
הפועל ירושלים פתחה הערב (רביעי) את העונה האירופית שלה במפגש מול גלאטסראיי לעיני יציעים ריקים ב"בית" החדש שלה – באולם פיוניר בבלגרד, גברה עליה 96:99 בתום דרמת ענק שהסתיימה רק בהארכה, ורשמה את הניצחון הראשון שלה העונה בליגת האלופות של פיב"א. המשחק נפתח בדקת דומייה לזכר הנרצחים, וכמובן קריאה להחזרת החטופים. הטורקים כבר הובילו ב-15, ירושלים כפתה הארכה עם שלשה דרמטית של ספידי סמית', כאשר קאדין קרינגטון (27 נקודות) וליוואי רנדולף (20 נקודות) סגרו סיפור.


מהלך המשחק
הפועל ירושלים פתחה בחמישייה עם אור קורנליוס, ליוואי רנדולף, ספידי סמית', עוז בלייזר וזאק הנקינס. בחמישייה של הטורקים נכללים קורי וולדן, מיראלם חלילוביץ', ג'ונה רדבאוך, ג'רל מרטין וגוקסין קוקסל.
וולדן וקוקסאל קלעו מעבר לקשת בפתיחה, רנדולף ענה להם בצד השני וארבעה דאנקים של הנקינס האקטיבי תוך שתי דקות בלבד קבעו 8:11. אלכסנדר דז'יקיץ' הרבה בחילופים, קאדין קרינגטון עלה טוב מהספסל וקליעות עונשין של מוריס אנדור סגרו את הרבע ביתרון 16:24.
הרבע השני היה אופרה אחרת, כאשר סימני החלודה ניכרו על ירושלים, שלא קלעה סל שדה במשך כמעט שש דקות וחצי, הרבתה לבצע עבירות ולאבד כדורים וראתה את הטורקים הופכים ל-26:32. דאנק של הנקינס וקליעה של סמית' החזירו את האדומים לתמונה, רנדולף קירב את קבוצתו עוד קצת, אבל שלשות של בואוראן טונצ'ר ואקוואסי יבואה שלחו את גלאטסראיי להפסקה ביתרון 35:40.
ירושלים חזרה לא טוב מחדרי ההלבשה, התקשתה בהתקפה ולא מצאה פתרונות ליבואה החם, שהמשיך ללהוט מדאון טאון בדרך ליתרון השיא במשחק, 40:55. קרינגטון והנקינס החזירו את המומנטום לאדומים, שגם העבירו הילוך בהגנה ובעזרת אנדור מחקו כמעט את כל הפיגור עד לסיום הרבע, 60:58 בלבד.


קרינגטון נכנס לזון בתחילת הרבע הרביעי וקלע זריקות לא פשוטות, רנדולף השלים מהפך, יבואה מיד ענה לו אבל קרינגטון קבע 68:70 מעבר לקשת. יבואה הגיע ל-7 מ-7 לשלוש וביחד עם וולדן ביסס את היתרון הטורקי, רנדולף ניסה לשמור את ירושלים במרחק נגיעה, אבל רדבאו בחטיפה וליי אפ קבע 74:81, שתי דקות לסיום. סמית' קלע שלשה חשובה, רדבאו הגיב בפולו דאנק אבל רנדולף קלע מהקו אחרי טכנית לספסל הטורקי וכריס ג'ונסון הוריד ל-83:80 בתוך הדקה האחרונה. סמית' השווה בעוד קליעה משוגעת מבחוץ וחסימה של אנדור על יבואה בשנייה האחרונה שלחה את המשחק להארכה, 83:83.
רנדולף קלע שני סלים מהירים בפתיחת ההארכה, רדבאו המשיך להתחמם בשלשה אבל סמית' ענה לו, 87:90. ג'ונסון ורנדולף הכפילו את הפער מהקו אחרי טכנית למאמן הטורקי, וולדן צימק במהלך של 3 נקודות אבל קרינגטון שוב הגדיל, 90:95. וולדן דייק פעמיים מהקו אבל פיספס הזדמנות להשוות וקרינגטון קלע עוד סל חשוב, הנקינס וג'ונסון קלעו כל אחד בתורו רק 1 מ-2 מהקו, אבל הגנה מצוינת של ירושלים על וולדן מנעה ממנו אפשרות להשוות וירושלים סימנה וי ראשון העונה במפעל, 96:99 בתום 45 דקות מותחות.
קלעו להפועל ירושלים: קאדין קרינגטון 27 נקודות, ליוואי רנדולף 20, ספידי סמית' 19, זאק הנקינס 13, מוריס אנדור 8, כריס ג'ונסון 7, גבי צ'אצ'אשווילי ויובל זוסמן 2 כ"א. בלטו בגלאטסראיי: אקוואסי יבואה 27 נקודות, קורי וולדן 18, מיראלם חלילוביץ' 15 (11 ריבאונדים)