כדורגל ישראליגביע הטוטו

מכבי נתניה שמרה על מאזן מושלם, 1:2 לר”ג על הפועל פ”ת

אחרי ה-1:3 על הפועל ירושלים, הקבוצה מעיר היהלומים ניצחה 1:3 את מכבי פ''ת שנותרה ללא נקודות. זערורה (שגם הורחק) ודאבו כבשו, קורטס רק השווה זמנית. האורדונים חזרו מפיגור לניצחון ברחובות

שלב הבתים של גביע הטוטו נמשך הערב (רביעי) עם שני משחקים. מכבי נתניה ניצחה 1:2 את מכבי פתח תקווה ושמרה על מאזן מושלם, בעוד היריבה ללא נקודות אחרי שני משחקים. הפועל רמת גן חזרה מפיגור ל-1:2 על הפועל פתח תקווה במשחק הראשון אי פעם באצטדיון החדש ברחובות.

ירין אבוחצירה בפעולה (יהודה הלקימן, ספורטס רבי)

מכבי פתח תקווה – מכבי נתניה 1:2

בחצי השעה הראשונה ההזדמנות הטובה ביותר הייתה של אביב סלם, אך הבעיטה שלו מטווח קרוב נעצרה על ידי סמואל סילבה (9). בדקה ה-31 הסכר נפרץ. באסם זערורה קיבל כדור מעמרי שמיר, ובנגיעה שלח כדור מסובב לרשת של דור חברון והעלה את היהלומים ליתרון. המלאבסים המשיכו לתקוף, וחוסה קורטס הגיע לשתי הזדמנויות בנגיחה. הראשונה נהדפה בצורה נפלאה על ידי סילבה, אך את השנייה, אותה הגביהה סלם, הוא המשיך פנימה וקבע שוויון בדקה ה-41, וכך ירדו הקבוצות אל חדרי ההלבשה ב-1:1. לאחר שעוז בילו בעט לקורה (45+1), בדקה ה-52 מאור לוי שלח כדור עומק למתיאוס דאבו, שרץ כל הדרך וסיים בצ’יפ מעל השוער שנכנס לשער. זערורה הורחק בדקה ה-76 והותיר את נתניה ב-10 שחקנים, למרות שבהילוכים החוזרים נראה שהצהוב השני שספג שחקנה של המארחת היה שגוי.

הרכבים

מכבי פתח תקווה: דור חברון, עומר שירזי, בשאר אבדאח, מוחמד הינדי, אביב סלם, יזן וותד (קייל ספנס, 46), יהונתן עוז (יובל קרצו, 66), איברהימה סומה (עידו כהן, 46), אייל אינברום (איתי ברוך, 71), סמואל אווסו (לירן חזן, 46), חוסה קורטס.

מכבי נתניה: סמואל סילבה, כרם ג’אבר (אלון אזוגי, 60), דניס קוליקוב, בני פלדמן, עמית כהן, עמרי שמיר (עזיז ווטארה, 67), ווילאן סיפריאן (מאור לוי, 46), בסאם זערורה, עוז בילו (אלכס טלפה, 60), מתאוס דאבו (דור חוגי, 68), ירין אבוחצירה.

הפועל רמת גן – הפועל פתח תקווה 1:2

בעוד האורדונים חזרו לאחר 13 שנים לליגת העל, לפחות לגביע הטוטו של הליגה הבכירה בשלב זה, הם גם חנו את אצטדיון רחובות החדש עם ניצחון לאחר מהפך. המלאבסים קיוו להישאר מושלמים אחרי הניצחון 0:1 בדרבי במוצאי שבת, אבל היו פחות טובים מהעולה החדשה ואיבדו נקודות ראשונות במסגרת בית ב’ של גביע הטוטו. הקבוצה של עומר פרץ דווקא מצאה תקווה בדקה ה-20, כאשר קארים קימבידי פתח בריצה נהדרת שסידרה לשביט מזל הזדמנות ברחבה. החלוץ השתחרר בקלות, בעט חזק לפינה של עמית רייף כדי להעלות את קבוצתו ליתרון. אלא שבדקה ה-65 כדור שהוגבה לרחבה מצא את ראשו של בלם הרכש ז’וטה גונסלבס שהוריד אותו היטב. עידן ברנס לא התבלבל, דחק מקרוב עם ראשו וקבע את ה-1:1. בדקה ה-86 האורדונים סגרו את הסיפור סופית, לאחר שמסירה מצוינת של המחליף משה סמל מצאה את לואן קמפוס. האחרון חתם משחק אישי נהדר בדחיקה מקרוב לרשת הכחולה שהשלימה את המהפך.

הרכבים

הפועל רמת גן: עמית רייף, גטאצ’ו יבלו, ז’וטה, עומר יצחקי (דניאל טישלר, 55), דודי טויטו, עידו עולי, מקסים פלקושצ’נקו (תמיר גלזר, 66), פרנק אירוזי (משה סמל, 46), דוד אסנקה (אופק עובדיה, 66), לואן קמפוס, עידן ברנס (עמית צור, 82).

הפועל פתח תקווה: רוי ששון, סתיו ישראלי, אוראל דגני (אבישי כהן, 62), עידו טסה, הראל שלום, תומר אלטמן (בוני אמיאן, 71), קארים קימבידי, רועי דוד, גיא בדש (אשיל קואסי, 82), נעם כהן (קלה, 62), שביט מזל (פרנק ריבולייה, 62).

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW