
אחרי הפסד “בית” ב-21 הפרש בסיבוב הראשון, מכבי תל אביב קיוותה לגמול אמש (שלישי) לברצלונה בפתח הסיבוב השני של היורוליג – אך במקום זאת נכנעה לה פעם נוספת, הפעם 93:83 בחוץ, וספגה הפסד שני רצוף במפעל. הצהובים, שבמחצית הראשונה כבר נקלעו לפיגור של 24 נקודות בשיא, כמעט הצליחו להשלים קאמבק בתחילת הרבע האחרון – אך בדקות ההכרעה היו מדויקים פחות מיריבתם, ולבסוף הפסידו שוב בפער דו-ספרתי. לחניכיו של עודד קטש, שירדו למאזן אירופי של 12:8, אין הרבה זמן להתאושש – משום שכבר בעוד יומיים הם יתארחו אצל יריבה ספרדית נוספת, הפעם ריאל מדריד.

המאמן עודד קטש אמר בסיום: “זה לא משהו שאנחנו לא מדברים עליו, זה קרה לנו רק בחודש האחרון איזה 4-5 פעמים, שאנחנו מקבלים סקור מטורף במחצית הראשונה. למה? אני לא באמת יודע, מנסים כל פעם לשנות גישה, היום עלינו עם חמישייה טיפה שונה, אולי זה עניין של ניסיון, עושים שימוש פחות טוב בעבירות, זה עלינו גם, אין לי תשובות. לפעמים מפסידים משחקים ב-7 דקות ראשונות, בטח פה מול לקבוצה שרצה בקצב, וידענו את זה. קבוצה מלאה בכישרון עם גבוהים מאוד דומיננטיים, קלעים אדירים, סקוררים, קבוצה שקלעה במדריד 105 נקודות בקלאסיקו לפני יומיים, ולקחו לנו 7 דקות להיכנס למשחק”.
קטש המשיך: “אני לא יודע, זה לא היה מבטיח שננצח את המשחק אבל זה משפיע עלינו גם התקפית במידה מסוימת, בדקות הראשונות לא היינו מרוכזים מספיק גם בהתקפה. זה מתסכל מאוד, עליות וירידות קורות תוך כדי משחק, זה משחק של ריצות בטח בכדורסל המודרני, זה לא קל לשחק כל יומיים, יש טיסות והרבה נסיבות מקלות אבל אין שום סיבה שהדקות הראשונות יראו ככה. קריית אתא, באיירן מינכן, פרטיזן והיום, קיבלנו 30 נקודות וזה קצב מטורף, אחרי זה אנחנו חוזרים למשחק. לא יודע אם זה דורש טיפול של מומחים, אנחנו משתגעים מזה”.
המאמן סיכם: “לוני ווקר? ממה שהבנתי, וגם לא הצלחתי עד הסוף כי זו פציעה טריקית ונדירה, לוני כמו לוני שום דבר לא רגיל, הוא טיפוס מיוחד וגם הפציעות. זה נע בין אבחנה לתחושה שלו, בסוף זו החלטה שהרופאים יקבלו, לא שלנו. טייריק ג’ונס חתם בסוף באולימפיאקוס? מעבר לצורך שלנו בו, הוא גבוה דומיננטי שמן הסתם אם היה מגיע זה היה ליותר משנה ועוגן מאוד חשוב למכבי תל אביב להמשך. היה מאמץ אמיתי וגדול, אני באמת לא יודע איפה זה נפל, יצא לי לדבר איתו פעמיים שלוש ומאז שההחלטה לא באמת דיברנו. אנחנו צריכים, מתקשים מתחת לסלים בהרבה מאוד משחקים ויש לנו את זאק הנקינס אבל גם הוא פצוע מחוסר מזל”.

מרסיו סנטוס (10 נקודות) אמר: “אנחנו יודעים שאנחנו חייבים לפתוח את המשחק טוב יותר. הם פתחו בריצה גדולה ולא הצלחנו לעצור אותם בערך בשש-שבע הדקות הראשונות. אחרי זה איכשהו מצאנו את הקצב שלנו, אבל ההפרש כבר עמד על 20 נקודות. לכן, אנחנו פשוט חייבים להתחיל טוב יותר. שיחקנו הגנה טובה יותר בהמשך, ניצחנו ברבע השני, השלישי והרביעי – ואני חושב שזה מה שעשה את ההבדל במשחק”.
אושיי בריסט (6 נקודות) הוסיף: “אני חושב שמה שאפשר לקחת מהפסד כזה זה את הלחימה שהצגנו במחצית השנייה. אני מרגיש שהחבר’ה שעלו מהספסל עשו עבודה נהדרת, וזה רק מראה שביום נתון אנחנו צריכים את כולם – מהראשון ועד האחרון בקבוצה – שיעלו, יתרמו ויעזרו. אמנם זה לא הספיק בסוף, אבל אנחנו חייבים לדעת שאפשר לסמוך על כל הסגל שיעלה למגרש ויעשה את הדברים הקטנים שעוזרים לנצח”.



