עם דגלי ישראל ופלסטין ביציעים: טוטנהאם התבססה בפסגה
הדגלים הונפו למרות האיסור של הפרמייר ליג, סולומון הפצוע לא שותף וראה את קבוצתו מנצחת 1:2 את קריסטל פאלאס בחוץ. ג'ירונה בספגה בספרד אחרי 0:1 דרמטי על סלטה ויגו, ניס ניצחה באותה תוצאה בצרפת

דווקא אחרי קיץ בו איבדה את הכוכב הגדול שלה בדמותו של הארי קיין, ותחת מאמן חדש בשם אנג' פוסטקוגלו, אף אחד לא דמיין שטוטנהאם תוביל בתחילת המחזור העשירי את הטבלה בפרמייר ליג עם פער זמני של 5 נקודות על פני יריבותיה לתואר. הערב (שישי) הספרס ניצחו 1:2 את קריסטל פאלאס והבטיחו שבוע נוסף בפסגה, לאחר משחק שבו מנור סולומון הפצוע לא שותף כמובן במדי התרנגולים.
במפגש עצמו הונפו דגלי ישראל ודגלי פלסטין ביציעים, למרות האיסור של הפרמייר ליג. כזכור, פאלאס הייתה מהקבוצות הבודדות שגינו בצורה ברורה וחד משמעית פעולות הטרור המזוויעות של חמאס, בעוד יריבתה הסתפקה בהודעת גינוי רפה למדי ודו-צדדית. טוטנהאם נהנתה משער עצמי של ג'ואל וורד בדקה ה-53, כאשר בדקה ה-66 יונג מין סון הלוהט הכפיל עם שער השביעי העונה. ג'ורדן אייו רק צימק בתוספת הזמן, כאשר טוטנהאם עם ניצחון רביעי ברציפות בליגה.
אמנם הקלאסיקו בין ברצלונה לריאל מדריד יתקיים רק מחר ב-17:15, אבל כבר הערב ההפתעה הגדולה של הליגה הספרדית סיפקה תוצאה קלאסית עבורה העונה עם ניצחון 0:1 קטן ודרמטי על סלטה ויגו בדרך לפסגת הטבלה במשחק שפתח את המחזור ה-11. זה הניצחון השלישי ברציפות של ג'ירונה מאז ההפסד לריאל מדריד בסוף חודש ספטמבר, ואם בקלאסיקו מחר הקבוצות יסיימו בתיקו או שברצלונה תנצח, הקבוצה הקטנה של קטאלוניה תעביר את סוף השבוע הקרוב בראשות הטבלה. יאנחל הררה כבש את שער הניצחון דקה אחת בתוך תוספת הזמן בביצוע נהדר אחרי בישול של אלייש גארסיה.
המחזור ה-10 בליגה הצרפתית נפתח הערב, כאשר ניס גברה 0:1 על קלרמון ועלתה זמנית לפסגה. המוליכה הטרייה עדיין לא הפסידה העונה ופתחה פער זמני של שתי נקודות ממונאקו. לבורדה גייטן החמיץ אמנם פנדל בדקה ה-37, אבל זה לא הפריע להישאם בודאווי לכבוש את שער הניצחון היקר בדקה ה-74, כאשר המפסידה נותרה מתחת לקו האדום ובמקום הלפני אחרון.
בגרמניה, בוכום ומיינץ נפרדו ב-2:2 במשחק שפתח את המחזור התשיעי. קווין סטרוגר העלה את בוכום ליתרון בפנדל, קווין שלוטרבק איזן בשער עצמי בדקה ה-59 וכיפר כאשר כבש בדקה ה-82, אך דווקא כשבוכום הייתה בדרך לניצחון טום קראוס חילק את הנקודות עמוק בתוספת הזמן. גם אחרי תשעה מחזורים, שתי קבוצות התחתית עדיין ללא ניצחון העונה בבונדסליגה.
באיטליה, המחזור ה-10 נפתח עם 0:1 של גנואה על סלרניטנה משער של אלברט גודמונדסון בדקה ה-35. גנואה קטעה רצף של שלושה משחקים ללא ניצחון, בעוד סלרנטינה טרם ניצחה העונה.