
המחזור העשירי בליגת העל בכדורסל נפתח הערב (שבת) עם שני משחקים. במוקד, מכבי תל אביב ניצחה 72:79 את הפועל חולון בחוץ ועלתה למקום הראשון, בעוד הפועל ירושלים ספגה הפסד שני העונה – 68:66 לבני הרצליה בחוץ.
הפועל חולון – מכבי תל אביב 79:72
החמישייה של מכבי תל אביב כוללת את תמיר בלאט, רוקאס יוקובאיטיס, ליוואי רנדולף, ג’יילן הורד, ווניין גבריאל. החמישייה של הפועל חולון כוללת את יפתח זיו, אלייז’ה מיטרו־לונג, דקאראי טאקר, נתנאל ארצי, מייקל קייזר.
נתנאל ארצי ואלייז’ה מיטרו-לונג פתחו את המשחק עם שתי שלשות רצופות עבור חולוניה, אבל ג’יילן הורד, ווניין גבריאל ותמיר בלאט צימקו לנקודה. דאנק קליל של מייקל קייזר החזיר את ההפרש ל-3 ולאחר עוד שתיים של ארצי, חולון עלתה ל-5:10 עם 6:30 לסיום הרבע הראשון. בצד השני, גבריאל וליוואי רנדולף שוב צימקו לנקודה, אבל יפתח זיו החזיר את ההפרש ל-5 עם ארבע נקודות רצופות. רומן סורקין צימק עם סל משלו, אבל מיטרו לונג שוב העלה ל-5. בצד השני, פוטבאק דאנק של הורד מהחטאה של סורקין ושלשה של בלאט קבעו 16:16 עם 2:32 לסיום הרבע הראשון. עד סוף הרבע, סורקין להט מבחוץ עם שתי שלשות והוסיף גם אליי-אופ דאנק אדיר מאסיסט של ג’ון דיברתולומיאו וקבע 25:20 לצהובים לאחר 10 דקות.
וויל ריימן קלע את הנקודות הראשונות ברבע השני והגדיל את ההפרש ל-7, אבל ברנדן אדאמס צימק ל-5. שתי ההתקפות נתקעו מספר דקות, אבל שלשה של מייק דייויס צימקה ל-27:25 עם 6:40 לסיום הרבע השני. רפי מנקו ענה עם שלשה משלו ולאחר טיפ אין של סורקין, ההפרש עלה ל-7. עוד לייאפ של מנקו מאסיסט נהדר של סורקין הגדיל את ההפרש ל-9, אבל דאנק של קייזר צימק ל-7. עוד דאנק של סורקין מאסיסט נפלא של רוקאס יוקובאייטיס קבע 36:27 לצהובים עם 4:27 להפסקה. פסק זמן של גיא גודס לא עזר וגבריאל הגדיל את ההפרש לדו ספרתי, אבל קייזר צימק עם לייאפ. בצד השני יוקובאייטיס ורנדולף קבעו 43:29 לצהובים עם 1:35 להפסקה. מיטרו-לונג וקייזר צימקו ל-10, אבל הורד שוב העלה ל-12 עם סל בצבע. סל קשה של אדאמס הוריד את חולון בפיגור 45:35 אל חדר ההלבשה.
ארצי פתח את הרבע השלישי עם שלשה, אבל סורקין ענה עם מהלך של שלוש נקודות בדרך הישנה. קייזר וארצי צימקו ל-6, אבל רנדולף התחמם ועם חמש נקודות מהירות העלה את ההפרש ל-53:44 עם 7:05 לסיום הרבע השלישי. ארצי והורד החליפו סלים, אבל שלשה של טאקר צימקה ל-6. שתי הקבוצות נקלעו לבצורת עם הרבע החטאות קלות ועבירות לא חכמות, אבל עוד סל של מיטרו-לונג צימק ל-5. בצד ארבע נקודות של ריימן ויוקובאייטיס הגדילו את ההפרש ל-9, אבל סל ועבירה של מיטרו-לונג צימק ל-60:54 בלבד עם 1:46 לסיום הרבע. עד סוף הרבע, יוקובאייטיס ויותם חנוכי החליפו קליעות עונשין ולוח התוצאות הראה 62:56 לצהובים עם 10 דקות לסיום.
דיברתולומיאו ודייויד דג’וליוס פתחו היטב את הרבע המכריע עם חמש נקודות מהירות שהעלו את ההפרש לדו ספרתי, אבל מנגד, קייזר קייזר וטאקר ענו עם חמש נקודות מהירות ששוב צימקו את ההפרש ל-6. שתי הקבוצות הירבו להחליף סלים, אבל שלשה של טאקר צימקה ל-72:68 בלבד עם 4:25 לסיום. עבירה טכנית לחובתו של מיטרו-לונג עלתה לחולוניה בנקודה מהקו של בלאט ולאחר שלשה של דיברתולומיאו מהפינה, ההפרש עלה ל-8. מנגד, לייאפ של ארצי שוב שבר בצורת וצימק ל-76:70 עם 2:20 לסיום. הצהובים המשיכו להחטיא וקייזר ניצל זאת כדי לצמק ל-4 מהקו, אבל בלאט מצא את הורד לסל ועבירה שקבע 79:72 לצהובים עם 27.7 שניות לסיום משם חולוניה כבר לא הצליחה לחזור. בסיום, מכבי תל אביב מנצחת באותה תוצאה.
קלעו להפועל חולון: אלייז’ה מיטרו-לונג ומייקל קייזר (12 ריבאונדים) 15 מקודות כל אחד, נתנאל ארצי 14 (3 חטיפות), דקאראי טאקר 11, ברנדון אדאמס 6, יפתח זיו 4 (3 חטיפות), מייק דייויס 3, יותם חנוכי ועידן זלמנסון 2 כל אחד.
