
מכבי תל אביב תארח הערב (חמישי, 22:00) את אנאדולו אפס באולם אלכסנדר ניקוליץ’. מדובר במחזור ה-35 העונה במפעל. שחקניו של עודד קטש שמתאמנים בימים אלה בבלגרד, מגיעים למפגש אחרי שבוע כפול מושלם במפעל בניצחונות על פנרבחצ’ה ודובאי אחרי הארכה.
המכבים פתחו את העונה ביורוליג עם 17 ניצחונות ו-16 הפסדים, והם מדורגים במקום ה-11 בטבלה כשחסר להם משחק, כזכור, הדרבי בתל אביבי נדחה ל-12.4 בעקבות מבצע “שאגת הארי”. גור לביא שנפצע במיניסקוס בשבוע שעבר, שב לארץ ולא יהיה בסגל. הטורקים פתחו את עונת היורוליג עם 10 ניצחונות ו-24 הפסדים, כשהאחרון שבהם 82:71 לריאל מדריד.
זה יהיה המפגש ה-30 בין הקבוצות ביורוליג כשהמאזן עומד על 16 ניצחונות לאנאדולו ו-13 למכבי תל אביב. שתי הקבוצות כבר נפגשו העונה במחזור הראשון של היורוליג. הטורקים ניצחו 78:85. הצהובים נראו טוב במשך דקות רבות, אך לא הצליחו לסיים היטב את המשחק ונכוו מהשלשות של האקס ג’ורדן לויד.

המאמן עודד קטש אמר לקראת המשחק: “היה לנו שבוע של הכנה, אנדולו מאוד מכושרת וחלק מהשחקנים שם חוזרים. הם משחקים ממש טוב לאחרונה, אבל מבחינתינו נצטרך פשוט להתרכז בעצמינו. נרצה להתחיל את המשחק טוב יותר מאשר את המשחק הקודם. נצטרך למצוא דרך לנצח. אנחנו בני מזל שאנחנו מוצאים דרכים לנצח משחקים צמודים, אנחנו מוצאים את הדרך לתקוף ואת הדרך הנכונה להתקיף את המצ’אפים. אנחנו משחקים הרבה אזוריות וזה עוזר לנו מאוד. היינו עם הרבה מזל במהלך האחרון, צריך להודות בזה”.
ג’ימי קלארק הוסיף: “אנדולו קבוצה טובה, המיקום שלה בטבלה לא חשוב. אנחנו מגיעים בגישה הנכונה, משחקים ביחד ואני מאמין שנגיע לתוצאה לה אנחנו מצפים. הרבה השתנה מהמשחק הקודם מולם, הזהות שלנו יותר ברורה עכשיו. נשחק כקבוצה ועם הזהות שלנו, נשחק בצורה הנכונה וזו התכנית. מאוד קשה להישאר מרוכזים, אבל זו העבודה, אנחנו לוקחים את זה משחק אחרי משחק וככל שנמשיך עם זה נשמור את הרעש מחוץ לסיפור”.

קלארק המשיך: “אנחנו צריכים להגיע במנטליות הנכונה ובגישה הנכונה. אנחנו דוחפים ואני מרגיש שהכל מתחבר. אני סומך על השחקנים שלנו, סומך על הארגון, יש לנו צוות מדהים וזה עוזר לי להישאר חד. המצב מצער, אבל אנחנו ביחד וכולנו מתאחדים כשחקנים וכצוות – זה עוזר לי, אין ספק”.
וויל ריימן סיכם את התחושות: “אנחנו מנסים לחזור למה שאנחנו עושים. אנחנו ברצף טוב במשחקים האחרונים ובחצי השני של העונה. מנסים להמשיך עם המומנטום, לשחק ביחד ולשחק חזק. אנחנו מרגישים מעולה, אנחנו לוקחים את זה משחק אחרי משחק. ננסה להמשיך כך ואני חושב שיש לנו סיכוי טוב. אנחנו מסתכלים על זה כעוד משחק אבל יודעים כמה זה חשוב, כל משחק הוא כמו גמר עבורנו. אנחנו צריכים להמשיך לשחק חזק ואגרסיבי, אנאדולו מוכשרת אבל אם נשחק חזק וביחד נוכל לנצח”.



