טניסענפים אחרים

הבלתי מדורגת הראשונה אי פעם: וונדרושובה אלופת ווימבלדון

הצ'כית מהמקום ה-42 בעולם גברה 4:6, 4:6 על ג'אבור הטוניסאית (6 בעולם) שהפסידה בגמר ווימבלדון בפעם השנייה ברציפות ובגמר גרנד סלאם שלישי מתוך שלושה. וונדרושובה זכתה בתואר היוקרתי לראשונה בקריירה ועשתה זאת בגמר השלישי

מסע הקסם הושלם: מרקטה וונדרושובה זכתה היום (שבת) בטורניר ווימבלדון היוקרתי בפעם הראשונה בקריירה והיא עשתה זאת בגמר הגרנד סלאם השלישי בקריירה שלה, הודות ל-4:6, 4:6 על אונס ג'אבור. בעוד הטוניסאית (6 בעולם) הפסידה בגמר ווימבלדון שני ברציפות וגמר גרנד סלאם שלישי בקריירה, הצ'כית – שתעלה מהמקום ה-42 בעולם למקום ה-10 – היא הבלתי מדורגת הראשונה אי פעם שזוכה על הדשא באנגליה והרביעית ממדינתה לזכות בטורניר היוקרתי אחרי מרטינה נברטילובה, יאנה נובוטנה ופטרה קביטובה.

מהלך המשחק

ג'אבור פתחה היטב, שמרה על ההגשה במשחקון הראשון והשיגה שבירה מוקדמת כבר במשחקון השני – 0:2 לטוניסאית. אלא שהצ'כית החזירה בשבירה משלה וצימקה ל-2:1 לפני שהשוותה ל-2:2. בהמשך המערכה, ג'אבור הצליחה לשמור על ההגשה שלה ולשבר את וונדרוסובה בדרך ל-2:4. אלא שהצ'כית לא ויתרה והצליחה לנצח ארבעה משחקונים רצופים תוך כדי שהיא שוברת פעמיים את הטוניסאית, בדרך ל-4:6 שהקנה לה ניצחון במערכה הראשונה.

בפתיחת המערכה השנייה, וונדרושובה הצליחה לשבור את ג'אבור, שבמשחקון השני הצליחה לגרום לצ'כית להזיע ולשבור אותה בדרך ל-1:1. הטוניסיאת הצליחה לנצל הגשות שלה ולשבור את יריבתה פעם נוספת בדרך להפוך את המערכה ולעלות ליתרון של 1:3. אלא שוונדרושובה סירבה להיכנע. היא הצליחה לנצל משחקון לא טוב של הטוניסאית ושברה אותה, כשלאחר מכן ניצלה הגשות שלה בדרך ל-3:3 צמוד. השתיים שמרו על ההגשות שלהן בדרך ל-4:4. כאן ג'אבור כבר נשברה, הצ'כית שמרה על ההגשה שלה, ניצחה 4:6 גם במערכה השנייה והשלימה 0:2 במערכות.

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button