
מכבי תל אביב פתחה את סדרת גמר פלייאוף ליגת ווינר סל ברגל ימין – ועשתה זאת באופן משכנע במיוחד: הקבוצה של עודד קטש ניצחה אמש (שלישי) 75:96 את הפועל תל אביב, ועלתה ליתרון 0:1 במאבק על צלחת האליפות. הצהובים, שמעולם לא הפסידו סדרת גמר בישראל, רחוקים שני ניצחונות נוספים מהנפת התואר בפעם ה-58 בתולדות המועדון. משחק מספר 2, שאותו יארחו האדומים, ייערך ביום חמישי בשעה 20:50.
מאמן מכבי תל אביב עודד קטש אמר בסיום: “מן הסתם אני מאוד שמח וגאה בדרך ששיחקנו. היה משחק טוב. בעיקר את האנרגיות והמחויבות, היינו שם מהרגע הראשון. שיחקנו נגד קבוצה איכותית, והצלחנו לבצע את תוכנית המשחק שלנו, הקהל היה מדהים עבורנו ודחף אותנו בסיטואציה לא פשוטה. הגענו מאוד קצרים. הרבה שחקנים שיחקו יותר דקות ממה שהם צריכים לשחק. הם נשארו מחויבים ועשינו את הדברים, הגבנו לריצות שלהם. ניסינו לשנות הרכבים. אני מאוד שמח, גאה, היה כיף. דיברנו לנסות להנות מזה”.
קטש הוסיף: “אנחנו רוצים לסיים את העונה בדאבל, אבל הרווחנו את יתרון הביתיות הזה בהרבה עבודה קשה, וצריך לנסות להנות מזה. לנסות לעשות את הדברים שבשליטתנו. שינינו הרכבים, שינינו מאצ’אפים. היו כמה דברים בסיסיים שלא רצינו להיענש על ידם. עשינו עבודה טובה. הם קלעו כמה סלים גדולים שאפשר לחיות איתם. כשמשחקים נגד גארדים ברמה כזאת, צריך לדעת מה אפשר להכיל ומה רוצים לעצור. קרדיט גדול לשחקנים על ביצוע מצוין של תוכנית המשחק. התקפית תמיר מביא לנו משהו אחר. ניסינו לבנות ולעשות דברים אחרת. אנחנו קצרים גם למעלה וגם למטה. אבל ביצענו טוב. אנחנו קבוצת ריבאונד התקפה טובה, ואין סיבה שלא נמשיך לעשות את זה במשחקים קובעים”.

המאמן סיכם: “קיבלנו דחיפה אדירה מהקהל. אנחנו צריכים לעלות למשחק 2 גם אם הקהל שלנו לא יהיה במספרים האלה. הפועל תל אביב רצו לנצח את המשחק מאוד, במחצית הריבאונד התקפה היה שוויון. אנחנו צריכים להביא את אותה המחויבות ולנסות להישאר ביחד, במשחקי חוץ זה יותר משמעותי. יש לנו עוד 48 שעות להתכונן. גם הם ינסו לעשות דברים שונה. צריכים לשמור על האנרגיות והשמחה שלנו. אנחנו טובים כשאנחנו שמחים, כשאנחנו משחקים בשביל לנצח ולא כדי לא להפסיד. העבודה שלנו כמאמנים לדאוג לעשות את ההתאמות, כי חייבים להשתפר תוך כדי הסדרה”.
הקפטן ג’ון דיברתולומיאו (15 נקודות) אמר: “היינו צריכים את זה בשביל הביטחון נגדם. רצינו לפתוח ברגל ימין, זה טוב בשבילנו, אבל זה רק משחק אחד, אנחנו צריכים להיות בפוקוס ולעשות התאמות לקראת המשחק השני בסדרה. הרבה מהקרדיט צריך ללכת למאמנים. חסרים לנו כל כך הרבה שחקני מפתח וזה לא קל. כולם יודעים שצריכים להרים את הרמה שלהם ברגע הנכון. זה נהדר לנצח מול הקהל הזה דרבים, זה נהדר באמת. החבר’ה יודעים שזה רק משחק אחד, ואנחנו צריכים להשתפר משחק אחרי משחק. אני אוהב לשחק כאן, וזה קריירה נהדרת שלי במכבי, אני לא יכול להגיד שום דבר מעבר לזה עכשיו”.

מאמן הפועל תל אביב דימיטריס איטודיס, אמר בסיום: “אני רוצה להתנצל בפני האוהדים. זה לא היינו אנחנו, לא ייצגנו את הפועל תל אביב כמו שצריך. צריך לשנות גישה באופן דרסטי. מכבי הייתה הקבוצה היותר טובה. יש מספרים שמתארים את התוצאה – הם קלעו 24 נקודות מהזדמנות שנייה, ואנחנו רק 7. הם קלעו 30 נקודות מ-19 איבודים, ואנחנו רק 6. זה מתאר הרבה שהם ניצחו אותנו במאבק. זה 0:1, וזה ייתן לנו מוטיבציה. אין שום דבר חיובי מהיום. אני נותן למכבי קרדיט, הם גרמו לנו לאבד כדורים, הם יצרו לנו מצבים קשים. אבל יש לנו מה שצריך כדי לעמוד בלחץ”.
היווני הוסיף: “הדבר החיובי היחיד היה ה-1,000 אוהדים היום שלנו, ואנחנו מצפים לראות 10,000 מהם במשחק החמישי. אנחנו צריכים להבין מי אנחנו ואיפה אנחנו. זה לא היה קרוב לרמה האינטנסיביות, לאמונה, להכל. זה לא עבד בכלל. זה היה שיעור טוב. מכבי באו במוטיבציה כי הם הפסידו לנו במשחקים הבאים. תוכנית המשחק הייתה ברורה, אתה מנסה לנצל את השחקנים שלך, והיום חלק מהשחקנים היו ברמה פחות טובה, אני אותו מאמן שהביא את הקבוצה להישגים”.

הקפטן בר טימור (8 נקודות) אמר: “כולנו ראינו מה היה פה היום. קיבלנו פה גם סטירה וגם שיעור להמשך. אנחנו צריכים להגיב, יש לנו יומיים, קצת פחות, לבוא ולהגיב, לשנות משהו בכדורסל. זה בעיקר עניין של גישה. צריך לבוא ולהילחם. אני לא יודע להסביר, כל קבוצה וכל עונה זה בפני עצמה. זו סדרה ארוכה בניגוד לשנים הקודמות, זה הטוב מחמישה משחקים. יש לנו זמן לתקן, אנחנו לא יכולים להגיע ככה. פשוט אי אפשר”.
טימור הוסיף: “פעמיים ניצחנו אותם במשחקים שונים מאוד. במשחק הראשון שניצחנו אותם בליגה, זה היה מזמן, זה היה משחק שבאנו לקחת, לא משנה באיזה דרך. המשכנו להילחם ולשרוט. לא עשינו את זה היום, זה מה שאנחנו צריכים בעיקר להביא. בכדורסל נפתור את זה, יש לנו מספיק כלים. זה בעיקר עניין של גישה. אנחנו לא יכולים להיראות ככה ונשנה את זה, זה מה שאמרנו אחד לשני”.