קלעו למכבי תל אביב: רומן סורקין 21 נקודות (7 ריבאונדים), ג’יילן הורד 13 (6 ריבאונדים), ליוואי רנדולף 11 (6 ריבאונדים), תמיר בלאט (8 אסיסטים), רוקאס יוקובאיטיס וג’ון דיברתולומיאו 6 כל אחד, ווניין גבריאל ורפי מנקו 5 כל אחד, וויל ריימן 4, דייויד דה ג’וליוס 2.
בני הרצליה – הפועל ירושלים 66:68
בני הרצליה השיגה הערב ניצחון ביתי צמוד 66:68 על הפועל ירושלים במחזור העשירי של ליגת ווינר סל ונשארה מושלמת באולם היובל. המארחת שלטה במשחק מתחילתו ולמרות שלא הצליחה לפתוח יתרון משמעותי – הובילה במשך כל ההתמודדות מלבד 51 שניות, בהובלת ג’ימי קלארק שקלע 19 נקודות (3/6 ל-2, 3/5 ל-3) ואקסבייר סניד שתרם 17 משלו כולל 4/7 מחוץ לקשת – שלוש מתוכן ברבע הראשון. ג’וש הולי קטף עשרה כדורים חוזרים (שבעה בהתקפה) והוסיף חמש נקודות – שלוש מתוכן במהלך קריטי בדקות ההכרעה, כשג’ון מיקס רשם אף הוא ערב דל יחסית של שמונה נקודות, אך קלע שתי זריקות גדולות ברבע האחרון.
האורחת הובלה על ידי הארפר שאמנם קלע 19 נקודות עם 10/10 מהקו, אך התקשה מאוד מול השמירות הכפולות של הרצליה וקלע ב-4/17 משדה בלבד – בערב שבו הקבוצה כולה דייקה ב-19/69 (!), 27.5 אחוזים בלבד. קאדין קרינגטון סיים עם שמונה נקודות בלבד כשגבי צ’אצ’אשווילי הוסיף שש נקודות לצד 12 כדורים חוזרים, אך נקודת האור של האורחת הייתה שוב ג’רמי מורגן המשתפר – שקלע 11 נקודות כולל 3/6 מחוץ לקשת, אליהן הוסיף ארבעה אסיסטים ושלוש חטיפות ב-31 דקות, כשהוא מסיים עם מדד פלוס-מינוס כמעט לא הגיוני בהתחשב בתוצאת הסיום (21+).
קלעו לבני הרצליה: ג’ימי קלארק 19 נקודות (3/5 ל-3, 3 חטיפות, 2 חסימות), אקסבייר סניד 17, פרדי בורדיון 9, ג’ון מיקס 8, ג’וש הולי 5 (10 ריבאונדים, 2 חסימות), כריס סילבה (12 ריבאונדים, 3 חסימות) ואיתן בורג 4 כל אחד, עומר בן דוד 2.
קלעו לירושלים: ג’ארד הארפר 19 נקודות (6 ריבאונדים, 10/10 מהקו), ג’רמי מורגן 11 (3/6 ל-3), קאדין קרינגטון 8, טאריק פיליפ 7 (2 חסימות), גבי צ’אצ’אשווילי (12 ריבאונדים) וכריס ג’ונסון (8 ריבאונדים) 6 כל אחד, אור קורנליוס 5, דרג אוגביידה 4.
מכבי עירוני רמת גן – הפועל גלבוע גליל 83:79
הפועל גלבוע גליל רשמה הערב ניצחון חשוב כשהתגברה על מכבי רמת גן 83:79 באולם זיסמן. המשחק התפתח לקרב צמוד ברוב שלביו, עד שלקראת סוף הרבע השני נראה היה שרמת גן בדרך לברוח כשהובילה ב-11 הפרש, אך האורחת צמצמה לשתיים בהפסקה. המחצית השנייה המשיכה להיות צמודה עם החלפות הובלות תכופות, עד שבארבע הדקות האחרונות לקחה גלבוע גליל את ההובלה והצליחה לשמור עליה כדי לשפר את מאזנה ל-6:4.
גור לביא קלע 15 נקודות והוביל חמישה קלעים בדו-ספרתי, בצוותא עם דריוס פרי (13 נקודות), בן מור (12), ישמעאל אל-אמין (11) וניב משגב – שסיים עם דאבל-דאבל נפלא של 14 נקודות ו-12 אסיסטים – כולל 7/7 מקו העונשין. רמת גן קיבלה עוד משחק סולידי מאמין סטיבנס שקלע 21 נקודות, כולל מספר סלים חשובים ברבע האחרון, כשאייזיה מיילס סיים עם 16 נקודות – כולל התשע הראשונות במשחק. קנדל מקולום תרם 11 נקודות ו-11 אסיסטים מול שני איבודים בלבד, אך גם דייק ב-2/10 מהשדה בלבד.
קלעו למכבי רמת גן: אמין סטיבנס 22 נקודות, אייזיה מיילס 16, קנדל מקולום 11, אדם אריאל, רועי הובר ורוברטו גלינאט 7 כל אחד, דורי סהר 5, יהל מלמד 4, בניה סרור 1.
קלעו לגלבוע/גליל: גור לביא 15 נקודות, ניב משגב 14, דריוס פרי 13, בן מור 12, ישמעאל אל אמין 11, לוטן אמסלם 8, גיל בני ואלייז’ה צ’יילדס 5 כל אחד.



