כדורגל ישראליליגת העל

טבריה: ”שופטים ממשיכים לקבל החלטות עבור הקבוצות הגדולות”

בעירוני טבריה כועסים על צוות השיפוט לאחר שכל שלושת הפנדלים ב-1:4 נגד מכבי ת''א נשרקו לאחר התערבות ה-VAR: ''השופט תיקן החלטות נכונות נגד מצפונו. לשופטי ה-VAR יש נטייה להכיר מיידית בכל טעות שיפוט נגדנו''

עירוני טבריה הובסה פעמיים וספגה 11 שערים במשחקים נגד הפועל באר שבע ומכבי תל אביב, אך על ה-4:1 אתמול (שבת) מול החבורה של ז’רקו לאזטיץ’ אמרו במועדון: “זה היה מאוד רחוק ממה שקרה בטרנר, בנוסף לעובדה שהיינו חסרים בחלק האחורי. אף אחד לא חשב שנוציא 6 נקודות מהמשחקים נגד באר שבע ומכבי תל אביב. במחזור הבא אנחנו חוזרים לליגה שלנו, משחק חוץ בנתניה. זה יהיה המבחן שלנו”. במועדון מאוד לא אהבו את העובדה שכל שלושת הפנדלים לזכות האלופה נשרקו רק לאחר התערבות של שופט ה-VAR איתן שמואלביץ’, בעוד אוראל גרינפלד כלל לא זיהה את הפנדלים.

בהודעה של טבריה נכתב: “המשחק מאמש כבר ע-VAR ופנינו למשחק הבא בשבת מול מכבי נתניה. מערכת ה-VAR נכנסה לכדורגל כדי להגביר את ההגינות והצדק ביחוד עבור הקבוצות הקטנות שפחות נהנות מ”הטבות” שיפוט. אבל בפועל התחושה היא שהשופטים, גם עם הטכנולוגיה שעומדת לרשותם, ממשיכים לקבל החלטות עבור הקבוצות הגדולות. התחושה היא שלשופטי ה-VAR יש נטייה להכיר מיידית בכל טעות שיפוט שנעשות ליריבות שלנו, ובייחוד לקבוצות גדולות, אבל מתייחסים ‘בזהירות יוצאת דופן’ שזה עלול להיות לטובתנו”.

שחקני עירוני טבריה חוגגים (ישי נאמן)

עוד נכתב בהודעה בשם הבעלים: “ששופט המשחק שלא רואה בזמן אמת שלושה פנדלים ונקרא אל המסך אל מול לחץ עצום של אלפי אוהדים, פרשנים, עיתונאים וכד’ יודע שכל טעות שלו מול קבוצה גדולה כמו מכבי תל אביב תגרור ביקורת עזה, תמיד ירגיש תמיד יותר נח לתקן החלטה שלו, גם נגד מה שהוא באמת חושב שהיה בפועל. בסופו של דבר, שופט ה-VAR – כמו השופט במגרש – הוא בסה”כ בן אדם שגם מושפע מהלחץ התקשורתי אלא שעכשיו הוא נותן לשופט המשחק 5-6 דקות ארוכות ו-20 זוויות צילום בלחץ של אלפי אוהדים כדי למצוא את ההסבר הכי נכון להחלטה ההפוכה למה שבפועל שרק רגע לפני, במהלך המשחק”. in dad thinks im mom mai_kanojo_dori

בטבריה סיכמו: “אם בעבר היו טעויות שיפוט בשני הצדדים, שופטי ה-var היום בעצם מחליטים על איזה טעויות שיפוט הם יתעכבו, דבר שמגדיל עוד יותר את היתרון לגדולות אל מול הקטנות וזה הפוך ממה שרצו שיקרה בפועל שהכניסו את ה-var למשחקים”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW