גביע המדינהכדורסל

קטש: ”ירושלים ברמת היורוליג”, אלון: ”זו לא אותה מכבי ת”א”

מאמן מכבי תל אביב במסיבת העיתונאים לקראת חצי גמר גביע המדינה מול הפועל ירושלים ביום ראשון (20:45): ''זה עוד שבוע כפול, רק על תואר''. יובל זוסמן: ''מכבי מגיעה ל-100 נקודות בכל משחק לאחרונה''

חצי גמר גביע המדינה בכדורסל סיפק לנו מפגש ענקיות כבר לפני הגמר הגדול, כשמכבי תל אביב הוגרלה מול הפועל ירושלים במשחק שיתקיים ביום ראשון ב-20:45. שתי הקבוצות נפגשו בשלוש השנים האחרונות במעמד הגמר, כשבעונה שעברה מנצחים הצהובים בארנה, ובשנתיים הקודמות הניפה ירושלים את הגביע.

שתי הקבוצות, שאשתקד נפגשו גם בגמר הגביע וגם בגמר הפלייאוף שלא הגיע לסיומו בשל מבצע “עם כלביא”, נפגשו כבר שלוש פעמים העונה. בגמר הסופרקאפ ניצחה ירושלים 79:84, וכמה ימים לאחר מכן הדיחה את הצהובים גם בחצי גמר גביע ווינר עם ניצחון בחולון 69:79. בסיבוב הראשון בליגה הצליחה מכבי לעצור את רצף הניצחונות הירושלמי עם 84:95.

עודד קטש ויונתן אלון (ספי מגריזו, איגוד הכדורסל)

מאמן מכבי תל אביב עודד קטש אמר במסיבת העיתונאים היום (שישי): “אנחנו מרגישים סך הכל טוב, שבוע הגביע בשנים האחרונות זה תמיד מגיע בסיטואציות. אנחנו לא במצב אופטימלי, מחכים לתשובות לגבי איפה, נצטרך לראות מה יהיה איתו. רק אתמול היה לנו משחק אינטנסיבי כולל הארכה. נפגוש קבוצה מצוינת, זה מאצ’אפ לא פשוט, נתרכז במה שיש. נביא את האנרגיות הנכונות, להיות כמה שיותר מרוכזים, זה מאמץ קבוצתי. זה עוד שבוע כפול מבחינתנו, רק על תואר”.

קטש הוסיף: “יש לנו שתי נציגות ביורוליג, אבל ירושלים ברמה הזאת. לא מצפים למשחק יותר קל מאתמול, ככה צריך להתייחס לזה. שלושה גארדים דומיננטיים, וגם הדרך שבה הם משחקים. הם בכושר טוב ומתחברים. ראינו את המשחקים האחרונים שלהם. נצטרך מאמץ קבוצתי עם תוכנית משחק ברורה, ולפעמים צריך גם תוכניות נוספות. לא יכולים לתת להם להרגיש בנוח. נצטרך להתאושש מספיק כדי לבוא אגרסיביים”.

מסיבת העיתונאים לקראת חצי גמר גביע המדינה (ספי מגריזו, איגוד הכדורסל)

המאמן סיכם: “העבודה שלנו כמאמנים לשחק עם הקלפים שיש לנו, כל אחד עם היתרונות שלו. זה יכול להיות דברים אחרים, תגובות של תוך כדי משחק. נצטרך לראות את הסגלים ואיך המשחק יתפתח. אין פייבוריטית פה. זה במנורה, אבל זה לא משחק שלנו. זה אמור להיות משחק נייטרלי. אנחנו מעט עייפים, הייתי מעדיף עוד יומיים להתכונן ולהתאושש. אנחנו בעיקר צריכים לאושש את עצמנו”.

קפטן מכבי תל אביב, ג’ון דיברתולומיאו: “ברור שירושלים היא קבוצה נהדרת, הארפר הוא אחד הגארדים הכי טובים באירופה בשנים האחרונות, אבל לא רק הוא, יש להם עוד שני גארדים נהדרים. נצטרך לעצור אותם בעבודה קבוצתית, זה יהיה מלחמה, אנחנו מצפים לזה. זוסמן הוא אחד משחקני המפתח שלהם. הנוכחות שלו תמיד מורגשת על המגרש”.

ג’ון דיברתולומיאו ויובל זוסמן (ספי מגריזו, איגוד הכדורסל)

מאמן הפועל ירושלים, יונתן אלון, אמר: “הכנות הן רגילות, מתכוננים בכל משחק כדי לתת את המקסימום. מכבי של יום ראשון זה לא מכבי של טרום העונה, או של גביע ווינר. כולם הולכים ומשתפרים. פוגשים את הגרסא הזאת שלהם, וצריכים לעשות עבודה יותר טובה מהפעם האחרונה. סגנון המשחק והדרך שלנו די ברורים. אם אנחנו מצליחים להביא לידי ביצוע את החוזקות שלנו, אנחנו מנצחים. גודל זה אחד הדברים ששמים מולנו, אבל זה לא הדבר היחיד ששמים מולנו. נצטרך לדעת להתמודד מולם. נמרוד לוי פצוע, מובלי עשה כמעט אימון מלא. מקווים שהוא יהיה יותר טוב, קשה לנבא אם יהיה מוכן למשחק”.

יובל זוסמן אמר: “אנחנו צריכים להתרכז בעצמנו כמו שאנחנו תמיד עושים. מכבי קבוצה מוכשרת וטובה, במשחקים האחרונים הם בכל משחק מגיעים ל-100 נקודות. נצטרך לעשות שינויים קטנים מהמשחק האחרון נגדם. להתרכז בעצמנו. יודעים מה החוזקות שלנו. זה יהיה משחק על תואר באיזשהו אופן, הקבוצה שתבוא יותר נחושה תנצח”.

זוסמן הוסיף: “ג’ון הוא שחקן מדהים, גם אני מוטה לגביו. הוא מכיר את המשחק, איפה להיות, מתי להוציא עבירה תוקף, מתי לקחת ריבאונד התקפה, כל סל שלו זה יותר מסל של מישהו אחר. יש לו הרבה ניסיון ממה שהוא עבר בקריירה, הוא יודע לשחק את המשחק, לעשות את המהלכים הנכונים. הוא לא השתנה יותר מדי, שם את הלב על הפרקט, גם אני אוהב להיות ככה, זה מתאים לשנינו”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW