כדורסלכדורסל נשים

שירה העליון: ”להיות מאמנת הנבחרת זה פסגת הקריירה עבורי”

מאמנת נבחרת הבוגרות של ישראל בכדורסל סיפרה במסיבת עיתונאים על תחושותיה לפני קמפיין מוקדמות יורובאסקט 2027: ''חושבת שהבנות יכולות לעמוד באתגר''. הקפטנית רוטברג: "מקווה שנוכל להחזיר את המשחקים''

מסיבת העיתונאים החגיגית להצגת מאמנת נבחרת הנשים החדשה, שירה העליון, נערכה הערב (חמישי) באולם הספורט בהדר יוסף שבתל אביב. ביחד עם העליון, שעם מינויה לתפקיד הפכה למאמנת הראשונה בתפקיד, השתתפה במסיבת העיתונאים גם קפטנית נבחרת ישראל עדן רוטברג, ולירון כהן. הנבחרת תפתח את קמפיין מוקדמות אליפות אירופה 2027 ביום רביעי הקרוב במשחק חוץ בבוסניה.

עדן רוטברג, שירה העליון ולירון כהן (עודד קרני, איגוד הכדורסל)

שירה העליון פתחה את דבריה בהתייחסות למינוי: “פסגת הקריירה שלי זה להיות המאמנת של הנבחרת, אין ספק. עשיתי דרך ארוכה ואני זוכרת את התקופה פעם, הייתי עוזרת ובכלל אני חושבת שצמחתי במועדונים שנים בכל מקום שהייתי בו, התברכתי לעבוד במועדונים גדולים, גם היום אני במועדון גדול ויחד עם כל מה שציינתי, לאמן את הנבחרת זה פסגת השאיפות, החלומות, ואני מקווה שמכאן אייצר המשכיות להיות מאמנת נבחרת ישראל זה החלום הכי גדול שלי מאז שהתחלתי לאמן, לקבל את ההזדמנות הזאת להוביל פה”

העליון הוסיפה: “יש שחקניות מדהימות, צוות נשים חזק, איכותי, מקבלות את כל המעטפת. יש פה אווירה טובה, אנרגיות טובות. אני באה עם דף חלק ומההתרשמות שלי מהשחקניות, יש סגל טוב. גבוהות או לא גבוהות? אני לא מתעסקת במה שאין, נבחרת ישראל צריכה להביא משהו אחר ולעשות דברים אחרים, אנחנו נצטרך להיות דינמיים ולעשות את ההתאמות, זה לא פשוט לשחק יומיים בסגל מלא ואז לצאת לשחק, נתרכז במה שיש, ויש, ונצא לדרך. עצם זה שקיבלתי את המנדט מכולם ומהאיגוד, לא אשקר, זה אמירה גם לנשים שבאות אחריי, יש מאמנות בליגת העל היום, נשים זה עם חזק, גם במגרש וגם בחוץ, אני שמחה שאני מוקפת בצוות של נשים איכותיות”.

לירון כהן (עודד קרני, איגוד הכדורסל)

לירון כהן, יו”ר ועדה מקצועית נשים באיגוד הכדורסל: “אי אפשר להתעלם מההישגים של שירה בשנים האחרונות, מאמנת בליגת העל כבר כמה שנים, לא מעט ניסיון ותארים. הבחירה הייתה טבעית בתהליך שהיא עברה כמאמנת, זה הזמן לומר תודה לוועדה המקצועית ולכולם על הבחירה והאישור מאיגוד הכדורסל, נאחל לשירה והצוות והשחקניות המון בהצלחה. עניין ההיסטוריה לא ממעיט מהמינוי, אבל אכן ראוי להגיד את זה, שירה ולימור הן המאמנות הראשונות בהיסטוריה שמייאשות צוות נשים שלם, וזה לא בגלל שהן נשים, הן טובות, יש היסטוריה וצריך לציין אותה. לגבי המטרה? לעלות, במילה אחת”.

על הדור החדש שגדל בכדורסל הנשים, אמרה כהן: “כבר הרבה זמן יש הרגשה של דור מוכשר, עם השחקניות שנותנות מהניסיון שלהן. על כל שחקנית מוכשרת ככל שתהיה, צריך שיהיה מאחוריה את צוות האימון והשחקניות המנוסות כדי להוביל את המערכת קדימה ולסלול את הדרך לרמות הגבוהות ביותר. יש שלוש בנות שקיבלו זימון ראשון, יש שתי צעירות שמשתלבות נהדר פה, אנחנו מסתכלים קדימה כדי לראות איך בונים את דור העתיד ואני לא שוכחת את הדור הקיים כרגע, אז הכיוון הוא חיובי ונקווה שנעמוד במטרות”.

עדן רוטברג, שירה העליון ולירון כהן (עודד קרני, איגוד הכדורסל)

קפטנית הנבחרת, עדן רוטברג: “בתור השחקניות אנחנו שמחות שההיסטוריה הזאת איתנו, יש צוות מדהים ואנרגיות טובות, ווייבים חדשים, יש דור חדש, צעיר ורעב. אנחנו יחסית הבוגרות, אני בת 27 ויחסית בוגרת, שמחות לראות את הדור מתפתח כי יש צעירות טובות ויש עתיד טוב לנבחרת. זה מאוד כיף, המטרה היא כמובן לעלות, אבל יש לנו את בוסניה וזו המטרה שלנגד עינינו. חדר ההלבשה שלנו מדהים, אנחנו חברות אחת של השנייה וזה עוד לפני על המגרש, כל עוד זה בריא וטוב לנו, אז יראו את זה על המגרש, החוכמה זה לשמור על זה וכמובן שעוד יצטרפו לפאזל כמה שחקניות, ונעבוד על זה גם בצד המקצועי כמובן”.

נבחרת ישראל תערוך במסגרת חלון נובמבר שלושה משחקים – בוסניה בחוץ ולאחר מכן תארח את לוקסמבורג ואירלנד בריגה, לטביה. פיב”א שינתה את שיטת המשחקים במוקדמות, כך ש-2 נבחרות מתוך 4 מהבית המוקדם ו-3 הנבחרות הטובות ביותר מהמקום השלישי תעפלנה אל שלב הבתים הבא.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW