כדורסלליגת העל

קטש: “ההעפלה לגמר לא מובנת מאליה, הפועל פייבוריטית”

מאמן מכבי תל אביב התייחס לעלייה לגמר הפלייאוף, החמיא להפועל חולון וכבר נערך לדרבי: ''קל זה בטח לא יהיה, אנחנו פצועים. אני לא יודע אם ווקר יוכל לשחק''. קרוניץ' מבטיח: ''נבנה קבוצה תחרותית יותר''

מכבי תל אביב תשחק בסדרת גמר פלייאוף ליגת ווינר סל בפעם הרביעית ברציפות: הקבוצה של עודד קטש ניצחה אמש (שישי) 61:89 את הפועל חולון בהיכל מנורה מבטחים, והשלימה 0:3 חלק בחצי הגמר. החל מיום שלישי הקרוב היא תפגוש את יריבתה העירונית הפועל תל אביב לסדרה על צלחת האליפות לעונת 2025/26, שתוכרע גם היא בשיטת הטובה מחמישה משחקים. זו תהיה הפעם ה-12 בהיסטוריה ששתי היריבות המושבעות נפגשות בסדרת הגמר, והמאזן עד היום עומד על 0:11 לטובת הצהובים.

רומן סורקין וג’ון דיברתולומיאו חוגגים (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

מאמן מכבי תל אביב עודד קטש אמר בסיום: “אני שמח וגאה בדרך שעשינו את זה. הדבר המאוד חשוב שהצלחנו לעשות זה התאמות תוך כדי הסדרה. אהבתי את התגובה של השחקנים בין משחק למשחק. כל משחק הציב בפנינו בגלל פציעות, הרכבים ומלחמות, אתגרים אחרים. זה לא מובן מאליו שעמדנו בזה. הרבה קרדיט לחולון, מאוד חששתי לפני זה. מאז שחזרנו לשחק בארץ הם בנו משהו יפה ומעניין. הם מאומנים ועושים דברים יפים מאוד. הצלחנו לעשות התאמות, בעיקר הגנתיות, והצלחנו לשמור על היתרון המרכזי שזה הריבאונד והגודל שלנו. כל משחק היו לנו בין 10 ל-15 ריבאונדים יותר, שזה המספר המשמעותי, זה הדברים שמנצחים משחקים ומביאים תארים”.

על הפצועים, אמר קטש: “לצערי גור לביא לא ישחק בגמר, אני מרגיש שגם עם תמיר בלאט זה יהיה לתוך הסדרה. כאב ראש גדול. כשמדברים על ליגה ישראלית, שני השחקנים המרכזיים שלנו בעמדה 4 – גור וטי ג’יי, לא יהיו. אנחנו מאוד קצרים, אפילו ברמת ניהול המשחק זה יותר ממה שנראה לכם. זה באמת קצר, גם בגבוהים וגם בגארדים. בטח אחרי השנים שעברנו, מסתכלים על מה שיש ומנסים להוציא את המיטב מהסיטואציה. אורן סהר ילד מקסים ושחקן מוכשר. אנחנו מספיק מבוגרים לזכור הזדמנויות של שחקנים בגלל נסיבות. שחקנים צריכים לנצל סיטואציות. נצטרך דקות איכותיות שלו, הוא ילד מוכשר מאוד בכדורסל.

תמיר בלאט עם הכדור (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

המאמן המשיך: “לוני ווקר בסדר. אין שום דבר. מרגיש טוב ואיתנו, אני לא יודע כמה הסיטואציה תאפשר לו לשחק. אנחנו חסרים את תמיר וזה מגביל את יכולת בחירת השחקנים שלנו. אנחנו צריכים גודל ומובילי כדור. הוא איתנו, יכול להיות שנשתמש בו בסדרה”. על כוכבי היריבה: “ים מדר ו-ואסיליה מיציץ’ ממש טובים בכדורסל. עוד לא התכוננו ובנינו תוכנית משחק. התרכזנו עד לפני חצי שעה בחולון. הפועל תל אביב בנתה קבוצה בשביל הדברים האלה, לזכות בתארים ולהשיג אליפות. שחקנים ומאמנים שעשו דברים גדולים. גם בסדרה נגד ירושלים לא הייתי קורא להם צמד, כריס ג’ונס בדקות משמעותיות ניצח משחקים”.

