לא בבית שלה: הפועל באר שבע גברה 1:2 על מכבי חיפה
פלייאוף עליון, מחזור 33: הירוקים ידעו שניצחון יעניק אליפות, אך ספגו בדקה ה-96 ממריאנו בריירו והפער בפסגה צומק ל-4 נקודות. שער עצמי של טיבי (12) העניק יתרון ראשון, לפני שיוג'ין אנסה קבע שוויון (16)

בסיומה של דרמה ענקית, מכבי חיפה עדיין לא אלופה ומאבק האליפות נותר פותח – שלושה מחזורים לסיום העונה. שער ניצחון של מריאנו בריירו בדקה ה-96, ממש במהלך האחרון, העניק להפועל באר שבע ניצחון 1:2 על מכבי חיפה. האדומים מחקו פיגור אחרי שאיתן טיבי כבש שער עצמי (11) ויוג'ין אנסה השווה (16), צימקו לארבע נקודות את הפער מהמוליכה וקבעו שככל הנראה, גם ניצחון ביתי על מכבי תל אביב בשבוע הבא לא יספיק לירוקים כדי לחגוג אליפות שלישית ברצף – אם באר שבע תנצח את אשדוד בחוץ.
למרבה הצער, את תמונות הסיום קלקלה מהומה שפרצה על כר הדשא, כאשר השחקנים ואנשי הצוות של שתי הקבוצות החליפו דחיפות וצוות השיפוט ניסה להשליט סדר עד שהרוחות נרגעו, בזמן שהקהל של הפועל באר שבע הקניט את אוהדי מכבי חיפה ביציעים. שאפי סולימנוב איגרף, עבדולאי סק היה בטירוף וגם ארבעה אנשי צוות לא הצליחו לעצור אותו, הלדר לופז, שגיב יחזקאל ואחרים הלמו בשחקנים יריבים, כשמנגד, דניאל סונדגרן ומוחמד אבו פאני התעמתו עם שחקני באר שבע שהיו סביבם, כאשר נראה שכמעט לא היו שחקנים שלא היו חלק מהבלאגן. היה זה ניצחון ראשון של באר שבע על מכבי חיפה העונה אחרי שלושה ניצחונות והיא כאמור הצליחה לדחות את החגיגות של הירוקים.





מהלך המשחק
דקה 1: השופט רועי ריינשרייבר הוציא את ההתמודדות לדרך.
דקה 6: בסיומה של התקפת מעבר, שגיב יחזקאל מסר מצד ימין לפטריק קלימלה שחיכה בתוך הרחבה, אך האחרון לא השתלט טוב על הכדור ועלי מוחמד חטף.
דקה 10: מוחמד אבו פאני בעט מחוץ לרחבה שטוח, רועי גורדנה שלח רגל והסיט את הכדור.
דקה 12: מכבי חיפה עולה ל-0:1! בסיומו של דאבל פס בין צ'ארון שרי ועומר אצילי, האחרון בעט שטוח מסף הרחבה והכדור פגע באיתן טיבי, שינה כיוון ונכנס לרשת.
דקה 16: הפועל באר שבע משווה ל-1:1! שאפי סוליימאנוב הגביה כדור חופשי מאגף ימין, ג'וש כהן הדף לא טוב למרכז הרחבה ויוג'ין אנסה בעט בנגיעה לרשת את השוויון.
דקה 28: מצב מסוכן לבאר שבע. הלדר לופס בעט את הכדור החופשי מסף הרחבה אל היציע
דקה 34: צ'ארון שרי הניף את הרגל ובעט מחוץ לרחבה, הכדור פגע במריאנו בריירו ויצא לקרן..
דקה 39: בסיומה של התקפה עם חילופי מסירות נהדרים, שגיב יחזקאל חתם מצד ימין לשמאל והבעיטה השטוחה שלו חלפה סמוך לקורה השמאלית של השער.
דקה 42: עלי מוחמד מסר מצד ימין לעומר אצילי שהצטרף מאחור ובעט בעוצמה בנגיעה מתוך הרחבה, הכדור פגע בשחקן של באר שבע ויצא לקרן.




דקה 52: שגיב יחזקאל העביר מסירת רוחב מימין, פטריק קלימלה עשה תנועה לקורה הקרובה אך הנגיעה שלו הייתה רכה מכדי להכניע את ג'וש כהן, שקלט.
דקה 61: רועי גורדנה מצא את מריאנו בריירו פנוי באגף ימין, האחרון הגביה לצד השני של הרחבה אל יוג'ין אנסה שניסה לכבוש בבעיטת יעף, אך הכדור הלך אל מעל למסגרת.
דקה 63: זה היה קרוב מאוד לשני של מכבי חיפה. צ'ארון שרי בעט טיל מ-30 מטרים אל המשקוף של השער.
דקה 82: יוג'ין אנסה פרץ באגף ימין ומסר רוחב למרכז הרחבה, הבלם הסנגלי הרחיק לקרן וכמעט כבש לשערו הוא.
דקה 90+3: עומר אצילי בעט כדור חופשי מצד ימין של הרחבה ושפשף את הקורה הימנית של השער.
דקה 90+6: הפועל באר שבע עולה ל-1:2! רמזי ספורי הגביה קרן מאגף שמאל לצד הרחוק של הרחבה, איתן טיבי נגח למרכז אל מריאנו בריירו שמול שער חשוף נגח לרשת.
הרכבים
מכבי חיפה: ג'וש כהן, דניאל סונדגרן, עבדולאי סק, שון גולדברג, פייר קורנו, מוחמד אבו פאני (מחמוד ג'אבר, 86), עלי מוחמד, צ'ארון שרי (דיא סבע, 80), דולב חזיזה (מאוויס צ'יבוטה, 86), דין דוד (פרנזי פיירו, 67), עומר אצילי.
הפועל באר שבע: עומרי גלזר, שגיב יחזקאל, איתן טיבי, מיגל ויטור, הלדר לופס, מריאנו בריירו, רועי גורדנה, אדריאן פאון (רמזי ספורי, 72), יוג'ין אנסה, שאפי סוליימאנוב (דור מיכה, 60), פטריק קלימלה (תומר חמד, 86).