
מרציאנו יפתח במקום אליאס המורחק, ב”ש: ”הקהל יחסר לנו”
אחרי שצברה 31 נקודות מ-33 אפשריות ב-11 המשחקים האחרונים, המוליכה תתארח הערב (שבת, 19:30) אצל בני סכנין למשחק טעון ללא הקהל שלה. האוהדים תמכו באימון המסכם, קוז'וק לא תרגל את ההרכב למשחק
הפועל באר שבע תתארח הערב (שבת, 19:30) באצטדיון בעכו, שם תפגוש את בני סכנין למפגש טעון במיוחד לנוכח אירועי טרנר בסיבוב הראשון. כזכור, המשחק הראשון בין הקבוצות לא התקיים בסופו של דבר לאחר עימות פיזי בין אוהדים של שתי הקבוצות על כר הדשא לאחר ביזוי ההמנון מצד אוהדי סכנין מעט לפני שריקת הפתיחה. לאור העימות, שחקני סכנין סירבו לעלות לכר הדשא ולהתחיל במשחק מתוך חשש, מה שהוביל לקנס כספי כבד, הורדת נקודה בפועל ותוצאת תיקו ללא נקודות בבית הדין עבור באר שבע.

בצל המצב המתוח בין הקהלים ולאור העובדה כי אוהדי בני סכנין איימו ברשתות החברתיות בשבוע האחרון לבצע פעולת תגמול במפגש בעכו, הוחלט על ידי מנהלת הליגות והתאחדות לכדורגל למנוע את הגעת אוהדי באר שבע להתמודדות והמשחק ישוחק ללא קהל חוץ. למרות החלטת המשטרה שניתן אישור מצידם להגעת אוהדי באר שבע, כלל הגורמים בראשם ההתאחדות והמנהלת החליטו למנוע בכל זאת את הגעת אוהדי הקבוצה מבירת הנגב.
יש לומר שאוהדי באר שבע לא אהבו את ההחלטה וזעמו ברשתות החברתיות על כך, אך הוחלט להימנע מסיכונים. “מבאס שמונעים מאיתנו להגיע לראות את הקבוצה שלנו, יש כאן פרס לבני סכנין ולא בפעם הראשונה העונה, זו החלטה מסוכנת. אנחנו לא מפחדים מאף אחד, בטח לא במדינת ישראל ואם הקהל היה מורשה להגיע, היינו ממלאים את היציע שלנו”, אמר אחד האוהדים לישראל ספורט.

בבירת הנגב מנסים בימים האחרונים לנתק את השחקנים כמה שניתן מכל המצב ורוצים להתרכז בכדורגל. באר שבע שנמצאת במקום הראשון בטבלה ובכושר נהדר, רוצה להמשיך במומנטום החיובי שלה ולרשום ניצחון נוסף בדהירה שעושה הקבוצה בשבועות האחרונים. “אין ספק שהאווירה מהמשחק הראשון עשויה להשפיע על המשחק, אבל אנחנו מתמקדים בלהביא שלוש נקודות”, אמרו במועדון לקראת המפגש. “הקהל יחסר לנו ללא ספק, בטוחים שלולא ההחלטה היו עושים את הדרך לא מעט אוהדים, נעשה הכל על מנת לשמח אותם בבית”.
הבוקר, במהלך האימון המסכם למשחק, הגיעו עשרות אוהדי מארגון האולטראסאות’ לתמוך בשחקנים לקראת ההתמודדות עם לא מעט פירוטכניקה ושירים. האדומים שיצפינו מחר לעכו יקבלו ליווי אבטחתי בדרך להתמודדות ועד חזרת הקבוצה דרומה כדי לא לקחת סיכונים. בפן המקצועי, למעט ניב אליאס המורחק אותו יחליף אופיר מרציאנו, מאמן הקבוצה רן קוז’וק לא מתכוון לבצע שינויים ב-11 והוא ימשיך בהרכב שדרס את קריית שמונה 1:5 במחזור האחרון. מי שלא יכללו בסגל הם מתן בלטקסה, איילון אלמוג ואיתן טיבי הפצועים, כמו גם תומר יוספי שבדרך להימכר בינואר לפוליסיה האוקראינית. גם גיא בדש, שלא בתוכנית המקצועית, ורותם חטואל, שעבר עבירת משמעת תקשורתית השבוע, לא יכללו בסגל.
ההרכב המשוער: אופיר מרציאנו, מיגל ויטור, הלדר לופס, אור בלוריאן, גיא מזרחי, לוקאס ונטורה, קינגס קנגאווה, אליאל פרץ, יוני סטיואנוב, דן ביטון, ארנולד גריטה.



