כדורסלליגת העל

קטש: “זה רק 0:1, ברור לכולם שאין לנו שום יתרון”. קלארק כשיר

מאמן מכבי ת''א הוסיף לקראת משחק מספר 2 בסדרת הגמר מול הפועל ת''א הערב (חמישי, 20:50): ''האווירה תהיה שונה והרעש יהיה לרעתנו''. לונדברג: ''אנחנו צריכים להתרכז בעצמנו''. קלארק ובריסט כשירים

מכבי תל אביב, שמובילה 0:1 לאחר שניצחה 75:96, תתארח הערב (חמישי, 20:50) אצל הפועל תל אביב למשחק מספר 2 בסדרת גמר פלייאוף ליגת ווינר סל. החבורה של עודד קטש רחוקה שני ניצחונות בלבד מזכייה באליפות 58 בתולדות המועדון. ג’ימי קלארק, שסבל מהתכווצויות בשריר במהלך המשחק הראשון, חש טוב יותר ואמור להתלבש כרגיל. גם אושיי בריסט, שספג מכה, צפוי לשחק.

ג’ימי קלארק חוגג וויל ריימן (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

הצהובים מגיעים לגמר עם מאזן מושלם בפלייאוף עד כה, אחרי שחלפו על פני הפועל באר שבע/דימונה (ברבע הגמר) והפועל חולון (בחצי) עם סוויפים חלקים. היריבה העירונית פתחה את הפלייאוף בהפסד למכבי ראשון לציון, אבל ניצחה בשני המשחקים האחרים ועלתה לחצי הגמר, שם הם פגשו את הפועל ירושלים וניצחו אותם בסוויפ. המכבים לא צפויים לבצע שינויים בסגל הזרים למשחק.

המאמן עודד קטש אמר: “לא היה יותר מדי זמן להתאמן. זה מגיע מהר, כל יומיים, בגלל העומס אז היה אימון רק טקטי והתאמות שרוצים לעשות לקראת המשחק, צריך לנסות להבין שאולי הם יעשו דברים אחרת ולהיות מוכנים לכל תרחיש, מובן לכולנו שהיה אתמול משחק יוצא מן הכלל והיה משחק חריג, נקודות מאיבודים וכו’, צריך לראות מה יהיה מחר וברור לכולנו שזה רק 0:1 ושאין לנו שום יתרון לקראת מחר”.

קטש הוסיף: “איך עוברים את המשחק? סומכים על השחקנים, טבעי שהפועל תרצה להגיב כי זה מה שקבוצות עושות, בטח בפיגור ואחרי משחק כזה, צריך להיות מוכנים לזה. האווירה טיפה תהיה יותר שונה, יהיה אולי רעש יותר לרעתנו ונצטרך להיות מרוכזים, נגיב תוך כדי המשחק. אושיי בריסט וג’ימי קלארק בסדר, הם סובלים ממכות יבשות. לג’ימי הייתה רק התכווצות או מכה יבשה, הוא בסדר”.

איפה לונדברג עם הכדור (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

איפה לונדברג אמר: “אנחנו מצפים מהם להגיב בדרך מסוימת. אילו התאמות הם יעשו – אנחנו כמובן לא יודעים, אבל אנחנו חייבים לוודא שאנחנו מוכנים אליהן. בסופו של יום, אנחנו צריכים להתרכז בעצמנו, בתוכנית המשחק שלנו, ופשוט להביא את המאמץ, במיוחד המאמץ ההגנתי, שהבאנו אתמול במשחק 1. אז אני חושב שאם נעשה את זה, ניתן לעצמנו סיכוי די טוב שיהיה לנו משחק 2 טוב גם כן”.

לונדברג הוסיף: “מה שאנחנו יכולים לשפר זה קצת את הלכידות. למרות שהייתי אומר ששיחקנו משחק קבוצתי די טוב, עדיין היו לנו כמה נפילות מתח, במיוחד במהלך הרבע השלישי. אתם יודעים, הם עשו ריצה, הם דחפו קדימה – זה חלק מהכדורסל, זה משחק של מומנטומים. מה שעשינו ממש טוב היה האגרסיביות בריבאונד. יש לנו קבוצה מאוד אתלטית, הייתי אומר קבוצה גדולה מאוד, וניצלנו את זה במשחק 1. אני חושב שזה הולך להיות גורם מפתח גם במשחק 2”.

השחקן סיכם: “אני חושב שהמאמן שם דגש די חזק עלינו כקבוצה על שיתוף הכדור. אף אחד לא משחק באנוכיות, אנחנו מניעים את הכדור בצורה ממש ממש טובה, וזה קורה כשאנחנו משחקים את הכדורסל הכי טוב שלנו. זו הזהות של הכדורסל של מכבי כשאנחנו משחקים ככה. אז כדי שנצליח במשחקים 2 ו-3, אנחנו חייבים להמשיך באותה דרך, לשחק כדורסל לא אנוכי ולהמשיך להניע את הכדור כמו שעשינו עד כה”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW