כדוריד: 26:28 להפועל ראשל”צ על מ.כ חולון במשחק החזרה
המשחקים של המחזור הרביעי בכדוריד נפתחו בטקסי זיכרון לנרצחים ומחוות לחטופים. שלוש קבוצות עם מאזן מושלם: רמת השרון, אשדוד ומכבי ראשון. שוויון בין מכבי תל אביב לקריית מוצקין. סיכום משחקי המחזור

הכדוריד הישראלי חזר היום (שישי). ליגת ווינר שבה לפעילות, לאחר כשבעה שבועות מאז המחזור השלישי, אירועי השבת השחורה והמלחמה – עם משחקי המחזור הרביעי – שנפתחו בדקת דומייה לזכר הנרצחים, הנופלים במלחמה, ובמסר מחזק ומאחד לשחרור החטופים והחטופות, כולם. בשם כל משפחת הכדוריד, ליבנו, עם המשפחות השכולות, ותפילותינו באיחולי החלמה לפצועים ולפצועות – ולחיזוק חיילי וחיילות צבא ההגנה לישראל וכוחות הביטחון.
הפועל ראשון לציון גברה במשחק המרכזי על מ.כ חולון 26:28, משחק שכלל מהפכים ובסיומו – האדומים עם ניצחון שני העונה וראשון מאז מחזור הפתיחה. חולון עם הפסד בכורה לאחר שלושה ניצחונות. שלוש קבוצות הצליחו לשמור על מאזן ניצחונות מושלם: האלופה מכבי ראשון לציון ניצחה בנס ציונה 36:29. מחזיקת גביע המדינה הפועל אשדוד ניצחה את אס”א תל אביב 25:31. האלופה ומחזיקת גביע המדינה ייפגשו במחזור הבא. המוליכה א.ס רמת השרון גם כן עם ניצחון רביעי – כולם בהפרש דו סיפרתי – היום 26:42 על הפועל רמת גן. רמת השרון תארח במחזור הבא את הפועל ראשון לציון.
בני הרצליה השיגה ניצחון שכולו אופי בקריית אונו 41:32, על אף שנותרה ללא שחקנים זרים שעזבו ופציעה של אחד משחקניה המרכזיים (שון סלס). קריית אונו, אליה שבו הזרים, עדיין ללא נקודות – כמו גם אס”א תל אביב והפועל רמת גן. נס ציונה בתחתית עם שתי נקודות. המשחק שנעל את המחזור הסתיים בשוויון 32:32 בתיכונט, כאשר פולג אסייג השווה בכניסה לדקת הסיום עבור מכבי קריית מוצקין שהתארחה אצל מכבי תל אביב.

הפועל ראשון לציון – מ.כ חולון 26:28 (15:18)
משחק דרמטי ונהדר שפתח את חזרת הליגה שתי הקבוצות למעשה היחידות, ששמרו על הסגלים שלהן לאורך התקופה – כאשר גם מרבית הזרים שלהן נשארו בתקופה הזו בישראל. למעשה, השינוי היחיד היה הצטרפותו של מרקו מאטיץ’ הקרואטי, אקס מכבי ראשון לציון וקריית אונו, שערך בכורה (החליף את אלכנסדר גלנדזה ששוחרר ערב המחזור השלישי). הפועל חסרה במשחק את השוער אלכסנדר מרקלאו (פצוע), והמחליף שלו ליאור קפלן סיפק משחק מצוין עם 3 עצירות פנדלים. המשחק עצמו כלל מהפכים. בדקות ההכרעה – קפלן כאמור עצר פנדל שלישי. שי נתן החזיר את הפועל ליתרון 23:24, שש וחצי דקות לסיום.
הדרמה נמשכה – כאשר נאור כהן השווה, ומיד לאחר מכן מושיקו אלימלך (שגם סיפק 7 עצירות במחצית השנייה) הבקיע משער לשער וקבע 25:24 לחולון. אמיר שניידר ורועי ליבגוט סיפקו תגובה מהירה, ומהפך 25:26. קפלן עם עצירת מומנטום, ומהלך מצוין בין פריבאק לשי נתן קבע 25:27 להפועל – שהזעיק פסק זמן של ניסים פלח. אור לוי הקטין לשער, אבל אמיר שניידר, ששיחק בעונה שעברה בחולון, הבטיח להפועל ניצחון. הבקיעו להפועל: רועי ליבגוט ואסף שרון 5 כ”א, תומר בודנהיימר (הורחק), שי נתן ושניידר 4 כ”א, ליאור גורמן ומרקו מאטיץ’ 2 כ”א, בן גונן וסיוון טומשין 1 כ”א. עצירות – קפלן עם 13 מ-38 – 34%. הבקיעו לחולון: אור לוי 8, אביעד בן זימן 6, עמית ריינסברג 3, אור ממן 2, פטריק אובינה, נאור כהן, קאלו, אבירן יוסף, חן ליבגוט, ולד ברילאו ואלימלך 1 כ”א. עצירות – מושיקו אלימלך 11 מ-29 – 38%, זיו קדן 0 מ-10. samanthawowjones sophia rain onlyfans leaked

הפועל אשדוד – אס”א תל אביב 25:31 (10:13)
מחזיקת גביע המדינה כאמור שומרת על מאזן מושלם עם ניצחון רביעי, והיא רושמת אותו מול אס”א תל אביב שרושמת הפסד רביעי. באשדוד ערך אמיר דן הופעת בכורה במשחק רשמי כמאמן הקבוצה, לאחר שהחליף את נלה מאטיץ’ שעזב לכוכב האדום בלגרד. הרבו לכבוש לאשדוד: אלכסנדר באביץ’ 6, ניבו לוי, אור פרקש ועמית סטלמן 5 כ”א, רואי סולומון ואיתי סויסה 4 כ”א. אורן מאירוביץ’ סיים עם 20 עצירות מ-44 זריקות. בשורות אס”א המבקיעים הבולטים היו ניתן זהבי 6 שערים, רן יוניש 4, יובל ימנר ושחר לוסטיגמן 3 כ”א. עצירות שוער – קובי כהן עם 15 עצירות ב-30 אחוזים.
הפועל ר”ג – א.ס רמת השרון 26:42 (22:17)
המוליכה מרמת השרון ממשיכה לשמור על מאזן ניצחונות מושלם (כל ה-4 בהפרש דו סיפרתי). רמת גן רושמת הפסד רביעי – כאשר פערי הרמות ועומק הסגלים בוודאי השפיעו על התוצאה החד צדדית. קסם עמיאל עם 8 שערים, איתי בובליל עם 7, אופיר סימון 5 – היו המבקיעים הבולטים ברמת גן. עומר סימון סיים עם 10 עצירות מ-52 זריקות. הרבו לכבוש לרמה”ש: רם טורקניץ 12, אוראל נחמני ועמית מוטולה 5 כ”א, דניאל צרפתי, ריסטו וויא’צי’ץ, לאונרדו דה אלמיידה 4 כ”א. שגיא בוניס סיים עם 10 עצירות (מ-36). רועי בר ציון עם 1. שוער רמת השרון, הבוסני הבינלאומי נבוישה בואיץ’, טרם שב לארץ. ברמת גן, אותה עזבו הזרים – ושיחקה ללא שחקנים ישראלים שמגויסים.

א.כ נס ציונה – מכבי ראשון לציון 36:29 (21:13)
האלופה גם היא עם מאזן מושלם, על אף שנס ציונה (2 נק’) שנותרה עם זר אחד (קאמפר, אחרי עזיבת קובאטיץ’) – היוותה בחלקים יריב די שקול למכבי ראשון לציון – שאצלה שבו 3 מהזרים והיא שמרה על הסגל שלה (פרט לגאפר חזדימרוביץ’ שעזב). הרבו לכבוש לאלופה: ירמי סידי 6, גיא גרא 5, איבן קראצ’יץ’, צח מלול ואיתי שלמא 4 כ”א. אלון שולמן 3. גרדימיר צ’נבסקי וטל אליוכין עם 6 עצירות כל אחד. איתן אלבז 1.
מכבי תל אביב – מכבי קריית מוצקין 32:32 (14:16)
חלוקת נקודות בין השתיים – שהעלו את מאזנן ל-3 כל אחת. הניצחון כבר היה בידיים של המארחת, אבל פולג אסייג השווה בפנדל דקה ורבע לסיום. למכבי הייתה עוד הזדמנות להכריע, והאחרונה – הייתה שוב של אסייג. טל הרשקוביץ הוביל את מכבי ת”א עם 13 שערים. דור קלדון הוסיף 6. שניר נציה ותומר רש 4 כ”א.
הפועל קריית אונו – בני הרצליה 41:32 (20:16)
הרצליה (5 נק’) עם ניצחון שמראה בעיקר על אופי, לאחר עזיבת צמד הזרים של הקבוצה (גויקוביץ’ ומאריץ’), ופציעתו של שון סלס (שבר ביד). אונו, למרות חזרתם של הזרים (פלך, סאביץ’ ולאובץ) נראתה רע – ורשמה הפסד רביעי.



