כדורגל ישראליליגת על לנוערנבחרת ישראל

חיים: "הפסדתי, אבל אני מאושר. רוצים לטעום מזה עוד"

מאמן נבחרת הנוער דיבר אחרי ה-1:0 לאורוגוואי בחצי גמר המונדיאליטו: ''המשטח לא אפשר את הכדורגל שלנו, גאים בעצמנו''. תורג'מן בכה: ''מבאס מאוד''. הקפטן מדמון: ''אם היה מגרש נורמלי, לא היה קרב''

מסע הקסם של נבחרת הנוער במונדיאליטו נעצר הערב (חמישי) בחצי הגמר עם הפסד 1:0 לנבחרת אורוגוואי, כאשר ביום ראשון ב-20:30 החניכים של אופיר חיים יפגשו את המפסידה בין איטליה לקוריאה הדרומית. היריבה היתה עדיפה ובאה על שכרה עם שער של אנדרסון דוארטה בדקה ה-61, כאשר משטח הדשא באצטדיון ע"ש דייגו ארמנדו מראדונה בלה פלאטה היה נוראי. בתוך כך, בדקה ה-72 הוחלף איליי מדמון ברן בנימין, הגיב בזעם וצעק לעבר אופיר חיים: "מה אתה עושה?", כאשר הקפטן ירד בתסכול רב לספסל.

המאמן אופיר חיים היה נרגש בסיום ואמר בדמעות: "אני מאוכזב מאוד הייתה אווירה מדהימה. האמנו שאנחנו יכולים לעשות את זה. המשטח לא אפשר לנו, היה לנו קשה לפתח את המשחק שלנו. אורוגוואי נבחרת אגרסיבית ואינטנסיבית, אבל אני גאה בצוות ובשחקנים. היינו צריכים לשחק יותר מהר קדימה ולהימנע מהנעת כדור מיותרת. נתנו את ה-100 אחוז שלנו. אני מאוכזב, אבל מאושר. יש לנו עכשיו מלחמה על המקום השלישי בעולם, זה מדהים. התחושות מדהימות, אני מקווה שהבאנו קצת אושר ושמחה לעם ישראל ולמדינת ישראל. הרגשנו את התמיכה והחום, אמרתי לספסל היום שהייתה לי צמרמורת".

במסיבת העיתונאים אמר המאמן: "חשוב לומר שעדיין יש לנו משחק על מקום שלישי-רביעי. הכי חשוב שייצגנו את המדינה בכבוד, פחות מה היה היום במשחק עצמו. היינו הרבה עם הקהילה היהודית והם לקחו אותנו להרבה מקומות חשובים ביהדות. כשלקחו את הטורניר מאינדונזיה צעקתי 'יש' לא כי לקחו את זה משם, אלא כי להיות בארגנטינה וקרוב לדייגו מראדונה זה מדהים. תמיד רציתי להיות בארגנטינה, זו מעצמת ספורט וכדורגל. להיות קרוב למראדונה ומסי זה היה האושר הכי גדול מבחינתי". 

חיים סיכם: "אני רוצה לומר תודה. אנחנו יושבים בחדר עם הרבה עיתונאים ומצלמות וזו התגשמות חלום. אני כל כך נהנה מהרגע ולא חושב מה יהיה בעתיד, כמובן שקיבלתי הצעות מקבוצות. אני רוצה לחוות את הרגע ולא לחשוב על העתיד, זה משהו שלא נשכח לעולם. מה לא עבד לעומת המשחקים הקודמים? כל דבר שאני אגיד יישמע כתירוץ. אני מעדיף להסתכל קדימה, יש לנו משימה חשובה מאוד שנותרה כרגע".

נבחרת הנוער של ישראל (אסי קיפר, ההתאחדות לכדורגל)

החלוץ דור תורג'מן הוסיף: "עצוב מאוד, אבל אנחנו גאים בדרך שעברנו, עשינו טורניר גדול. המשחק על המקום השלישי? רוצים לקחת אותו לפחות. זה מדהים, גם לסיים במקום 3-4 בכל העולם זה מדהים. מבאס מאוד, אבל אין מה לעשות. אני רוצה להודות לכל הקהל שהגיע לפה. הישראלים שטסו לפה במיוחד זה משהו מדהים. אנחנו מצטערים שלא הצלחנו לשמח אתכם, אבל אין מה לעשות".

הקפטן איליי מדמון סיכם: "היה קרב ממש לא פשוט, התנאים היו ממש קשים. מבאס, קשה לי למצוא את המילים עכשיו, אבל יהיה בסדר. לא מחפש תירוצים, אבל אם היה פה מגרש נורמלי בכלל לא היה פה קרב. מבחינת כדורגל אנחנו ברמה הרבה יותר גבוהה מהם. כולם נתנו את הנשמה, אנחנו גמורים מעייפות. נתנו הכול ולא הספיק, אבל אני גאה בכל אחד מאיתנו. כל המסע הזה היה מטורף, קיבלנו הודעות מאנשים שאני לא מכיר בכלל. תודה רבה לכל מי שכאן וכל מי שבבית, רצינו לשמח אתכם ולהגיע לגמר. לצערי זה לא קרה, אבל אני גאה בכל החברים. לא סיימנו פה, מקום שלישי זה גם פודיום ואנחנו רוצים להיות שם".

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button