
מכבי פ”ת מטיילת לליגת העל, הפועל ר”ג טיפסה למקום השני
המלאבסים דרסו 1:5 את עירוני מודיעין וממשיכים לטייל בדרך חזרה לליגת העל. הקבוצה של דגו השתוותה לפחות זמנית למכבי הרצליה עם 0:2 על קריית ים, ראשל''צ רק שתי נקודות מהן עם 2:3 על כפר שלם
המחזור ה-23 בליגה הלאומית יצא לדרכו היום (שישי) עם חמישה משחקים, כאשר במוקד מכבי פתח תקווה דוהרת לליגת העל עם 1:5 על עירוני מודיעין. הפועל רמת גן טיפסה למקום השני עם 0:2 על קריית ים, כשהיא מקדימה את מכבי הרצליה בזכות הפרש שערים, כאשר הפועל ראשון לציון רק 2 נקודות מהן אחרי 2:3 על הפועל כפר שלם. מ.ס כפר קאסם איבדה יתרון כפול ונכנעה 3:2 להפועל נוף הגליל והפועל חדרה ספגה 1:0 מהפועל רעננה כשהיא עלולה לסיים את המחזור במקום האחרון בטבלה.
מכבי פתח תקווה – עירוני מודיעין 1:5
מוליכת הטבלה לא ממש הרשימה בשבועות האחרונים, אך הפער שלה מהמקום השלישי עומד כעת על לא פחות מ-14 נקודות (לפחות באופן זמני), והכרטיס לליגת העל קרוב מתמיד. האורחת רושמת משחק שישי ברציפות ללא ניצחון וממשיכה לשקוע לכיוון הקו האדום. לירן חזן (32), אור זהבי (43, עצמי) ומוחמד חטיב (55) כבשו לחבורה של נועם שוהם, יאן יוסופוב רק צימק (79), איתן טיבי הוותיק הצטרף לחגיגה עם שער בכורה בשורות הלוזונים (89) ופרנק ריבולייה (90+4) סגר עניין מהנקודה הלבנה.
הפועל רמת גן – מ.ס קריית ים 0:2
ניצחון יוקרתי לקבוצה של מסאי דגו בקרב הצמרת מול היריבה מהקריות. אחרי מחצית ראשונה חלשה, הפועל רמת גן כבשה בדקה ה-53 משער של יובל ששון. מוטי ברשצקי הכפיל שבע דקות בתוספת הזמן וחתם את תוצאת המשחק. האורדונים עלו למקום המוביל לליגת העל, לפחות באופן זמני עד יום שני. האורחת פספסה הזדמנות לטפס במעלה הטבלה והיא חמישית עם 33 נקודות (לעומת 36 של רמת גן).
הפועל כפר שלם – הפועל ראשון לציון 3:2
ניצחון חשוב לקבוצה מעיר היין. אליאן רוחנא (10) העלה את ראשון לציון יתרון מוקדם. נועם שחר (27) ודניאל טישלר (52) הפכו, אך כדור אדיר נוסף של רוחנא (66) קבע 2:2. גיבור המשחק היה דווקא אליג’יסיו יאנקוסקאס, חלוץ ראשון לציון שפגע פעמיים בקורה בדקה ה-50, והפך עם שער גדול בדקה ה-79. ראשון לציון עלתה למקום הרביעי, מרחק שתי נקודות בלבד מרמת גן והרצליה (לה יש משחק חסר).
מ.ס כפר קאסם – הפועל נוף הגליל 3:2
החבורה של טאלב טוואטחה המשיכה במומנטום השלילי ורשמה משחק חמישי ברציפות ללא ניצחון בליגה, זאת אחרי שכבר הובילה 0:2. ריאן אשמוז (4) נגח פנימה מול האקסית, לידור כהן (34) הכפיל. אלא שמתנאל טדסה (46), חופשית אדירה של אנאס דאבור (52) מול האקסית ופנדל של טדסה (70) הפכו כשהקבוצה עם 23 נקודות, מרחק הפרש שערים מחדרה והמקום שמוביל למבחנים.
הפועל חדרה – הפועל רעננה 1:0
גם חילופי המאמנים לא עזרו והקבוצה של ניסו אביטן ממשיכה להסתבך מתחת לקו האדום כשהפסידה ליריבתה לתחתית. איהאב אבו אלשיך כבש בפנדל בדקה ה-81 וחתם את תוצאת המשחק. רעננה התרחקה שש נקודות מהקו, בעוד חדרה מתקרבת למקום האחרון.



