
אחרי שסגרה את הסיבוב הראשון בליגת האלופות עם הפסד “ביתי” לטלקום בון, מכבי רמת גן פתחה הערב (רביעי) את הסיבוב השני באותה דרך בדיוק – כשהפעם היא נכנעת לגרמנים 80:76 בחוץ. בניגוד למפגש הקודם בצ’כיה, החבורה של שמוליק ברנר דווקא פתחה את המשחק היטב – עם רבע ראשון של 18:27 – אבל במחצית השנייה ראתה את יריבתה הופכת את התוצאה, וברגעי ההכרעה נתקעה בהתקפה בדרך ל-2:0 עונתי מול הוורודים.


אמין סטיבנס שוב היה המוציא לפועל העיקרי של קבוצתו עם 30 נקודות ביותר מ־82% לשתיים (14/17) והיה רחוק ריבאונד אחד מדאבל-דאבל, רוברטו גלינאט אומנם תרם 11 נקודות וארבע חטיפות אך סיים עם 0/10 לשלוש – ואילו דרו קרופורד שמר על 100% מכל הטווחים בדרך לעשר נקודות. אדם אריאל הגיע גם הוא לספרות כפולות כשהוא מוסיף גם ארבע מסירות לסלים, בעוד קנדל מקולום אומנם קולע רק ארבע נקודות אך מוביל את חבריו באסיסטים עם תשעה. רמת גן, שירדה למאזן 3:1 במפעל האירופי, תשוב כעת ארצה לקראת משחקה ביום ראשון הקרוב בגמר גביע ווינר – שם תיאבק עם מכבי תל אביב על התואר הראשון של העונה בהיכל טוטו.


המאמן שמוליק ברנר אמר בסיום: “הפסד כואב מאוד, בעיקר בהתחשב בעובדה ששלטנו במשחק במגרש מאוד מאוד קשה, של קבוצה מאוד טובה – וזה מאכזב. היינו יותר טובים והגיע לנו לנצח. אבל בכדורסל אין מגיע וצריך לקחת, ובסוף צריך לשים את הכדור בסל. עם 7 מ-34 לשלוש זה מאוד קשה לנצח במגרש כזה. עצם העובדה שהיינו שם אומרת עלינו הרבה כקבוצה. זה רגע כואב אבל נצא ממנו מחושלים”. לפני המשחק, אוהדי הקבוצה הגרמנית הביעו תמיכה בישראל, כשבמהלך המשחק הניפו דגלי ישראל כמחווה על מצב המדינה.
קלעו למכבי רמת גן: אמין סטיבנס 30 נקודות (14 מ-18 מהשדה, 9 ריבאונדים), רוברטו גלינאט 11, דרו קרופורד ואדם אריאל 10 כל אחד, רועי הובר 5, קנדל מקולום 4 (9 אסיסטים), דורי סהר ואייזיאה מיילס 3 כל אחד, יהל מלמד ובניה סרור שיחקו ולא קלעו.



