זהבי: "הנבחרת היא משימת חיינו", קין: "מחכים לחזור לשגרה"
כוכב מכבי ת''א התעטף בדגל ישראל לפני ה-1:3 על זוריה לוהנסק בקונפרנס ליג והוסיף: ''הניצחון הזה מוקדש לכל עם ישראל. רצינו לתת רגע של נחת לכל מי שראה אותנו בבית''. המאמן: ''המועדון יחליט לגבי חזרה לישראל''

אחרי מעט יותר מחודש ללא משחקים בשל המלחמה וגם ללא הצוות המקצועי שלה, שבה הערב (חמישי) מכבי תל אביב לכר הדשא ורשמה ניצחון יקור 1:3 על זוריה לוהנסק בפולין, כדי לטפס למקום השני בבית ב' של הקופנרנס ליג. דריק לוקאסן כבש שער נפלא בעקב (7), דור פרץ הוסיף צמד נגיחות (26, 43) והצהובים יצאו מרוצים, במשחק שכלל שלל מחוות לזכר הנרצחים והנופלים ולמען החטופים.

המאמן רובי קין אמר בסיום: "מגיע כל הקרדיט לשחקנים. ברור שהיה קשה אמוציונלית, אבל הראינו אומץ. לא ראינו אחד את השני כמה שבועות, אבל בעיקר המחצית הראשונה הייתה טובה מאוד, בהתחשב בזה שלא היינו ביחד הרבה זמן הייתי מרוצה מכך מאוד". על הקושי בהכנה למשחק, אמר המאמן: "לא ידעתי למה לצפות כי כשאתה לא רואה את השחקנים זה קשה, ההכנה לא הייתה כמו שרצינו כמובן אבל אמרתי שאין תירוצים. אנחנו מנסים לנצח בכל משחק ואני שמח מאוד עבור השחקנים".
כנשאל האם יש לו מסר לאוהדים, אמר קין: "השחקנים שלחו מסר בכך שהם ניצחו. הם עשו את זה עבורם. הם ימשיכו לעבוד קשה כדי לנצח משחקים ולשים חיוך על הפנים של אנשים בימים כאלה". על התוכניות לחזור לפעילות בליגה לקראת סוף החודש, אמר המאמן: "זו החלטה של המועדון, כל מה שאני יכול לעשות זה להופיע כשאני צריך, כמו היום, ולנצח משחקים. עדיין לא שמעתי שום דבר על חידוש הליגה. אנחנו מחכים לחזור לשגרה ולשחק משחקי כדורגל, זה מה שאנחנו אוהבים לעשות".

ערן זהבי, שהתעטף בדגל ישראל לפני המשחק, אמר: "היו לי ניצחונות הרבה יותר מאושרים, אבל זה ניצחון חשוב מאוד – לתת רגע נחת לכל מי שראה אותנו, זה מוקדש לכל עם ישראל. לפני שעלינו לדשא בחרנו באקט מסוים, לעלות עם סרט של 240 החטופים ואנחנו מקווים שהם יחזרו הביתה במהרה, זה הכי חשוב. יש תחושות לא פשוטות, אתה עולה למשחק בזמן שכל המדינה במלחמה, אבל זה גם סימן להראות חוסן מנטלי, שאנחנו לא נשברים וממשיכים לעשות את הדברים שאנחנו צריכים לעשות".
זהבי הוסיף: "אני מקווה ששימחנו את האנשים בבית. בחודש הזה עברנו הרבה, ראיתי הרבה מפונים, הרבה ילדים, ניסינו לעשות קצת טוב, להחזיר מהמעט שאנחנו יכולים. כרגע הנבחרת זו המשימה הכי חשובה, אולי מגיע לנו קצת נחת ואני מקווה שנעשה את זה. זו משימת חיינו".