כדורסלליגת העל

קוז’וק: “המקצוע שלנו זה לא לשחק כדורגל, אלא לנצח משחקים”

מאמן הפועל ב''ש דיבר לאחר ה-1:2 על הפועל ר''ג: ''ידעתי שלא יהיה פשוט, שמח שהשחקנים התעשתו. דיופ? רוב הקהל השתיק את הבוז''. נחמיאס במו''מ להצטרף לאלופה. דגו בטוח: ''לא הגיע לנו להפסיד''

האלופה הפועל באר שבע התחילה אמש (שבת) את המסע להגנה על התואר, עם ניצחון דרמטי 1:2 על הפועל רמת גן. אליאל פרץ הכריע בבעיטה חופשית בתוספת הזמן (90+1), והאדומים מבירת הנגב רשמו ניצחון במשחק הפתיחה של הליגה, בפעם השביעית ברציפות. בתוך כך, באר שבע נמצאת במשא ומתן עם לודוגורץ הבולגרית במטרה להחזיר ארצה את בלם נבחרת ישראל, עידן נחמיאס, ששיחק לפני כן במכבי תל אביב. הבלם בן ה-30 מחזיק בחוזה בבולגריה לשנתיים נוספות ובשלושת המשחקים האחרונים לא שותף.

שחקני הפועל ב”ש חוגגים עם הקהל (חיים בן דוד)

מאמן הפועל באר שבע רן קוז’וק אמר בסיום הניצחון החשוב ברחובות: “זה חשוב כי אנחנו רוצים לזכות באליפות. בשביל זה צריך לנצח משחקים קשים, לא היה לי ספק שזה יהיה משחק קשה. זה משחק ראשון בליגה, זו קבוצה מצוינת וידענו שלא יהיה פשוט. כמעט איבדנו את זה עם חוסר ריכוז, אני שמח שהבחורים הביאו את המשחק. אני חושב שהיו הרבה דברים טובים, החזקנו המון בכדור, היינו המון פעמים ברחבה של היריב, ייצרנו מצבים – לא מספיק אבל ייצרנו. אני חושב שהיה לנו משחק טוב. במחצית שאלתי את החבר’ה ‘מה המקצוע שלנו’. חלק טעו ואמרו ‘כדורגלנים’. המקצוע זה לנצח משחקים, הם הבינו את זה וניצחנו”.

קוז’וק הוסיף: “צריך פרופורציות לחיים שלנו. זה היה מאכזב (ההדחה בפלייאוף ליגת האלופות). נובאק דג’וקוביץ’ דיבר על מה ההבדל בין ספורטאי על לבינוניים – לכולם יש משברים, ההבדל הוא מי מצליח להעלות את עצמו בחזרה. היום הם הוכיחו שהם ספורטאי על. הגרלת הליגה האירופית? אני מחכה להכל. מכבי תל אביב זה מועדון אדיר, מספיק לראות כמה היה לו קשה בליגה הזו וביחד עם השילוב בליגה שלנו. יש הרבה אתגרים, ארצה להראות את הכדורגל שלנו בזירה הזו, זה לא פשוט אבל נצטרך לעשות את זה. הזגזוג בין לבין זה משהו שאני כמאמן, הצוות והמועדון יצטרכו להבין איך מייצרים סביבה טובה”.

שחקני הפועל ב”ש חוגגים (חיים בן דוד)

המאמן סיכם: “רכש? אני מקווה ומאמין שיגיע. זה לא רק רכש, יש הרבה דברים. הקהל מדהים, המשחק הזה התחיל בקצת שריקות בוז לג’יבריל דיופ ואחרי שתי דקות שמעתי את כל הקהל או 99% משתיק את מי ששורק בוז ומתחיל לעודד אותו. הוא היה אדיר היום הקהל, אני בטוח שהוא יהיה אדיר גם במשחק הבא. אנחנו כל כך אוהבים אותם וצריכים אותם. הם עושים את הפועל באר שבע עוד רמה מעל. היום הם עשו אותנו רמה מעל”.

הבלם איתי רוטמן אמר: “אני נהנה פה מאוד. מהרגע הראשון קיבלו אותי בחום ובאהבה. זה ניצחון מאוד חשוב. בנוסף לאירופה, הליגה זה הלחם והחמאה שלנו – באים לכל משחק לנצח. כאבנו אחרי המשחק (בפלייאוף האלופות), אבל התאוששנו מהר וידענו שצריך להרים את עצמינו ולנצח פה – שמח שעשינו את זה. רוצה להודות לקהל. אני משחק את המשחק שלי, רוצה לעשות את הטוב ביותר שלי. אני שמח על המקום שלי. ביני לבין אופיר מרציאנו, בין ההגנה ובין כל הקבוצה – יש חיבור. יש פה חדר הלבשה נדיר, יש לנו אופי נדיר ואנחנו חבורה של גברים. מרציאנו אישיות מדהימה, נותן הרבה ביטחון ואחד החברים החשובים בחדר ההלבשה ובטח שעל המגרש”.

המאמן מסאי דגו (חיים בן דוד)

מאמן הפועל רמת גן, מסאי דגו, אמר: “מאוכזבים מאוד. היינו במשחק טוב. לא משנה מי חסר בבאר שבע, היא מאוד מאומנת. הם הקשו עלינו אבל יכולנו לכבוש שני שערים בחצי הראשון ולא עשינו את זה. מאכזב, אבל זה רק מחזור שני, אין מה לעשות. אני מאוד מאוכזב מהתוצאה, אבל מעודד מהיכולת כי התכוננו טוב ללחץ של באר שבע והגענו למצבים. באסה. בסוף זה לא שווה שום דבר אם יוצאים עם אפס נקודות. ניקח את הדברים הטובים, נמשיך לעבוד קשה ונתכונן למשחקים הבאים. האופטימיות לא שווה שום דבר בלי נקודות”.

דגו הוסיף על כך שקבוצתו ללא נקודות: “אפשר לפעמים להיות טיפה פחות טובים ולקחת נקודות. היום, וגם בשבוע שעבר, הצגנו יכולת טובה, צריכים להיות הרבה יותר חזקים בדקות שהיריבה בשליטה. אנחנו נבנינו מאפס, ייקח טיפה זמן. מבינים שצריך לעשות נקודות כמה שיותר מהר. מקווה שכבר במשחק הבא. הפועל? הייתי שם בסך הכל כמה חודשים, זה לא פיקנטי. מכבד כל יריבה. יש לנו קבוצה טיבה, נתחבר עוד. נעבוד קשה, מאמין בקבוצה ובצוות. בעזרת השם יהיה טוב”.

שחקני הפועל ר”ג (חיים בן דוד)

כובש שער השוויון הזמני מתן חוזז אמר: “מאוכזבים מהתוצאה. הייתה יכולת טובה מאוד במחצית הראשונה, בשנייה המומנטום היה אצלם. אני חושב שתיקו היה משקף. מאכזב לספוג בדקות האחרונות, אבל מעודדים מהיכולת, מהמנטליות, מהאופי ומהרוח של המועדון. יוצאים עם תחושות טובות להמשך העונה, אבל מאוכזבים כמובן מההפסד. שמח על הגול, תמיד כיף להבקיע. שמח שחזיתי את המהלך, שהכדור ייפול שם, וברוך השם הוא נכנס. אני חושב שאפשר להצליח כאן, יש שאיפה למצוינות. אלו הפסדים של חוסר בגרות, אני מאמין שעם העונה נדע לשפר את זה ולהביא את הנקודות. גם בבלומפילד מול הפועל תל אביב נבוא לשחק כדורגל”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW