
רוני דיילה: ”שמח שחזרתי, התפתחנו כמשפחה בתקופה האחרונה”
מאמן מכבי ת''א הוסיף לקראת המפגש נגד הפועל חיפה (ראשון, 20:00): ''המשפחה מודאגת אבל שמח לחזור. גם הייטור ובליץ' יחזרו, לא יודע לגבי השאר''. דור פרץ: ''המצב לא אופטימלי. זו החלטה נכונה לחזור לשחק''
ליגת העל תשוב לפעילות בסוף השבוע עם המחזור ה-25, שיתקיים כמובן ללא קהל, ומכבי תל אביב תשחק ביום ראשון (20:00) את משחקה מול הפועל חיפה בסמי עופר. מלבד אמיר סהיטי, קרווין אנדרדה והייטור דוס סנטוס שלא שוהים כרגע בישראל, איסוף סיסוקו הפצוע לא מתאמן עם הקבוצה, כאשר לא פחות מחמישה שחקני נוער מתאמנים עם הבוגרת – לוטם אסרס, יואב חוניו, יהונתן קוצר, לירן שפיגל ועידן ויינברג.
המאמן רוני דיילה דיבר על הסיטואציה איתה התמודדה הקבוצה לאחרונה וסיפר: “כשפרצה מלחמה היו ימים קשים, לא מעט אזעקות. רצינו לחזור למשפחות שלנו. חשבתי כל הזמן על לחזור לישראל, המשפחה שלי יותר מודאגת ממני. אני חושב שאם אתה עוקב אחרי החוק, ואם יש לך מרחב מוגן, אתה בטוח. אני שמח שחזרתי. אני מקווה שאוהדים יוכלו לחזור לפלייאוף ובהמשך, בשאיפה, לגמר הגביע. אנחנו שמחים מאוד להיות כאן”.

על הזרים שטרם חזרו לישראל, אמר דיילה: “זאת החלטה אישית של כל אחד. אנחנו לא רוצים להביא לפה שחקנים שלא רוצים להיות כאן. עדיף להיות עם השחקנים שפה. אני חושב שהייטור יחזור השבוע, כריסטיאן בליץ’ יחזור. אנחנו לא יודעים בקשר לאחרים. אני רואה מחויבות, אני רואה קבוצה מגובשת באימונים. אני חושב שדברים כאלה יכולים לעזור, התפתחנו כמשפחה במהלך השבוע האחרון. אני לא יודע מה קרה קודם לכן, אבל אני שמח לראות את המחויבות הזאת ואת התחושה המשפחתית. זה מיוחד”.
בהמשך, מאמן מכבי תל אביב דיבר על מצבו של כריסטיאן בליץ’: “יש לו מוטיבציה. הוא דוחף את עצמו כל הזמן. יכול להיות שיותר מדי, והוא נפגע בגבו. לא שיחקנו חודש וחצי, יש לזה יתרונות וחסרונות. שחקנים פצועים קיבלו זמן לנוח. אני חושבים שברגע שבליץ’ יחזור הוא יוכל להתקדם ולהשתלב בתוך הקבוצה כדי להיות חלק משמעותי ממנה. הוא איכותי מאוד ומאוכזב מהסיטואציה ומהפציעות, מזה שלא הצלחנו להשתמש בו בדרך בה רצינו. אני מקווה שהפגרה והטיפול יעזרו. הוא עובד קשה מאוד. ברגע שהוא יחזור לארץ הוא ימשיך להתקדם ולהיות חלק מהקבוצה”.
על המשך העונה, אמר המאמן: “יש לנו הזדמנות לסיים את הליגה, להצליח בגביע ואני רק חושב על תארים, אני חולם לעשות מיוחד פה. יש לנו קבוצה טובה ואנחנו מחכים להתחיל את המשחקים”. על המשחקים ללא קהל: “האווירה בחוץ מזכירה את הקורונה. אין אוהדים ביציעים. זה מעט שונה, אבל אני חושב שבסוף המשחק מול הפועל חיפה הוא משחק כדורגל. אנחנו מתכוננים, הסיטואציה מאורגנת ברמה גבוהה. אני לא מפחד, אני חושב שאם אתה עושה מה שאתה אמור לעשות אתה תהיה בסדר. זאת החוויה כרגע, בימים שעברו מאז שהגעתי לארץ ושפרצה המלחמה. אני מתמקד בזה וזאת ההנחיה שלי לשחקנים. תעשו מה שאתם אמורים לעשות, תהיו מאורגנים ותהיו ביחד. לאחר מכן הכל אפשרי. אני מתרכז בזה ולהכין את הקבוצה למשחק הראשון ומשם נמשיך להתקדם”.

הקשר דור פרץ דיבר על התחושות שלו בצל המלחמה: “עברנו תקופה לא שגרתית, התאמנו בהתחלה עם צוות ישראלי. רוני והצוות חזר, הזרים חזרו וגם האנרגיה חזרה מהר מאוד. העבודה באימונים והרצינות משקפים את המקום בו הפסקנו לפני המלחמה. אני שמח מאוד על כל מי שנמצא פה, הפנים לראשון. בתחילת המלחמה היינו בבתים עם הקרובים לנו. הזרים התכנסו בהמשך בקפריסין, אנחנו כאן כמה ימים אחרי שהתחילה המלחמה. לשמחתי העבודה כאן הייתה עם דגשים של צוות האימון, תחת ההנחיות של אבי ריקן וישראל קקון היה קצב נהדר, אימונים נהדרים, אנרגיה טובה תחת מציאות לא שגרתית. אנחנו מנסים לעשות את הכי טוב שאפשר וזה מה שאנחנו מנסים לעשות תמיד”.
על חידוש הליגה בצל המלחמה שעדיין נמשכת, אמר הקפטן: “זה לא מצב אופטימלי, נודה באמת. כולם יודעים את זה, אבל זאת ההחלטה הנכונה. הלוואי שהיה אפשר לשחק באצטדיון מלא בלי אזעקות, אבל זה לא המצב כרגע. זאת המציאות, אנחנו צריכים לספק מה שאפשר”. על הזרים שעדיין לא חזרו: “דיברתי איתם עם כולם בימים הראשונים, היה לי חשוב להיות איתם בקשר ולתת להם ביטחון. זה לא מצב נעים, אני מבין אותם וזה בסדר. מי שנמצא פה יעשה את ההכי טוב שלו וזה יספיק״. על הקושי המנטלי במשחק בלי קהל: “כשאין קהל אנחנו צריכים לדחוף את עצמנו בצורה הכי טובה שיש, כדי שנתאושש הכי טוב שאפשר בין המשחקים. אין הזדמנות שנייה”.
על היריבה שמחכה למכבי במשחק בסמי עופר ביום ראשון, אמר הקפטן: “הפועל חיפה קבוצה שונה לחלוטין מאז ינואר. המטרה הכי חשובה שלנו היא לנצח את המשחק ולעשות זאת בצורה הטובה ביותר. מטרות רחוקות? כרגע, במצב בו אנחנו נמצאים זה לא משהו רלוונטי. אני חושב שנצטרך להתקדם ממשחק למשחק ולהפיק את הכדורגל הכי טוב שאפשר. יש 12 משחקים לליגה, שני משחקי גביע, אין הזדמנות לזייף בסטנדרטים”.



