כדורסלליגת העל

התעוררה בזמן: מכבי ת”א שמטה יתרון 15, אך ניצחה את נתניה

רבע שני רע מאוד של הצהובים החזיר את הקבוצה של אלי רבי, קלארק (26 נקודות), הורד (21) וסורקין (18) קבעו 92:102 ומנעו הפתעה בהיכל במשחק הראשון במדים השחורים. מוריס קמפ קלע 19 נק' מנגד

במשחק החניכה של המדים השחורים, הצהובים של עודד קטש גברו הערב (רביעי) על אליצור נתניה 92:102 לאחר משחק הפכפך. 47 נקודות משותפות של ג’ימי קלארק וג’יילן הורד עשו את ההבדל עבור הצהובים שהשיגו ניצחון 13 ברציפות. מוריס קמפ הוביל את המפסידה עם 19 נקודות.

רומן סורקין מטביע (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

מהלך המשחק

לוני ווקר פתח את המשחק עם לייאפ ולאחר סל ועבירה של ג’ימי קלארק, הצהובים עלו ליתרון חמש נקודות. דאנק של ג’יילן הורד העלה ל-7, אבל קמרון אוליבר ענה עם סל ועבירה. מנגד, פוסטר דאנק של רומן סורקין עם עבירה קבע 3:10 לצהובים שתי דקות מהפתיחה. בהתקפה הבאה, הורד החטיא אליי-אופ דאנק הכדור בסוף החליט להיכנס ולאחר עוד סל קל של קלארק, הצהובים הובילו 3:14 עם 7:07 לסיום הרבע הראשון. פסק זמן של אלי רבי לא עזר וסורקין וקלארק טסו את המגרש לסלים קלים, אבל דיאנטה בולדווין ומוריס קמפ צימקו ל-11. הורד החליף סלים עם קמפ וג’בנטה מקוי, אבל סורקין שוב הטביע. אוטיס פרייז’ר ותמיר בלאט החליפו נקודות מהקו, אבל חמש נקודות רצופות של קמפ ומקוי צימקו ל-18:26 בלבד עם 1:54 לסיום הרבע הראשון. דאנק של ווקר שוב העלה לדו ספרתי, אבל קמפ שוב קלע לייאפ. הורד שוב העלה ל-10, אבל פרייז’ר שוב ענה עם ארבע נקודות רצופות. מנגד, ווקר צלף שלשה על הבאזר שקבעה 24:33 לצהובים בשחור לאחר 10 דקות.

קמפ ופרייז’ר פתחו את הרבע השני עם שבע נקודות רצופות שצימקו ל-2 בלבד, אבל סורקין העלה ל-4 מהקו. עוד דאנק של קמפ צימק ל-33:35 כשתיים וחצי דקות בתוך הרבע. ווקר שוב העלה ל-4, אבל מקוי ואוליבר השוו. נקודות ראשונות של איפה לונדברג שקלע מחצי מרחק שוב נתנו לצהובים יתרון שתיים. בצד השני, אוליבר ועמית גרשון הובילו ריצת 9-2 שקבעה 46:41 לקבוצה מעיר היהלומים עם 2:23 להפסקה. עד המחצית, הורד וגרשון החליפו נקודות ונתניה ירדה אל חדר ההלבשה ביתרון 48:43.

מאמן מכבי ת”א, עודד קטש (יהודה הליקמן, ספורטס רבי)

וויל ריימן וסורקין פתחו היטב את הרבע השלישי עם שבע נקודות רצופות שהחזירו את היתרון לצד של קטש, אבל מקוי שוב צלף מבחוץ. קלארק ואוליבר שוב החליפו סלים, אבל הורד וקלארק השלימו שני מהלכים של שלוש נקודות בדרך הישנה וקבעו 53:58 לצהובים כארבע דקות מפתיחת הרבע. בניה סרור וקלארק שוב החליפו סלים, אבל שלשה של בלאט העלתה ל-6. בצד השני, שתי שלשות רצופות של גרשון ועוד ארבע נקודות של אוליבר ופרייז’ר קבעו 67:63 לקבוצה מעיר היהלומים עם 1:47 לסיום הרבע השלישי. ווקר וגרשון שוב החליפו סלים, אבל שלשה של קלארק על הבאזר צימקה ל-70:68 עם 10 דקות לסיום.

אור קורנליוס קלע את הנקודות הראשונות ברבע המכריע עם שלשה מהפינה, אבל ווקר ענה עם ארבע נקודות רצופות. דאנק גדול של סורקין הפך את הלוח, אבל גרשון שוב קלע מבחוץ. ג’ון דיברתולומיאו השיב אש עם שלשה משלו. בולדווין שוב החזיר את היתרון לאורחת, אבל דאנק של הורד החזיר את היתרון לצהובים. לאחר חילופי נקודות מהקו בין קמפ להורד, הצהובים הובילו 80:81 עם 6:27 לסיום. קלארק וסורקין הגדילו את היתרון ל-4 מהקו ולאחר שלשה של דיברתולומיאו, הצהובים הובילו 81:88 עם 3:41 לסיום. עוד חמש נקודות רצופות של דיברתולומיאו וקלארק הגדילו ל-12, אבל גרשון וקמפ שוב צימקו לחד ספרתי. מנגד, עוד מהלך יפה של קלארק הסתיים בלייאפ שקבע 86:97 לצהובים עם 1:36 לסיום משם נתניה כבר לא הצליחה לחזור. בסיום, מכבי ת”א מנצחת 92:102.

קלעו למכבי תל אביב: קלארק 26 נק’ (9 אס’, 5 ריב’), הורד 21 נק’ (10 ריב’), סורקין 18 נק’ (5 ריב’), ווקר 15 נק’, דיברתולומיאו (4 חט’) ובלאט 8 נק’ כ”א, ריימן 4 נק’, לונדברג 2 נק’.

קלעו לאליצור נתניה: קמפ 19 נק’ (6 ריב’), גרשון 17 נק’ (5/10 ל-3), אוליבר 15 נק’ (9 ריב’), פרייז’ר 14 נק’ (7 ריב’), מקוי 9 נק’ (6 ריב’), קורנליוס 8 נק’, בולדווין וסרור 4 נק’ כ”א, טיומקין 2 נק’.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW