
המחזור ה-18 והאחרון של העונה הסדירה ביורוקאפ ננעל הערב (רביעי) כשהפועל ירושלים אמנם הפסידה 83:80 לרייר ונציה האיטלקית, אך היה זה משחק לפרוטוקול בלבד. הקבוצה מהבירה הבטיחה את יתרון הביתיות הנכסף עד לגמר המפעל, כאשר היריבה ברבע הגמר תהיה המנצחת בין טורק טלקום אנקרה למנרסה הספרדית. אם יהיו אלו הטורקים, המשחק צפוי להיערך מחוץ לישראל בהתאם לתקדימים האחרונים בין קבוצות ישראליות לקבוצות טורקיות. אם הספרדים ינצחו, המשחק ישוחק בירושלים ב-17 או ב-18 במרץ.


שלושה ימים בלבד אחרי שסיפקה ערב התקפי אדיר מול הפועל תל אביב, כולל 62 נקודות במחצית השנייה, החבורה מהבירה נעלה את השלב המוקדם באירופה באחת ההופעות הפחות טובות שלה בקמפיין הנוכחי. למעשה, 80 הנקודות שקלעה הן הכמות הנמוכה ביותר שצברה העונה ביורוקאפ. האורחת הייתה בעמדת יתרון קצת יותר מדקה במצטבר במהלך המשחק, והפעם האחרונה שזה קרה היה כשלוח התוצאות הראה 9:11 כארבע דקות לסיום הרבע הראשון. לשמחתם של אלון ושחקניו, הערב הפחות טוב לא השפיע בסופו של דבר על המיקום – ועד תחילת שלבי ההכרעה יש להם לא מעט זמן לתקן את הליקויים.
מהלך המשחק
הפועל ירושלים פתחה עם ג’ארד הארפר, קאדין קרינגטון, יובל זוסמן, ג’וזאיה-ג’ורדן ג’יימס ואוסטין וויילי. החבורה של אלון התקשתה מאוד ברבע הראשון, וסיימה אותו עם יותר איבודי כדור (שישה) מאשר סלי שדה (ארבעה). למזלה, האיטלקים לא הרשימו הרבה יותר, וניצלו לא פחות מעשרה ריבאונדים בהתקפה כדי לקלוע רק שלוש נקודות יותר. 14:17 לוונציה אחרי עשר דקות של כדורסל. האורחת פתחה לא טוב גם את הרבע השני, ונקלעה למינוס תשע אחרי שבע נקודות רצופות של המארחת. בהובלת קרינגטון וסמית’ היא הצליחה לחזור עד לפיגור נקודה בלבד, אבל בצד השני של המגרש לא היו לה תשובות לקייל ווילצ’ר, שקלע 19 עד ההפסקה ועזר לקבוצתו לפתוח שוב מרווח ביטחון. הפועל ירושלים סיימה את המחצית הראשונה בפיגור 42:35.


אחרי רבע שני חיובי יחסית, ירושלים שוב הלכה אחורה ברבע השלישי וצברה בו – כמו בראשון – 14 נקודות בלבד. כתוצאה מכך היא נכנסה לעשר הדקות האחרונות בפיגור של 13 הפרש – 62:49. הירושלמים, שפיגרו בשיא ב-14 הפרש במהלך הרבע השלישי, חזרו לשוויון 73:73 שתי דקות לסיום אחרי ריבאונד התקפה ודאנק של וויילי. עם זאת, את המהפך האורחת לא הצליחה להשלים, כשמנגד שלשה של לאונרדו קאנדי התבררה כמכרעת. ללאמב עוד הייתה הזדמנות לשלוח את המשחק להארכה עם הבאזר, אבל הכדור שלו לא היה מדויק. בסיום הפועל ירושלים הפסידה 83:80 לוונציה.
קלעו להפועל ירושלים: ג’ארד הארפר 24 נקודות, קאדין קרינגטון ואנתוני לאמב 11 כל אחד, אוסטין וויילי (12 ריבאונדים) 10, יובל זוסמן 9, ג’סטין סמית’ 8, קשיוס ווינסטון 6, רועי הובר 1.



