כדורגל ישראליליגת העל

ערן זהבי: "שמעתי סיפורים פשוט לא נורמליים, קיבלנו סטירה"

כוכב מכבי ת''א שוחח עם האוהדים בשידור מיוחד בעמוד האינסטגרם של המועדון: ''אנשים מספרים את סיפורם ואתה נקרע. עוברים ממקום למקום כדי להעלות את החיוך לאנשים''. שחקני הקבוצה נפגשו עם ילדי העוטף

כוכב מכבי תל אביב ערן זהבי עלה היום (חמישי) לשידור לייב בעמוד האינסטגרם של המועדון וענה לשאלות האוהדים. "יום עמוס לא רק לי, לכולם. לכל המועדון, כל אחד נרתם בדרך שלו", סיפר זהבי, "כל אחד מגיע למקום שהוא מתבקש לחזק אנשים אחרים. זה מדהים, כיף גדול להיות חלק מזה. לא קל בכלל, רואים תמונות לא פשוטות, שומעים סיפורים לא נורמליים. אנשים בוכים ומספרים את הסיפור ואתה נקרע. אנחנו מנסים להעלות להם את החיוך. אנחנו רק נתנו מהזמן שלנו".

זהבי הוסיף: "אנחנו מתמודדים כמו כולם, מאזעקה לאזעקה. משתדלים להעסיק את עצמנו בעשייה עם נתינה כמו שאנחנו יכולים למען אחרים קצת. זה ממלא אותנו העשייה והנתינה. זה מאוד קשה אבל אחרי שיוצאים מהמקומות האלו אנחנו יוצאים מחוזקים, מרגישים שחיזקנו. זה צובט וקשה, זה לא פשוט לקבל את זה, לבוא למשפחה שהרגע איבדו ילד ופתאום קופצים עליך וחיבוקים. מה עשיתי? רק באתי ונתתי מהזמן לא צריך להודות לי כל כך".

על שמירת הכושר בזמן שאין אימונים, סיפר כוכב הצהובים: "היה לנו חופש בלי קשר בגלל פגרת הנבחרות. יש לי חדר כושר בבית אז אני מוצא את עצמי מתאמן אפילו יותר מהרגיל. בימים האחרונים הגענו לקריית שלום מי שרוצה וצריך. המועדון העמיד לרשותנו כל מה שאנחנו צריכים, מאמנים, פיזיותרפיסטים, ארוחות, מרחב מוגן כמובן. היום היינו 12 שחקנים, נהנו מכל רגע. הכדורגל מחבר בין כל כך הרבה דברים שזה מדהים לראות את זה".

זהבי המשיך: "חייבים להמשיך בדרך שלנו כי זה נותן תקווה ולא נותן למצב להשתלט על החיים. מנסים למצוא את עצמנו באמצע. מקווה שהימים הקרובים יסדרו לנו קצת יותר נורמליות. קשה לחזור אחרי שבועיים-שלושה שאתה במצב מנטלי ירוד. כל היום חדשות ולהסתגר בבית והמצב הזה. ההתאוששות המנטלית לא פחות חשובה מהגופנית".

ערן זהבי מודה לקהל (ישי נאמן)

החלוץ המשיך וסיפר: "היינו בהלוויה של ילד שאהד מכבי תל אביב והאבא אוהד הפועל והם התרגשו ולא האמינו שבאנו. לפני שבועיים היה דרבי כל כך טעון ופתאום אתה שם את הדברים בפרופורציות ואומר מה אנחנו עושים? לצערנו קיבלנו סטירה מצלצלת ונקווה שהדברים האלו לא יחזרו".

לסיום, נשאל זהבי אם הוא מודרג, והשיב: "יש דאגות, אתה רואה מה קורה. אתה שומע שהולכים למערכה ארוכה אתה לא יודע כמה זמן זה ייקח, מתי יחזור הכדורגל, החיים הנורמליים. מה יהיה עם החיילים שלנו, איזה עוד דברים יקרו. יש הרבה מחשבות ודאגות. זה דברים שאנחנו צריכים להתמודד איתם יום יום ולא לקחת החלטות ארוכות טווח. אנחנו חיים במדינה שלנו ויודעים כמה הדברים נזילים".

בתוך כך, קרן מועדון הכדורגל מכבי תל אביב ממשיכה להתגייס למען חיזוק תושבי הדרום בימים קשים אלה וגם היום (חמישי) יזמה פעילות ענפה להרמת המוראל, אותה הובילו כמובן שחקני המועדון. 

דור פרץ וגבי קניקובסקי הגיעו לאחד מהמוקדים בתל אביב אליו פונו משפחות של כוחות ההצלה מעוטף עזה והדרום. השחקנים פגשו את הילדים, הצטלמו איתם והעניקו להם מתנות ממוצרי המועדון השונים.

דור פרץ וגבי קניקובסקי עם הילדים (מכבי ת"א, האתר הרשמי)

פרץ אמר במהלך האירוע: "בשם מכבי תל אביב, אנחנו מאחלים לימים שקטים יותר, בטוחים יותר. שתהיה פה שלווה בעזרת השם. ליבנו איתכם, המחשבות שלנו איתכם ונעשה כל מה שאתם יכולים כדי שבאמת תרגישו טוב יותר בימים האלה".

פעילות דומה התרחשה בכפר המכביה אליו הגיעו שחקני הקבוצה יונתן כהן, עידו שחר ואושר דוידה ששימחו את ילדי העוטף עם מפגש מחזק נוסף, ואילו אופיר דוידזאדה, עידן נחמיאס ודן ביטון שוחחו עם ילדי הדרום בגליל ים. בכל המוקדים השחקנים שמעו מהילדים על החוויות שעברו, הצטלמו איתם וכמובן שחילקו להם מתנות משלל הפריטים הרשמיים של מכבי.

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button