כדורסלליגת העל

חוזר לכדורסל הישראלי: תמיר בלאט חתם לשנתיים במכבי ת"א

אחרי שנתיים באלבה ברלין, רכז נבחרת ישראל מצטרף לקבוצה של עודד קטש: ''שמח לחזור הביתה לישראל, רוצה לנצל את ניסיוני ביורוליג כדי לעזור למועדון. מכבי אחת הגדולות באירופה''. המאמן: ''שמח מאוד לאחד איתו כוחות''

חיזוק ישראלי מרשים לאלופה: מכבי תל אביב הודיעה היום (שני) על החתמתו של תמיר בלאט לשנתיים. הרכז בן ה-26, שמתנשא לגובה 1.78 מ', חוזר לליגת ווינר סל אחרי שנתיים באלבה ברלין.

בלאט אמר לאתר הרשמי אחרי החתימה: "אני שמח לחזור הביתה לישראל. אני גאה להצטרף למכבי תל אביב, אחת מהקבוצות ההיסטוריות הגדולות בכל אירופה. אני מצפה למפגש עם הצוות, חבריי לקבוצה והקהל, ורוצה לנצל את הניסיון שלי ביורוליג כדי לעזור למועדון להשיג את כל מטרותיו. יאללה מכבי!".

המאמן עודד קטש אמר: "אני מאוד שמח שהוא איתנו. תמיר הוא רכז אמיתי שהוכיח את עצמו ברמת היורוליג. הוא יכול להוסיף לנו בשתי המסגרות וזה שדרוג גדול. אני שמח מאוד לאחד איתו כוחות ולאמן אותו שוב".

המנהל הספורטיבי אבי אבן: "אנחנו שמחים לצרף אלינו את תמיר בלאט, הוא מתאים מאוד לפאזל, שאת רובו הרכבנו כבר בקיץ הקודם – הן ברמה המקצועית והן ברמת האופי. תמיר מביא לשולחן ניסיון בינלאומי ביורוליג וברמת הנבחרות הלאומיות. יש לו את המאפיינים שחיפשנו ומתאימים ל-DNA של הקבוצה".

במהלך העונה האחרונה היה שותף תמיר בלאט ל-30 משחקי יורוליג של קבוצתו, מתוכם פתח ב-14 בחמישיה. הוא סיפק 7.8 נקודות ו-4.6 אסיסטים ב-19:51 דקות בממוצע לערב. הוא קלע השנה 14 פעמים בספרות כפולות במפעל הבכיר באירופה ותפר קצת יותר מ-2 שלשות בממוצע למשחק. בליגה הגרמנית החזקה לקח חלק ב-19 משחקים בעונה הסדירה, כאשר בכולם ניצחה קבוצתו כשהוא תורם 6.9 נקודות ו-5.4 אס' לערב. 

תמיר בלאט נולד ב-4 במאי 1997 לכנרת ודייויד, המאמן האגדי וכיום יושב ראש הוועדה המקצועית במועדון הכדורסל מכבי תל אביב. הוא החל להתאמן במדינות בהן אביו עבד ובארץ החל את דרכו במחלקות הנוער של אבן יהודה ולב השרון. בבוגרים שיחק בתחילה בהפועל תל אביב וברמת השרון וב-2017 עבר להפועל חולון. ביולי 2018 עבר להפועל ירושלים, בשורותיה שיחק שלוש עונות – רובן תחת שרביטו של עודד קטש.

בלאט עבר בכל נבחרות ישראל השונות ובקיץ 2017 הוביל את העתודה לגמר אליפות אירופה, בטורניר נפלא מבחינה אישית בו נבחר לחמישיית מצטייני הטורניר והיה מלך האסיסטים עם הנתון הגבוה בתולדות אליפות אירופה לגילי 20 ומטה. בשנים האחרונות הוא חבר בנבחרת הבוגרת של ישראל וביורובאסקט בקיץ שעבר הוא תרם 5.8 נקודות ו-4.2 אסיסטים בממוצע.

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button