
אחרי ההפסד לברצלונה שלשום, מכבי תל אביב הפסידה אמש (שישי) גם לבאסקוניה כשנכנעה לה 89:82 בספרד במחזור ה-26 של היורוליג. החבורה של עודד קטש, שירדה בעקבות ההפסד למאזן 20:6 במפעל, תשוב ארצה לקראת חצי גמר גביע המדינה ביום שני הקרוב – שם תפגוש לדרבי לוהט את הפועל תל אביב.
המאמן עודד קטש אמר בסיום: “לפני תחילת המשחק רוקאס יוקובאיטיס הרגיש את הקרסול שלו ולא ידענו על זה, אחרת עומר מאייר היה משחק. זה הפך את המתמטיקה של הדקות ליותר קשה. הם היו ביום קליעה מטורף, אבל כן נשארנו במשחק. אני חושב שהיו הרבה דברים טובים, הגבנו טוב והפנים ליום שני”.

קטש הוסיף: “גם היום משחק שלם וגם שלושה רבעים נגד ברצלונה היו לנו דברים שאפשר להישען עליהם. אנחנו בסך הכל עברנו את השבוע הזה יחסית בריאים, יש לנו מסע ארוך הביתה ומעט מאוד זמן יחסית להפועל להתכונן. הדבר הכי חשוב שכולם יהיו בריאים, אנחנו לא יודעים מה קורה עם ג’יילן הורד, מתכוננים לסיטואציה שהוא לא יהיה איתנו בדרבי”.
רומן סורקין, שקלע 16 נקודות, התייחס לדרבי ואמר: “מה שהיה היה, זה המשחק הכי חשוב שלנו העונה. נעשה הכל כדי לנצח. זה יהיה משחק קשה, אנחנו צריכים להביא ניצחון”.