קטש סיכם: “מבחינת הרוח ותחושת הדחיפות, אנחנו לא יכולים לשחק פחות חזק, אלא יותר מזה. נצטרך לעשות את זה בעקביות. האתגרים לא פשוטים, אבל כדי להשיג תארים ולנצח משחקים, זה צריך להיות דרך ההגנה שלנו. לא הספקתי להיקשר רגשית לאירוע ולניקס. אין לי פייבוריטית, יש לי חברים טובים שרוצים שהניקס ינצחו, אז אני לוקח את הקבוצה השנייה”.

ג’ימי קלארק חוגג וויל ריימן (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

ג’ימי קלארק (14 נקודות) אמר בסיום: “זה מרגיש נהדר, במיוחד להיות עם החברים האלה, המאמנים האלה והארגון הזה. אני שמח שהייתי על המגרש. אני לא חושב שיש תחושת בהילות, הייתי מוכן מנטאלית כל הזמן. הייתי בכל הפגישות והאימונים. אולי פיזית אני צריך להיכנס לכושר משחק, אבל אני אהיה מוכן לשחק בגמר, אנחנו משחקים במנטאליות שהבן אדם הבא צריך לעלות ולתת הכל. אני מאמין שזה יהיה מאצ’אפ נהדר, שתי קבוצות עם ארגונים גדולים מאחוריהם, ומאמנים נהדרים”.

קלארק הוסיף: “ברגע שנשחק ביחד, יש לנו יתרון, בעיקר בכל הנוגע לגודל. זה ברכה שנתן לי את ההזדמנות להראות את היכולת שלי. אני שמח שאנשים מכירים ביכולת שלי ובחרו בי לחמישיית העונה. אנחנו צריכים לקחת את זה משחק אחרי משחק, בגמר הכל יכול לקרות. שיחקנו נגדם העונה ארבע פעמים, ואנחנו יודעים מה צריך לעשות. הם ניצחו אותנו במהלך העונה הסדירה, אבל בפלייאוף זה שונה. אנחנו נכנסים לסדרה הזאת ב-0:0”.

המאמן פרדראג קרוניץ’ (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

מאמן הפועל חולון פרדראג קרוניץ’ אמר בסיום: “שיחקנו רק מחצית אחת. פתחנו סולידי את המחצית השנייה ואז הם התחילו לשחק ממש טוב גם התקפית וגם הגנתית, והיה לנו קשה להתקרב לנצח את המשחק. ברכות למכבי ובהצלחה בגמר. אני רוצה להודות לכל השחקנים שניסו לעשות הכל. לא היה קל מאז שחזרנו מהמלחמה, השגנו את הכרטיס לאירופה ואנחנו שמחים עליו. אני רוצה להודות לאוהדים שתמכו בנו אחרי ההפסד הלא קל הזה, וזה אומר משהו”.

הבוסני הוסיף: “זה חשוב שסיימנו את העונה בצורה טובה. זה לא היה פשוט. הייתה לנו בעיה עם הרכזים, הקיץ זה הזמן לקבל החלטות טובות כדי להפוך את הקבוצה הזאת לקבוצה חזקה, להיות יותר תחרותית בליגה ובאירופה. ננסה לעשות הכל כדי לבנות קבוצה טובה, שמתאימה למנטאליות של המועדון הזה. אנחנו רוצים לבנות קבוצה שבזכותה הם ימלאו את האולם כמו בסוף העונה הנוכחית”.

ג’ורדן רייט בפעולה (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

ג’ורדן רייט (14 נקודות) סיכם: “אין הרבה מה לומר. באנו שטוחים במחצית השנייה. בחודשיים האחרונים נלחמנו וניסינו להשיג משהו מיוחד למועדון. אני גאה בשחקנים שנלחמו והשאירו הכל. אני אוהב את התקופה שלי פה, אוהב לשחק בשביל המאמן. כולם קיבלו אותי נהדר, אני מודה על ההזדמנות הזאת. הייתי שמח להישאר. התחלתי די טוב התקפית, ובפלייאוף קצת התקשיתי, מצאתי את מה שאני יכול לתת לקבוצה. היום שוב מצאתי את הקצב שלי קצת”.

רייט הוסיף: “נהניתי פה מכולם, המאמן ברמה גבוהה, והחברים שלי לקבוצה נהדרים. זה היה תקופה מצוינת לשחק בשביל חולון. מכבי קבוצה נהדרת, אם היינו ביחד כל העונה היינו יותר חדים. המשחקים יכלו להיות צמודים יותר, היינו יכולים לנצח משחק או שניים. ניצחנו משחקים גדולים, השגנו את הכרטיס ל-BCL, זה אומר הרבה על מי שנמצא פה”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW