כדורגל ישראלינבחרת ישראל

שינו זוארץ: "אירוע מביש, לא נקבל קריאות גזעניות באף מקום"

יו''ר ההתאחדות לכדורגל התייחס להתנהגות הגזענית כלפי אבו פאני ב-1:2 על אנדורה: ''לא ראוי ששחקן שלובש את המדים הלאומיים יקבל קריאות בוז. נבחן את כל האפשרויות לקראת המשחקים העתידיים''

נבחרת ישראל רשמה הערב (שני) ניצחון חשוב בקמפיין מוקדמות היורו שלה, עם 1:2 ביתי על אנדורה. לצד הניצחון ושלוש הנקודות שאיתו, קיבלנו גם אירוע מגעיל, דוחה ומביש באצטדיון טדי כאשר קומץ של אוהדים קילל ושרק בוז למוחמד אבו פאני מהרגע שהקשר נכנס כמחליף. נציין ששריקות בוז נשמעו גם כשרמזי ספורי ירד לספסל לאחר שהוחלף.

יו"ר ההתאחדות לכדורגל שינו זוארץ התייחס לנושא לאחר המשחק ואמר: "אנחנו שמחים על השלוש נקודות. האירוע של אבו פאני מביש ולא מתקבל בשום צורה שהיא. ניגשתי אליו, חיבקתי אותו, עודדתי אותו, נבחרת שלמה עודדה אותו. היו חלק שאני שמעתי מחיאות כפיים. לא נקבל את זה בכל צורה שהיא ואנחנו נבחן את כל האפשרויות העומדות בפנינו כדי למנוע את זה. האם זה אומר שיש סיכוי שיחליטו שלא יהיו משחקים בטדי? לא. אני לא מקבל גזענות בכל צורה שהיא ובכל מקום שהוא. אנחנו נבחן את כל האפשרויות שעומדות לגבי המשך המשחקים שלנו. אנחנו לא נקבל קריאות גזעניות לאף שחקן בשום אצטדיון".

מחאת אוהדי בית"ר ירושלים (שאול גרינפלד)

זוארץ הוסיף: "אבו פאני לא היה צריך להגיד לי כלום. ראיתי את הדמעות שלו, ראיתי שהוא מאוד נבוך. אני חושב ששחקן שלובש את המדים הלאומיים לא ראוי שיקבל שריקות בוז. זה לא מקובל ולא יתקבל. אני חושב שאבו פאני חזק, הוא קיבל חיבוק אדיר מכל שחקני הנבחרת, מהמאמן, מהצוות המקצועי, כולנו עודדנו אותו, כולנו חיבקנו אותו ואני מקווה שהוא יהיה בסדר. שש נקודות זה מה שחשוב. אנחנו לא בתקופה של הכושר הטוב שלנו אבל עשינו את מה שמוטל עלינו וזה מה שחשוב בעיניי. יש לנו עד ספטמבר להתכונן ולהיערך למשחקים הבאים".

היו"ר נשאל לסיום האם שחקנים ערבים לא ירצו להיות חלק מהנבחרת בעתיד בעקבות הקריאות, והשיב: "אני לא חושב ששחקנים לא ירצו להיות בנבחרת ישראל, זה היה קומץ והיה גם עידוד מחלק מהאוהדים. אבו פאני חזק, עודדנו אותו וחיבקנו אותו. המשטרה נערכה בצורה מצוינת והרגשנו גם רגיעה מצד אוהדי בית"ר. אני חושב שהאירוע עבר בצורה שקטה ובטוחה".

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button