג’ונתן מוטלי, בר טימור ואלייז’ה בראיינט הבטיחו את הניצחון אחרי דקות סיום מותחות. בראיינט הוביל את המנצחת עם 24 נקודות, שמונה אסיסטים ושבעה ריבאונדים, מוטלי סייע עם 18, ומעבר לזה גם תומר גינת חזר לפרקט אחרי תקופה ממושכת ותרם 4 נקודות וארבעה ריבאונדים ב-19 דקות.

מנגד, פרדראג קרוניץ’, המאמן הבוסני החדש של חולון, ערך בכורה על הקווים במסגרת ליגת ווינר סל, אבל לא הצליח לשנות את המומנטום של קבוצתו. הסגולים נחלו הפסד שני רצוף ורביעי בחמשת המחזורים האחרונים – וירדו למאזן 8:9 חיובי. הם כן יכולים להתעודד מהעובדה שלא נשברו גם כשהפיגור הפך משמעותי – וכאמור הם אף לא היו רחוקים מלמחוק אותו לחלוטין. אקסבייר מנפורד ואדאמה סאנוגו בלטו אצל האורחת עם 19 נקודות כל אחד, כאשר לגארד היו שמונה אסיסטים ואילו לסנטר תשעה ריבאונדים. חולון תנסה להתאושש במחזור הבא, אז היא תתארח אצל הפועל באר שבע/דימונה.

קלעו להפועל תל אביב: אלייז’ה בראיינט 24 נקודות, ג’ונתן מוטלי 18, בר טימור 13, ים מדר 12, גיא פלטין 6, יפתח זיו 5, תומר גינת וכריס ג’ונס 4 כל אחד, טאי אודיאסי 2, עוז בלייזר 1.

קלעו להפועל חולון: אקסבייר מנפורד ואדאמה סאנוגו 19 נקודות כל אחד, נתנאל ארצי 13, עידן זלמנסון 12, יאיר קרביץ 8, ג’ורדן מקריי 4, דמיון רוסר ודארין גרין ג’וניור 3 כל אחד, ליאור קררה 2.

המאמן דימיטריס איטודיס (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)
אקסבייר מנפורד בפעולה (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)
מאמן חולון, פרדראג קרוניץ’ (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)
אדאמה סאנוגו עם הכדור (ְיהודה הליקמן, ספורטס רבי)

אליצור נתניה – הפועל העמק 78:64

חמישה ימים אחרי שספגה הפסד כואב בחצי גמר גביע המדינה, הפועל העמק חזרה לעצמה במסגרת המחזור ה-17 של ליגת ווינר סל: הקבוצה של שרון אברהמי חגגה ניצחון רביעי רצוף בזירה זו עם 64:78 בחוץ על אליצור נתניה, ושיפרה את מאזנה ל-4:13. במחזור הבא, שייערך אחרי פגרת הנבחרת, ינסו הצפוניים להמשיך בתנופה כאשר יתארחו אצל עירוני נס ציונה. בהתקפה רפי מנקו בלט עם 16 נקודות – הכמות הכי גבוהה שלו בעונה הסדירה מאז 23 בדצמבר 2023.

נתניה, מצידה, הלכה אחורה דווקא אחרי תקופה יחסית טובה מבחינתה. במחזור הקודם היא אומנם נכנעה במאבק התחתית מול הפועל גליל עליון, אבל לפני כן ניצחה בשני משחקי הבית האחרונים שלה ואף קלעה בהם 94 ו-95 נקודות. אלי רבי ושחקניו, שירדו למאזן 14:3, ינסו להתאושש מול מכבי רמת גן בחוץ במחזור הבא.

קלעו להפועל העמק: רפי מנקו וקיילר אדוארדס 16 נקודות כל אחד, ניק אונגנדה 12, אלייז’ה צ’יילדס 9, קמרון הנרי ולוקאס גולדנברג 7 כל אחד, ניב משגב 6, עדי רינסקי 3, רועי נציה 2.

קלעו לאליצור נתניה: עמית גרשון ושאק ביוקנן 12 נקודות כל אחד, בניה סרור, אור קורנליוס ואוטיס פרייז’ר 8 כל אחד, אפי טיומקין 7, קאליל ספיר 4, דיאנטה בולדווין 3, ניקו קרבאצ’ו 2.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW