גביע הטוטוכדורגל ישראלי

רוני לוי: “זה אולי אחד הקייצים הכי אינטנסיביים והקשים שעברתי”

מאמן מכבי נתניה דיבר לאחר ה-0:2 על הפועל פ''ת בגביע הטוטו: ''אנחנו עדיין מחפשים במועדון שחקני חיזוק, לפחות שלושה, כדי להיות קבוצה חזקה יותר''. פרץ: ''הסאגה של ארויו? זה נהיה יותר מוויניסיוס''

מכבי נתניה סיימה אמש (רביעי) את שלב הבתים של גביע הטוטו עם 9 נקודות מ-12 אפשריות ותמתין לתוצאת המשחק של הפועל רמת גן ביום ראשון כדי לדעת אם היא תשחק בחצי גמר גביע הטוטו. אתמול הקבוצה מעיר היהלומים ניצחה 0:2 את הפועל פתח תקווה משערים של חלוץ הרכש דור חוגי ומתאוס דאבו שמצטיין בתקופת ההכנה לעונה.

שחקני מכבי נתניה חוגגים (יהודה הלקימן, ספורטס רבי)

מאמן מכבי נתניה רוני לוי אמר: “עוד משחק גביע הטוטו. גם משחק רשמי, שתמיד במשחק רשמי חשוב לנצח. אחרי זה אנחנו יודעים שזה עדיין שלבים של הכנה. אז עדיין זה מבחינתנו משחק הכנה. ובטח שקהל כזה גדול שלנו נגיע. יש לנו מחויבות גדולה. התקופה הזאת היא מאוד חשובה לנו, כי אנחנו מתחברים כקבוצה, לקבוצה שאנחנו רוצים להיות. אנחנו עוד לא הקבוצה שאנחנו רוצים להיות. אנחנו רוצים להיות קבוצה חזקה, איכותית. היו הרבה דברים טובים היום במשחק. גם היו עליות וירידות, שזה טבעי לתקופה כזאת של השנה. אם נצליח לשמור על אותה יכולת גבוהה לאורך 90 דקות, אז נקפוץ מהדרגה כמו שאני מצפה ורוצה. יחד עם זאת חייבים לציין שהפועל פת קבוצה מוכשרת, שעושה חיים קשים, וצריך למצוא פתרונות נגדם, גם הגנתיים וגם התקפיים. אני חושב שעמדנו בזה בצורה טובה מאוד היום”.

על החשיבות של שמירת שער נקי: “ברור שזה משהו שאנחנו שמים עליו דגש. כמו שאני אומר לשחקנים ולקבוצה כל הזמן, בסוף זה משחק קבוצתי. אני לא מחלק את זה לשחקני הגנה ולשחקני התקפה, בסוף כולם צריכים להירתם למשימה, ולכולנו יש אחריות ומחויבות. אנחנו נעבוד על זה קשה מאוד, ובעניין הזה לא נתפשר. אנחנו חייבים לצמצם את כמות הספיגה, ואנחנו נצמצם אותה. אתם לא עוסקים בספורט? אנחנו כמובן שמתעסקים בספורט, ותמיד אתה תלוי בתוצאות של יריבות, אבל זה לא תלוי בנו. אז אני מצפה שתהיה תוצאה לטובתנו, ונקבל כל דבר באהבה. מה שחשוב לנו זה, כמו שאמרתי, שנגיע מוכנים לליגה כמה שיותר, שנהיו יותר חזקים”.

לוי הוסיף: “אני חושב שיש לנו עוד הרבה עבודה. מבחינתי, גם באופן אישי, זה אולי אחד הקייצים הכי אינטנסיביים והקשים שעברתי, למצוא שחקנים טובים ומדויקים, ועדיין אנחנו מחפשים במועדון שחקני חיזוק, לפחות שלושה, כדי שנהיה קבוצה חזקה יותר. יחד עם אלה של צירפנו, ויחד עם אלה שיש כאן, אנחנו נעשה קבוצה חזקה בתורנו. איך אמרת על חיזוק? איפה אתה הכי מרגיש לקבוצה חזקה? כל הזמן הדברים דינאמיים, בעיניי של שחקנים. הרבה פעמים היו לנו שחקנים שרצינו להביא, וברגע האחרון זה לא הסתדר, מסיבה כזו או אחרת. התקופה במדינה היא לא אידיאלית, כמו שאנחנו יודעים כולם, וזה גם לא פשוט”.

המאמן סיכם: “אנחנו רוצים להתחזק בקשר מרכזי, ועוד שחקן כנף. אנחנו חייבים לציין שהיום היינו בסיטואציה של שלושה משחקים בשבוע – רביעי, ראשון רביעי, מראשון היה לנו יומיים מנוחה, הרבה שחקנים היו מאוד מאוד עייפים, והוא ביניהם (דאבו) מצא 90 דקות, 45 דקות, והיה לו עומס גדול היום, אבל כן, אני חושב שאפשר להרים אותו מדרגה, את כל השחקנים שאפשר להרים מדרגה. אנחנו עובדים מאוד קשה, אני חושב שהחבר’ה, אמרתי להם את זה לפני המשחק, שהם עשו מחנה אימונים ותקופת הכנה מטורפת. כמאמן עברתי קבוצות מאוד חזקות, וזה אולי אחד המחנות הכי טובים שהיו לבחינת גישה, מבחינת רמת אימון, מבחינת קצרים, ואני בטוח שזה יבוא לידי ביטוי.

עמית כהן ומתיאוס דאבו חוגגים (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

המגן עמית כהן אמר: “אני חושב שאנחנו יכולים להיות מאוד מרוצים, אם שמנו לעצמנו למטרה, קודם כל לא לספוג, וכל הקבוצה, דיברנו על משחק ההגנה שחייב לקפוץ מדרגה, ועמדנו במטרה הזאת היום, למרות שהיו דקות קשות, ובאמת שיחקנו נגד קבוצה מצוינת ומוכשרת מאוד, ואני חושב שהתמודדנו איתם בצורה מדהימה, ואם הכדור, אף אחד לא ייקח את מה שיש לנו, ואנחנו שווים יותר מגול בכל משחק, וכל עוד לשמור על המשחק הגנה, כמו שעשינו היום, אני צופה לנו עונה מדהימה. פלייאוף עליון זו המטרה? חד משמעית, החמצנו אותו בשנייה האחרונה, בעונה שעברה, הרעב התגבר בטירוף, ועשינו פלייאוף תחתון מצוין, וזה סחב אותנו לעונה הזאת, כמו שרוני ציין, באמת, הכנה מדהימה, עוד לפני המחנה ובמחנה, ועכשיו בגביע הטוטו, הרמה של האימונים מאוד גבוהה, וגם על המגרש, רואים כבר את התוצאות, ברוך השם”.

המגן הוסיף: “אני חושב שיש פה פוטנציאל מדהים בקבוצה הזאת, וכמו שאמרת, כל עוד נשמור על הרעב והתשוקה הזאת, חושב שהעתיד שלנו בעונה הזאת, יכולים באמת לעשות עונה גדולה בנתניה. המטרה אירופה. אני חושב שאנחנו שווים, כמו שאמרתי, יותר מגול, וגם יותר משני גולים בכל משחק, גם נגד רמת גן, שספגנו, אמנם שלושה שערים, והיה לנו משחק הגונה מזוויה, יכלנו והגענו, יצרנו מספיק מצבים אפילו, לפחות כדי להשוות, וגם בשביל לנצח את המשחק, ומצליחים לייצר המון מצבים, בכל משחק, מול כל קבוצה, וגם יש לנו שחקני התקפה מדהימים, שגם מנצלים את המצבים האלה, וכובשים אותם, כמו שאמרתי, המשחק ההתקפה שלנו, אני לא דואג, אנחנו עושים את הדברים, בצורה מדהימה, וכל עוד, נעבוד היום כולם, כקבוצה, קומפקטיים, רעבים, עובדים, גם בדקות קשות, ובמומנטומים קשים, אני חושב שנעשה דברים מדהימים”.

כהן סיכם: “אני חושב שמה שציינת זה מדהים, כי באמת, בבניית סגל השנה, עשו דברים מדהימים, גם מעבר לשילוב של לבנות קבוצה, מבחינת עמדות, גם צריך לחשוב על חדר הלבשה, ועל השילוב בין השחקנים, ויש לנו שילוב מדהים, של שחקנים עם ניסיון, שעשו דברים, מורוזוב כמובן שהגיע, וחוגי, ועוד הרבה שחקנים, שחקנים שבנתניה כבר המון שנים, ומחוברים, וגם שחקנים צעירים, שלנו ממחלקת הנוער, המדהימה של המועדון, באמת שחקנים מאוד מוכשרים, וגם במחנה אימונים, ובחדר הלבשה, אתה רואה את החיבור הזה, וזה גם מגיע לדשא. תודה רבה לכולם”.

מאמן הפועל פ”ת, עומר פרץ (ישי נאמן)

מאמן הפועל פתח תקווה עומר פרץ אמר: “זה אומנם גביע הטוטו, אבל זה עדיין לא מתחבר עם כל השחקנים החדשים בשיטה. אנחנו עוד לא שמה, אבל האמת שבתוך תוכנו ידענו שאנחנו לא נהיה מוכנים לשלבים האלה. גם הזרים שלנו קצת הצטרפו באיחור, לוקח להם טיפה קצת יותר זמן. מחצית ראשונה לא היינו שם בכלל בטח בתחילת המשחק. ובמחצית שנייה כבר הלכנו ונראינו קצת יותר טוב , היה חסר לנו כמובן קצת בשליש האחרון להיות יותר חזקים. כמו שראינו היום וכמו שאנחנו יודעים, אנחנו עדיין חסרים וצריכים פה עוד שחקנים שיעבו לנו את הסגל ויתנו לנו באמת את הבשר הזה למשוך לכל העונה, זאת אומרת זו עונה ארוכה”.

פרץ הוסיף: “כרגע אנחנו נורא קצרים וכרגע אנחנו בסגל לא מושלם. אני חושב שבסך הכל, נכון שהפסדנו, אבל זה לא היה כזה נורא. בטח מחצית שנייה שכבר באמת השתלטנו על המשחק. אבל כן, אנחנו כן חסרים שחקנים וכשיבואו גם צריך להכניס אותם לעניינים. בסוף הם יכנסו לעניינים, בסוף מרכז ההגנה גם כן חסרים שם שני שחקנים שיש לזה משמעות. ובנוסף לשחקנים המחליפים שאנחנו צריכים עוד בשר בסגל. אנחנו יודעים את זה עוד מלפני המשחק הזה והמשחק הזה חיזק את מה שידענו מלפני”.

המאמן המשיך: “מה עם דייגו ארויו? זה נהיה יותר עניין מהעברה של ויניסוס עכשיו. אנחנו עוד לא יודעים, אנחנו יודעים שהכל מסוכם מבחינתנו ומבחינת השחקן. שחטאר יש להם את המדיניות שלהם ועד שלא מצטרף שם השחקן לסגל. זה מועדון גדול עם מפעלים רבים שהם נמצאים בו וכרגע הוא נשאר שם עד שמגיע שחקן אחר במקומו. אנחנו כמובן בודקים את האפשרויות שלנו ומניח שנדע בקרוב אם הוא יגיע או לא ומה אנחנו מתכננים בלעדיו. אנחנו תמיד שואפים להיות הכי טובים”.

שחקני הפועל פ”ת (יהודה הלקימן, ספורטס רבי)

פרץ הוסיף: “אני חושב שהצבנו רף מאוד מאוד גבוה והליגה היא מאוד מאוד חזקה, בטח עם המועדונים הגדולים. אז מהמקום שנשאר יהיה מאבק מאוד מאוד קשה להיכנס אליו. אני לא שופט את הקבוצה אם היא תהיה שם או לא, מבחינתי זה לא הרף. הרף זה באמת להמשיך שתהיה קבוצה חזקה בליגת העל שמגיעה לכל משחק ויכולה לנצח כל קבוצה. ולהמשיך לגרום למועדון הזה, להתבסס בליגה העל עוד פעם. זאת הייתה השנה הראשונה שהמועדון נשאר אחרי שהוא עלה ליגה פעמיים. וזה מסוכן, העונה השנייה הזאת. לא צריך גם כן מהצד שלנו להסתנוור על העונה שהייתה. היא נגמרה, היא הייתה מדהימה. רצינו למניף את ההצלחה הזאת לדברים יותר טובים מבחינת המועדון”.

המאמן: “כרגע אנחנו לא מצליחים להשלים את הסגל, גם מבחינת השחקנים וגם מבחינת התקציב שחשבנו שיהיה. עוד אין לזה בהירות כל כך. תוך כדי העונה שהיא זזה אנחנו עדיין בשלבים של בנייה של עצמנו. אבל יש פה בסיס טוב ויש פה קבוצה חזקה. והמועדון הזה הוא בשלב ההתפתחות וההתקדמות. אנחנו נהיה קבוצה טובה. לאן זה ייקח אותנו אני לא יודע. אבל אני מרגיש שאנחנו עם בסיס טוב וקבוצה חזקה. גם שנה שעבר התחלנו איזה לא טוב בגביע הטוטו עם כמה הפסדים. אז אני לא מתפזר גם כשניצחנו במשחק הראשון וגם עכשיו כשאנחנו מפסידים. אנחנו צריכים להגיע מוכנים לליגה, להשלים את הסגל שלנו ומשם להתקדם קדימה.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW