יורוליגכדורסלליגת העל

מכבי ת”א פותחת שבוע כפול ביורוליג במפגש מול באסקוניה

המאמן עודד קטש לקראת המשחק הערב (שלישי, 21:05) מול היריבה הספרדית בבירת סרביה, בלגרד: ''זו קבוצת קליעה טובה עם אחד הסקוררים הכי גדולים''. הורד: ''צריך לשחק באותה אינטנסיביות כמוהם''

מכבי תל אביב יצאה לבלגרד לשבוע משחקים כפול ביורוליג, כאשר המשחק הראשון יהיה “ביתי” מול באסקוניה הערב (שלישי, 21:05), והמשחק השני יהיה משחק חוץ מול הכוכב האדום בלגרד של יאניס ספרופולוס ביום שישי. הצהובים, שזכו למנוחה לאחר שבוע עמוס שכלל 3 ניצחונות ליגה והפסד צמוד במינכן, יקוו לחזור ולנצח במפעל הבכיר ביבשת נגד היריבה בהובלת פאבלו לאסו. השבוע הכפול יסגור את הסיבוב הראשון ביורוליג.

עודד קטש מגיע אחרי ניצחון משכנע על הפועל חולון והעפלה לראשות טבלת ליגת ווינר סל, אך יצטרך להסתדר בלי חסיאל ריברו שמתמודד עם פציעה. הבאסקים מגיעים לאחר הפסד דרמטי מאוד מול וירטוס בולוניה במחזור הקודם, 82:81, ובסך הכל הפסידו ב-7 מתוך 9 המשחקים האחרונים שלהם ביורוליג. בליגה הספרדית, יריבת מכבי ממוקמת במקום ה-12 בלבד ומחזיקה במאזן של 5 ניצחונות ו-6 הפסדים.

המאמן עודד קטש אמר לקראת המשחק: “כמו כמעט כל קבוצה ביורוליג, זה הפך להיות אופנה, זו קבוצה שרצה מהר ויכולה לזרוק את הכדור אחרי 5-6 שניות. זו קבוצת קליעה טובה עם אחד הסקוררים הכי גדולים. השנה מרקוס האוורד בכושר פחות טוב מבשנה שעברה, אבל במשחק נתון בדקות מסוימות הוא מאוד אגרסיבי ומאוד מגוון”.

קטש הוסיף: “היו לנו דקות יותר ופחות טובות מול סקורר באותו סגנון מול באיירן (קארסן אדוארדס). נצטרך ללמוד מזה ולהיות יותר עקביים. כמובן שזה עניין של הגנה קבוצתית נגד שחקנים מהסוג הזה. מעבר לזה, באסקוניה אחת הקבוצות היותר דומיננטיות בריבאונד התקפה. זה גם משהו קבוצתי שנצטרך להיות מרוכזים בו”.

ג’יילן הורד אמר: “התמקדנו בסגל שלהם באסיפת הווידאו. יש להרבה חבר’ה אצלם דרך ספציפית לשחק ולפתוח משחקים בהתקפה. אני מרגיש שאם נשלוט בקצב ונעשה פעולות טובות בצד ההגנתי, זה יעזור לנו מאוד. הם טובים מאוד בריבאונד התקפה, אנחנו צריכים לשחק באותה אינטנסיביות כמוהם ולשים לב לפרטים”. 

דייויד דה ג’וליוס אמר: “באסקוניה קבוצה מוכשרת ואקספלוסיבית. נצטרך לעשות עבודה טובה בהתקפה ולהיצמד לסגנון שלנו. בהגנה עלינו להיות ממוקדים במשך כל 40 הדקות. הם משחקים חזק, יש להם רכז משמעותי וסקורר פורה מאוד בדמות מרכוס האוורד. מבחינת כישורים, הם טובים מאוד מלמעלה עד למטה, ככה שנהיה חייבים להיות חדים ולעשות עבודה טובה במשך ארבעים דקות”.

המפגש האחרון בין הקבוצות זכור לטובה. זה היה בפלייאין בעונה שעברה, אז מכבי תל אביב נתנה את אחד המשחקים הכי טובים שלה בשנים האחרונות עם 85:113 ושיא של 19 שלשות, בדרך להבטחת המקום בפלייאוף. בסך הכל, מכבי ניצחה ב-20 מפגשים מול הקבוצה מוויטוריה, לעומת 18 הפסדים מאז שהיורוליג הוקם בשנת 2000.

כתבות קשורות

Back to top button
✕
Israel Sport

FREE
VIEW