השר זוהר: "נשמור על עולם הספורט חי, הליגות יחזרו ללא קהל"
שר התרבות והספורט העביר מסר ברור בדיון שנערך עם כל ראשי האיגודים, עמותות והתאחדויות: ''אנחנו במלחמה, אבל נשמור על עולם הספורט חי. יידרשו 60 מיליון לעולם הספורט מדי חודש, בעזרתכם נצליח''

בעקבות המלחמה ועצירת הספורט בישראל, שר התרבות והספורט מיקי זוהר קיים היום (שני) כנס מיוחד בהיכל פיס ארנה בירושלים לראשי האיגודים והאגודות מכל ענפי הספורט בישראל, במסגרתו נערך דיון חירום ובו הוא בישר להם על הצעדים שהמדינה תעשה בימים הקרובים. אל הכנס הגיעו ראשי הספורט בישראל כולל נציגים מהספורט האולימפי, מהכדורגל ומהכדורסל.
השר זוהר אמר בין היתר: "צריך להבין שישראל במלחמה. השחקנים והשחקניות יצטרכו להבין גם כן שהחוזים שלהם לא ימולאו תמיד עד תומם. אני קורא לכם המנהלים לחשוב מה המינימום והמקסימום שאתם יכולים לתת לשחקן בזמן המלחמה וככה תתנהלו. אני פועל כדי שהחשב הכללי יביא לנו עכשיו את 100 אחוז מהתמיכה כדי לתת אוויר עד שנביא את המענים הספציפיים שדיברנו עליהם. יש לנו מו"מ אחד שכבר הסתיים מול האוצר ותוך שבועיים-שלושה תוכלו לראות את הכסף".

השר המשיך ופירט: "במתווה הזרים יש סעיף תקציבי של 142 מיליון ש"ח שימנף את ענפי הכדור, מתווה שעומד בעינו, לא הסכמתי לבטל אותו. זה חמצן לליגת העל ולליגה הלאומית, אם ניקח את זה הענף יקרוס. אלחם כדי שהמתווה יעמוד ולא יבוטל במסגרת השינויים התקציביים. העזרה הכספית של המדינה תשמור על עולם הספורט חי. ככל שנעביר את המשאבים מהר יותר, כך נמנע קריסה של איגודים שונים".
זוהר הוסיף: "לא יודע אם זה יהיה פיצוי מרשות המיסים או שאנחנו נשלים את הסכום שרשות המיסים תביא ל-70 אחוז. יידרשו 60 מיליון לעולם התרבות ו-60 מיליון לעולם הספורט מדי חודש כדי להציל אותו בתקופה הזו. זה בר השגה ובעזרתכם נצליח". בתשובה לשאלת יו"ר מנהלת הליגות ארז כלפון, שר הספורט גילה גם את המתווה הצפוי להחזרת הקהל: "אנחנו עובדים עם פיקוד העורף כמובן. הצפי של נובמבר אולי יתממש, אין לדעת. הכל יכול להיות במצב של מלחמה. כשהליגות יחזרו, זה יהיה כנראה ללא קהל. בהמשך אולי יהיה אפשרי להכניס 150-200 איש בכדורגל, ו-100 או 150 איש בכדורסל".