יורוליגכדורסלליגת העל

קטש: ”לא היה משחק יפה, מתפלא שקלענו יותר מ-100 נקודות”

מאמן מכבי ת''א הוסיף אחרי ה-100:104 על דובאי בהארכה: ''המשכנו להילחם ואנחנו אף פעם לא מפסיקים להאמין. בנינו את האופי שלנו במהלך העונה''. קלארק: ''ידענו שמונח הרבה על הכף'', בריסט: ''יש מוטיבציה''

34 מחזורים מפתיחתה של עונת 2025/26, מכבי תל אביב עלתה הערב (חמישי) למאזן חיובי ביורוליג עם ניצחון אדיר על דובאי – 100:104 דרמטי בבלגרד אחרי הארכה. הצהובים, שכבר נקלעו לפיגור 15 ברבע השלישי, חזרו לעניינים עם קאמבק מרשים וכפו חמש דקות נוספות עם סל שוויון של אושיי בריסט פחות משנייה לבאזר – מה שהבטיח להם יתרון פנימי על יריבתם עוד לפני תוספת הזמן – אך לא הסתפקו בכך והצליחו להתאושש גם מפתיחה לא טובה של ההארכה, כשהם רושמים ניצחון שלישי רצוף במפעל. חניכיו של עודד קטש, שעלו למאזן 16:17, עקפו את האמירתים בטבלה ורחוקים כעת שני ניצחונות בלבד ממקום המוביל לפליי-אין – ובשבוע הבא “יארחו” את אנאדולו אפס בניסיון לעשות צעד נוסף בדרך לשם.

שחקני מכבי ת”א חוגגים (צילום: ג’ורג’ה קוסטיץ’)

המאמן עודד קטש אמר בסיום: “זה לא היה משחק יפה, לא שיחקנו בדרך הנכונה, אני מתפלא שקלענו יותר מ-100 נקודות. מצאנו דרך לנצח. זה לא היה המשחק הכי טוב שלנו, אבל מצאנו דרך להאט אותם, עם הגנת מאץ’ אפ זון. עשינו עבודה יותר טובה בחלק השני של המחצית השנייה. הם קבוצה טובה עם הרבה כישרון. המשחק השני בשבוע כפול הוא אף פעם לא קל, זה מה שהופך את הניצחון הזה לעוד יותר מיוחד. אני מרוצה בעיקר מהניצחון. המשכנו להילחם ואנחנו אף פעם לא מפסיקים להאמין. בנינו את האופי שלנו במהלך העונה, ואנחנו לא מפסיקים. חסרים לנו הרבה שחקנים, ננוח בימים הקרובים ונקווה אפילו למשחק יותר טוב בשבוע הבא”.

ג’ימי קלארק בפעולה (צילום: ג’ורג’ה קוסטיץ’)

הקלע המצטיין ג’ימי קלארק, שסיים עם 23 נקודות ו-10 אסיסטים: “החברים שלי סמכו עליי, אני מעריך אותם, לא ידעתי שעשיתי דאבל דאבל. יצאנו לשם וניסינו לשחק ביחד ולהיצמד לתוכנית המשחק. מה עשה את ההבדל? היה הרבה על הכף, ידענו את זה וגם היריבה ידעה את זה, זה היה לנו בראש. אנחנו תמיד מוכנים להילחם”.

אושיי בריסט (19 נקודות) אמר: “זה היה ניצחון חשוב מאוד. התרכזנו במשחק, באנו למחצית השנייה מהתחתית וידענו שההגנה תעשה לנו את המשחק, שיחקנו אחד בשביל השני. הפליי-אין? יש לנו הרבה מוטיבציה, תחילת העונה הייתה חלשה, אבל אנחנו עכשיו מתרכזים במשחקים הקרובים ואנחנו יודעים שהם הכי חשובים כרגע. נחגוג היום, אבל מחר נחזור לפוקוס שלנו”.

כתבות קשורות

Back to top button
✕
Israel Sport

FREE
VIEW