ענפים אחריםענפים נוספים

קשתות: נבחרת ישראל פותחת היום את גביע העולם בשנגחאי

נבחרת ישראל תתחרה השבוע בתחרות הגדולה הראשונה של השנה עם כוונות ברורות לשבור את תקרת הזכוכית ולהעפיל לרבע הגמר. בין המתחרים יהיו גם הספורטאים האולימפיים מיכאלה משה ורועי דרור

נבחרת ישראל בקשתות פותחת היום את התחרויות בגביע העולם בשנגחאי, סין. זו תחרות התחרות השניה השנה בסבב גביע העולם, אך הראשונה של העונה לרוב הנבחרת, כיוון שאיגוד הקשתות נאלץ לוותר על רוב מהמשתתפים בגביע העולם הקודם בפלורידה בשל עלויות גבוהות.

חמישה קשתים וקשתיות מייצגים את ישראל בתחרות: רועי דרור (קשתי כוכב השרון), מיכאלה משה (מכבי תל אביב) ושמאי ימרום (קשתי מכבי ראשון) מגיעים לתחרות בכושר שיא, לאחר תקופת אימונים אינטנסיבית. איתם יתחרו גם איתי שני (מכבי תל אביב) ואייל רוזינר (קשתי מכבי ראשון).

רועי דרור (עודד קרני, הוועד האולימפי בישראל)

בתחרות בשנגחאי בשנה שעברה הרשימה משה בדגם הריקרב כשהעפילה לשמינית הגמר וסיימה במקום התשיעי, ושמאי ימרום הגיע לשמינית הגמר בגביע העולם בקוריאה בדגם הקומפאונד. הקשתים יתחרו הן בתחרויות האישיות והן בתחרויות הקבוצתיות. את הנבחרת מלווים בתחרות המאמן ריצ’רד פריסטמן והפסיכולוג סער גל. Cky Free leaked pics

גביעי העולם בקשתות הם סבב תחרויות העילית, ומקבילים כמעט ברמת המשתתפים לאליפויות העולם. הנבחרת הישראלית תתמודד בתחרות עם למעלה מ-270 קשתים וקשתיות מ-31 מדינות שונות, ששלחו את מיטב הנבחרות המובילות בעולם בהרכביהן המלאים.

שמאי ימרום (צילום: דוברבקו בודן)

“עד היום ניצבה בפנינו תקרת זכוכית בגביעי העולם, שלב שמינית הגמר”, אומר גיא מצקין, מנכ”ל איגוד הקשתות. “המטרה הברורה שלנו היא לעבור את שלב השמינית ולהעפיל לרבע הגמר בלפחות אחת מהקטגוריות. הכוח המלא של הנבחרת, יחד עם הניסיון הבינלאומי שצברו הקשתים בשנים האחרונות, מציב אותם בעמדה טובה לשבור שיאים חדשים”.

יש לציין כי למרות חשיבותה הבינלאומית הרבה, התחרות בשנגחאי אינה נכללת בחישוב הניקוד הפנימי של הנבחרת, במאבק על הכרטיסים לאליפות העולם הקרובה. הנבחרות ישובו לאסוף ניקוד במאבק על הכניסה לאליפות העולם בגביע ורוניקה, שיערך בסוף החודש בסלובניה.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW