קטש: ”הורד לא ישחק בגמר”, אלון: ”מקווה שנשארו לנו אנרגיות”
מאמן מכבי ת''א לקראת גמר גביע המדינה מחר (חמישי 21:00) בפיס ארנה: ''חובת ההוכחה עלינו. אי אפשר לעצור את הארפר''. מאמן ירושלים: ''אולי אנחנו לא משלמים לעודד, אבל יש לו חלק בהצלחה שלנו''

אחד מרגעי השיא של העונה בכדורסל הישראלי ייערך מחר (חמישי, 21:00), כשהפועל ירושלים ומכבי תל אביב ייפגשו למשחק גמר גביע המדינה בפיס ארנה בירושלים. עבור שתי הקבוצות תהיה זו הופעה שלישית ברציפות במעמד, כשבשנתיים האחרונות ידם של הירושלמים הייתה על העליונה – עם 61:67 בגמר בשנת 2023 ו-72:85 אשתקד. הצהובים והאדומים נפגשו 13 פעמים במעמד גמר גביע המדינה, כאשר המאזן ביניהן עומד על 5:8 לזכות החבורה של עודד קטש.
מאמן מכבי תל אביב עודד קטש אמר: “היו שני ערבי כדורסל מרגשים. משחקים צמודים ברמה גבוהה שהיו יכולים להסתיים לכאן ולכאן. אנחנו שמחים להיות כאן, מודים על הזכות. זה לא מובן מאליו. בסיטואציה הנוכחית מול הפועל ירושלים אני חושב שחובת ההוכחה עלינו. לא רק שני הגמרים האחרונים, אלא גם השנה היה לנו משחק פחות טוב מולם בארנה. אני חושב שאנחנו צפויים מחר למשחק לא פשוט, אנחנו צריכים לבוא בעיקר מרוכזים. צריך לבוא עם האנרגיות הנכונות, מקווה שנשארו לנו כאלה. צריך למצוא אותן. כמה שחקנים שיחקו דקות יוצאות דופן. משחק אחד, אווירה טובה, זכות גדולה להיות כאן. צריך לעלות כדי לנצח ולא לפחד להפסיד”.


קטש המשיך ודיבר על מאמן ירושלים: “אני גאה בו מאוד. קשה לי לקחת קרדיט על ההצלחה של יונתן אלון, אני אוהב וגאה במה שהוא עושה. אני שמח בשבילו. אני עוקב והם בעונה נהדרת השנה. זה לא מובן מאליו בכלל, משחקים בדרך מרשימה ויכולים להקשות על הקבוצות שהם משחקים מולן. גם לי יש מה להוכיח מחר. הגביע תפס אותנו, שוב, במצב לא אופטימלי. אנחנו צריכים לגייס את עצמנו לארבעים דקות משמעותיות. צריך לעלות בתחושה שזאת זכות גדולה להיות כאן ולהתמודד, זה לא משהו מובן מאליו”.
קטש התייחס לג’ארד הארפר: “נבנה משהו מיוחד, יונתן והצוות של הפועל ירושלים ממקסמים את היכולות שלו. אי אפשר לעצור שחקנים ברמה הזאת, אבל השיטה נבנתה סביבו וזה צריך להיות מאמץ קבוצתי. מן הסתם כשמגיעים למשחק כזה צריך למצוא כמה פתרונות, כמה אסטרטגיות. ננסה להרגיש במהלך המשחק. זה צריך להיות משהו קבוצתי. אין פייבוריטית, הפסדנו השנה בליגה להפועל ירושלים ולהרצליה. הפיינל פור הזה, וגם הגמר, פתוחים מאוד עבור שתי הקבוצות”.
הקפטן ג’ון דיברתולומיאו אמר: “אנחנו מתרכזים בעצמנו. רוצים לבוא מוכנים, לבוא עם הגישה הנכונה. יהיו עליות וירידות, תהיה אווירה נהדרת. הקבוצה שלנו צריכה להישאר ביחד, לא משנה מה יקרה. הפסדנו להם גם בארנה וגם ביד אליהו בגמרים. אני מאמין שאנחנו יכולים לנצח בארנה, למרות שזה אולם קשה. ירושלים קבוצה טובה מאוד שעברה עונה מוצלחת בליגה ובאירופה. כמו שאומרים, זה משחק גביע. ארבעים דקות שיכולות ללכת לכל כיוון. אנחנו צריכים להיות מוכנים”.


מאמן הפועל ירושלים יונתן אלון אמר: “היה קשה ברבע ובחצי גמר. ניתן את המקסימום. אנחנו ניתן הכל בהגנה, זאת הזהות שלנו ומה שאנחנו מנסים להביא למשחק. ננסה להצליח עכשיו, פחות הצלחנו מול הרצליה. באימון היחיד שהיה לנו לא עבדנו על דברים שלא עבדנו עליהם. צריכים להיות טובים במי שאנחנו. מחר נצטרך לבוא באנרגיות הנכונות. אני מקווה שנשארו כאלה, צריך למצוא אותן ציפיות? ננסה לעשות את המקסימום. אנחנו לא מתעסקים בדברים כמו ‘כישלון’ או זכיית תואר. אנחנו באים לשחק כדורסל, להוציא את המקסימום. אנחנו חושבים שאנחנו טובים ורוצים להוכיח את זה על המגרש”.
יובל זוסמן אמר: “אנחנו מוכנים מאוד לגמר. התחושה חיובית, אנחנו יודעים שאנחנו מרחק משחק אחד מתואר. אנחנו לא מסתכלים על ההיסטוריה, אנחנו רוצים לנצח את המשחק ולקחת את התואר. עברנו הכנה אופטימלית ונכונה, אנחנו מוכנים. כיף גדול להיות קפטן הפועל י-ם, שמח על השנה שאני עובר והקבוצה עוברת”.
זוסמן הוסיף: “עברתי הרבה מאוד זכרונות טובים. שיחקתי ארבע שנים עם ג’ון דיברתולומיאו, 3-4 שנים עם ג’ייק כהן. כיף לראות אותם מהצד השני. נקח את האתגר הזה למקום טוב. אני לא חושב על ההנפה כרגע כקפטן, יש לנו משחק חשוב על הפרק. אם זה יקרה אראה איך אני אגיב, אני לא עסוק בזה יותר מדי אלא בלעשות את הטוב ביותר שאני יכול. אחרי זה נראה ונתקדם בהתאם”.



