כדורגל ישראליליגת על לנוער

מחמאות לדגו על ניהול המשחק, שבחים לשרי: "מגדולי הווינרים"

במכבי חיפה אמנם לא אהבו את היכולת, אך בהחלט מרוצים מהאופי והווינריות של הקבוצה בדרך לסיבוב השלישי של מוקדמות ליגת האלופות. המאמן זכה לשבחים, גם הקפטן, מוחמד וסק קיבלו מחמאות על היכולת

מכבי חיפה אמנם לא מציגה עד עתה יכולת מרשימה במיוחד, אך השורה התחתונה היא החשובה ביותר: האלופה זכתה ב"אלוף האלופים", העפילה לסיבוב המוקדמות השלישי של ליגת האלופות והבטיחה שלב בתים אירופי – לפחות בקונפרנס ליג, מה שאומר שהיא תשחק לפחות עוד 10 משחקים באירופה העונה. אמש (רביעי) הירוקים שוב נקלעו לפיגור, בפעם השלישית העונה, ולמרות שהיו בפיגור גם מהמשחק הראשון מול שריף טירספול, הוכיחו בפעם המי-יודע-כמה אופי ו-ווינריות. אלופת המדינה בשלוש השנים האחרונות ביצעה מהפך, ניצחה 1:4 בהארכה וכעת תפגוש את סלובן ברטיסלבה הסלובקית בקרב על שלב הפלייאוף של ליגת האלופות שגם יבטיח את הכרטיס לשלב הבתים של הליגה האירופית.

דין דוד חוגג (אליאב אוזן)

המאמן מסאי דגו לקח לשיחות אישיות את השחקנים הצעירים שלו, רגע לפני שעלו למשחק מול אלופת מולדובה באצטדיון סמי עופר – בעיקר חמזה שיבלי, ענאן חלאיילי וסוף פודגוראנו. הם היו מוכנים לכך שיקבלו דקות, אבל אף אחד מהם לא האמין שכולם יהיו על הדשא בזמן שהקבוצה משלימה מהפך בדרך לשלב הבא. נשיא המועדון, יעקב שחר, ירד בסיום לחדרי ההלבשה, החמיא לדגו וגם לשחקנים על ההקרבה. על המאמן אמרו במכבי חיפה: "מסאי מוכיח פעם אחר פעם שהוא לא מפחד משום דבר ומאף אחד. הוא ביצע חילופים התקפיים ולא פחד לזרוק למים העמוקים גם שחקנים צעירים כדי שיעשו את המהפך".

צ'ארון שרי עם הכדור (אליאב אוזן)

אחד השחקנים שזכה לשבחים הגדולים ביותר הוא צ'ארון שרי. הקפטן, בגיל 35, סגר כמעט 16 ק"מ ביותר מ-140 דקות על כר הדשא כשהוא מראה המון מנהיגות וגם כובש את שער השוויון החשוב. אותו שער נהדר הגיע מספר דקות אחרי ששוער היריבה מקסים קובאל עורר פעם אחר פעם פרובוקציות מתחת ליציע הצפוני עם בזבוזי זמן ש"זיכו" אותו בכרטיס צהוב, מה שהוביל להשלכת חפצים של הקהל. שרי ניגש לאוהדים, ביקש מהם להירגע ואחרי מספר דקות הרגיע את כולם עם השוויון היקר. במועדון אמרו: "הוא מגדולי הווינרים שהיו פה, זכינו". גם עלי מוחמד, עבדולאי סק והמחליפים קיבלו מחמאות על היכולת.

שחקני מכבי חיפה חוגגים (אליאב אוזן)

לצד הניצחון הגדול, במועדון מודעים גם לבעיות. המנהל המקצועי גל אלברמן ינסה להנחית בארץ קשר אחורי עד סוף השבוע. התקציב שקיבל עומד על למעלה מ-3 מיליון יורו, כולל שכר, כשהשוק האפריקאי נותר המועדף בנוגע לרכש. בינתיים, עלי מוחמד אמור להמשיך בעמדה מספר 6 גם במשחק החוץ הקרוב מול סלובן ברטיסלבה, ביום רביעי הבא בסלובקיה. בנוסף, אתמול קיבלו במכבי חיפה הדגמה חיה לצורך הדחוף במגן שמאלי מחליף שכן המחלה של פייר קורנו גרמה לכך שלא היה מגן שמאלי טבעי בסגל, כאשר הקבוצה גם צריכה כמובן להתחזק בבלם מחליף ברמה גבוהה אחרי עזיבתו של דילן בטובינסיקה.

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button