שירה העליון: “גאה לעשות מחנה אימון ייחודי לכדורסל נשים”
כשמקצוענות פוגשת השראה: המחנה הייחודי לשחקניות כדורסל בישראל, בהובלת מאמנת נבחרת ישראל ומכבי אשדוד, שירה העליון. מחנה הקיץ SH-PROJECT יוצא לדרך וההתרגשות בשיאה: ''זה לא עוד פרויקט קיצי''

זה הקיץ החמישי ברציפות ששירה העליון תוציא לדרך את מחנה הקיץ האיכותי והמרתק שלה. בכל ארבעת הקיציים האחרונים המחנה היה מוצלח מאוד, אבל עושה רושם שבקיץ הזה הוא יקפוץ מדרגה ויגיע לשיאו, עם הצוות הבכיר שמאמנת נבחרת ישראל ומכבי אשדוד בחרה שיעבוד איתה.
הצוות יכלול כמובן את שירה העליון, מאמנת נבחרת ישראל ומכבי אשדוד. יחד איתה יעבדו המאמנים אלעד חסין, דוד אלהרר, ושי מבורך. עוד יתארח במחנה מאמן הכושר רגב פנאן, שיגיע ליום אחד ויעביר המון מהניסיון הגדול שיש לו. עוד יתארחו במחנה מאמן הפועל ראשון לציון זיו ארז, המאמנת מילה ניקוליץ, רינת זלץ תיתן הרצאה מנטאלית מרתקת ועוד כמה חיזוקים מרתקים במיוחד והמון הפתעות.

השחקניות הבוגרות שיתארחו במחנה כולל את דור סער שחקנית נבחרת ישראל ומכבי אשדוד, ואת עדן ציפל שחקנית נבחרת ישראל והפועל ראשון לציון – שתיהן אלופות ליגת העל בשנתיים האחרונות בהתאמה. עוד תתארח במחנה ותסייע מהידע שלה היא כמובן הדר חדד, המנוסה, הוותיקה והטובה, בתור שחקנית שעברה המון בקריירה שלה, וגם מנהלת חדר כושר אישי, חדד תתרום המון למחנה.
המחנה יתקיים בין התאריכים 2.8 עד ל-7.8 (לא כולל יום שלישי), בין השעות 9 בבוקר ל-12 בצהריים. המחנה יתקיים באולם הכדורסל יגאל ידין, רמלה. המחנה מיועד לשחקניות כדורסל-ילדות ועד בוגרות. חמישה ימי אימון ברמה הכי גבוהה שיש. שיפור אישי אמיתי, עבודה בקבוצות קטנות, יחס אישי לכל שחקנית, צוות מקצועי מהטופ של כדורסל הנשים בישראל, אווירה מעצימה, מקצועית ומקדמת.
המחנה יכלול עוד אימונים ברמה גבוהה, סטנדרט מקצועי ללא פשרות, אימונים אינטנסיביים, קצב גבוה, דרישה מקסימלית, תכנים מתקדמים, פיתוח יכולות, משחק, מנטליות, ותוצאות בשטח. שיפור מדיד, התקדמות אמיתית.
בנוסף כל שחקנית תקבל יחס אישי וליווי מקצועי, אימונים אינטנסיביים בקבוצות עבודה קטנות, וגם דגש על קבלת החלטות, התמודדות במצבי לחץ וחיזוק הביטחון העצמי.
אם המטרה שלך היא להגיע לפתיחת העונה טובה יותר, בטוחה יותר וחזקה יותר- המחנה של שירה העליון הוא המקום הטוב ביותר עבורך. המחנה היחיד בארץ לכדורסל נשים, גרף שיפור ענק, וחשיפה מטורפת. אין ספק שמדובר כבר שנים במחנה מקצועי ביותר, מוצלח במיוחד, שקיבל המון מחמאות לאורך כל השנים, והקיץ הקרוב הולך להיות אפילו הרבה יותר טוב עם הצוות המרשים ששירה העליון בחרה.

כעת, רגע לפני שתפתח מחנה קיץ חמישי ברציפות, התפנתה מאמנת נבחרת ישראל ומכבי אשדוד, לראיון מיוחד ובלעדי לישראל ספורט. על התחושות לקראת המחנה, על ההכנות האחרונות, תחושת הגאווה והסיפוק, ועל גל רביב. וגם: מה היא מאחלת לעצמה לקראת המחנה?
שירה, אנחנו מתחילים להתקרב לפתיחת מחנה הקיץ שלך. איך התחושות שלך, וכמה את מתרגשת לקראת קיץ נוסף של המחנה?
“בכל שנה ההתרגשות קיימת מחדש, אבל השנה היא אפילו גדולה יותר. לראות את המחנה מגיע לקיץ החמישי שלו, עם כל כך הרבה שחקניות שחוזרות שוב ושוב, זו תחושת סיפוק אדירה. אני מאמינה שמחנה טוב לא נמדד רק במה שקורה במהלך חמישה ימים, אלא בהשפעה שלו על השחקניות גם חודשים אחר כך. כשאני רואה שחקניות שחוזרות לעונה בטוחות יותר, מקצועיות יותר וממשיכות להתקדם-אני יודעת שאנחנו עושים משהו נכון”.
ההכנות אינטנסיביות לאורך כל הקיץ. כמה זה מספק אותך באופן אישי ונותן לך תחושת גאווה שהמחנה ממשיך לצמוח?
“מאוד. המחנה הזה הוא לא עוד פרויקט של הקיץ, אלא משהו שנבנה במשך שנים מתוך מחשבה על כל פרט. אני גאה בכך שבכל שנה אנחנו מעלים את הרמה המקצועית, מביאים אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, יוצרים לשחקניות קשרים משמעותיים ומעניקים להן כלים שילוו אותן גם הרבה אחרי שהמחנה יסתיים. אחד הדברים שאני הכי גאה בהם הוא שהקשר עם השחקניות לא נגמר ביום האחרון. רבות מהן ממשיכות להתייעץ איתי לאורך השנה, ואנחנו ממשיכים ללוות אותן גם בהמשך הדרך”.

קיץ חמישי ברציפות שהמחנה מתקיים. כמה זה חשוב לך כמאמנת נבחרת ישראל לטפח את דור העתיד?
“בעיניי זו אחריות ושליחות. כמאמנת נבחרת ישראל אני פוגשת את השחקניות הטובות בארץ, אבל כדי שהנבחרת תמשיך להתקדם, אנחנו חייבים להשקיע הרבה קודם-בגילאים הצעירים. כשאני הייתי שחקנית צעירה, לא היה בארץ מחנה מקצועי שמיועד רק לשחקניות כדורסל. לא הייתה מסגרת שנתנה מעטפת שלמה לשחקניות -מקצועית, גופנית ומנטאלית. הרבה דברים למדתי רק שנים אחר כך, תוך כדי הדרך. SH PROJECT הוקם בדיוק מתוך המקום הזה. רציתי ליצור את מה שאני עצמי הייתי שמחה לקבל כשחקנית צעירה מקום שבו שחקניות יכולות ללמוד, לשאול שאלות, לקבל כלים אמיתיים ולהיחשף לאנשי המקצוע הטובים ביותר. המטרה שלי היא שכל שחקנית תצא מהמחנה עם ארגז כלים רחב יותר, ביטחון גדול יותר והבנה טובה יותר של מה שנדרש כדי להגיע לרמות הגבוהות”.
בחרת צוות מרתק ובכיר במיוחד שיעבוד איתך הקיץ במחנה, ביניהם מאמני כדורסל בליגת על לנשים ולגברים. ספרי על בחירת הצוות.
“מבחינתי הצוות הוא הלב של המחנה. לא חיפשתי להביא שמות גדולים רק כדי להרשים. בחרתי אנשים שאני מאמינה בהם ושאני יודעת שיש להם יכולת אמיתית להשפיע על שחקניות צעירות. השנה יהיו איתנו מאמני ליגת על לנשים ולגברים, שחקניות נבחרת ישראל, מאמני יכולות אישיות, מומחים לבנייה גופנית, מניעת פציעות, מאמנת מנטלית שתעביר הרצאה מרתקת ואנשי מדיה וצילום מקצועי. כל אחד מהם מביא זווית אחרת של עולם הכדורסל, וביחד הם מעניקים לשחקניות מעטפת מקצועית שלמה שתורמת להתפתחות שלהן מכל היבט”.

איזה כלים לדעתך המחנה נותן לשחקנית הישראלית כדי להצליח?
“הדבר החשוב ביותר הוא להבין שכדורסל היום הוא הרבה מעבר ליכולת טכנית. אנחנו עובדים על יסודות המשחק, קבלת החלטות, ביטחון עצמי, בנייה גופנית, הכנה מנטלית להתמודדות עם מצבי לחץ, מניעת פציעות והרגלי עבודה של ספורטאית מקצוענית. בנוסף, אנחנו משלבים במחנה צילום מקצועי ותיעוד של השחקניות, כי בעולם של היום גם היכולת להציג את עצמך היא חלק בלתי נפרד מהדרך של ספורטאית. אני רוצה שכל שחקנית תצא מהמחנה לא רק טובה יותר, אלא גם בטוחה יותר בעצמה”.
אימנת בעבר את גל רביב, בנבחרת עד גיל 16, ואני מאחל לך שתאמני אותה גם בקיץ הבא באליפות אירופה. ראינו מה היא עשתה עם העתודה הקיץ. האם לדעתך היא הציבה סטנדרט חדש לשחקנית הישראלית, לפחות בגילאים הצעירים?
“גל היא דוגמה נהדרת למה אפשר להשיג עם עבודה קשה, מחויבות ורצון להשתפר. באופן אישי, נהניתי מאוד לאמן אותה בנבחרת הקדטיות ויותר מזה לראות את ההתקדמות שלה ואני גאה בה על הדרך שהיא עושה. אני לא אוהבת להשוות בין שחקניות או לדבר על ‘סטנדרט חדש’, אבל אני בהחלט חושבת שהיא מהווה השראה לשחקניות צעירות ומוכיחה שהדרך לרמות הגבוהות עוברת דרך התמדה, מקצוענות, עבודה יומיומית וצניעות”

יגיעו למחנה מספר שחקניות בוגרת שידברו ויעבירו מהידע שלהן לדור הצעיר, כמו הדר חדד, דור סער, ועדן ציפל. שחקניות מנוסות וטובות שלקחו תארים בקריירה שלהן. כמה זה מוסיף למחנה שהשחקניות הצעירות רואות אותן, ולומדות מהן?
“זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת במחנה. לשחקניות צעירות יש הזדמנות לראות מקרוב את מי שהן מסתכלות עליהן מהיציע או מהטלוויזיה. אבל מעבר להערצה, הן מקבלות הזדמנות להתאמן איתן , לשאול שאלות, ללמוד, להבין איך נראית שגרת החיים של שחקנית מקצוענית ומה באמת נדרש כדי להגיע לשם. אין לזה תחליף”.
אם היית צריכה להסביר להורה למה לבחור דווקא ב־SH-PROJECT ולא במחנה אחר, מה היית אומרת?
“הייתי אומרת להם שהדבר החשוב ביותר מבחינתי הוא שכל שחקנית תצא מהמחנה טובה יותר ממה שנכנסה אליו. לא רק ביכולת שלה על המגרש, אלא גם בביטחון העצמי, בגישה שלה לאימונים, בהבנת המשחק ובהרגלי העבודה שלה. בנינו מחנה שמשלב אנשי מקצוע מהטובים בארץ, קבוצות עבודה קטנות, יחס אישי ותוכנית שמסתכלת על השחקנית כמכלול. אני לא מבטיחה ניסים בחמישה ימים, אבל אני כן מבטיחה שכל שחקנית תקבל את הכלים, הידע והליווי שיעזרו לה לעשות צעד משמעותי קדימה”.

לסיום, מה את מאחלת לעצמך לקראת המחנה?
“אני מאחלת לעצמי לראות את השחקניות יוצאות מהמחנה עם ניצוץ בעיניים ותשוקה גדולה להתחיל את העונה ולהראות את כל מה שהן חוו. שהשחקניות ירגישו שהן למדו, השתפרו, קיבלו ביטחון ובעיקר הבינו שהן מסוגלות להגיע רחוק יותר ממה שחשבו. בסופו של דבר, החלום שלי הוא שבעוד כמה שנים אני אפגוש שחקניות בנבחרות ישראל ובליגת על לנשים שעשו את הצעדים הראשונים שלהן ב־SH PROJECT. אם המחנה יהיה חלק קטן מהדרך שלהן לשם, מבחינתי זו ההצלחה הגדולה ביותר”.



