
אחרי שני הפסדים מתסכלים בשבוע הספרדי הכפול, הפועל תל אביב השיגה הערב (חמישי) ניצחון 88:92 גדול על פנאתינייקוס במחזור ה-35 ביורוליג. האדומים כבר פיגרו ב-12 הפרש, אבל רבע אחרון פנטסטי של 13:26 סידר להם ניצחון יקר במיוחד מול יריבה ישירה על מקום בטופ 6. לאדומים, כידוע, מחכה לו”ז קשה במיוחד ומפגשים נגד פנרבחצ’ה, אולימפיאקוס, מכבי תל אביב ומונאקו, אבל הם בהחלט בעמדת זינוק טובה לקראת ההמשך. החבורה של דימיטריס איטודיס, ששיפרה את המאזן שלה ל-13:21, נהנתה מ-19 נקודות של אנטוניו בלייקני, 18 נקודות של אלייז’ה בראיינט, 14 של ואסיליה מיציץ’ ו-12 של טאי אודיאסי.
מהלך המשחק
הפועל תל אביב פתחה עם ואסיליה מיציץ’, אלייז’ה בראיינט, קולין מלקולם, איש וויינרייט ודן אוטורו. האדומים החלו טוב יותר את המשחק ועלו ליתרון 8:14 בהובלת מיציץ’ ובראיינט, אבל הירוקים חזרו לעניינים דרך סלוקאס, שגם קבע 20:21 לזכות פנאתינייקוס בסיום הרבע הראשון עם סל על הבאזר. לא פחות מעשר פעמים היתרון החליף צד במהלך הרבע השני, שננעל גם הוא בסל עם הבאזר – הפעם של הרננגומס – שקבע 44:48 לטובת היוונים בתום מחצית ראשונה צמודה והפכפכה. בראיינט הוביל את התל-אביבים עם 14 נקודות, ואילו בלייקני הוסיף תשע.

הרבע השלישי כבר לא היה הפכפך, אלא בשליטה כמעט מוחלטת של פנאתינייקוס, שפתחה פער של 12 נקודות בהובלתו של סלוקאס. דקות טובות של מיציץ’ עזרו לחתוך את הפיגור בחצי, אבל בצד השני של המגרש הפועל תל אביב התקשתה לעשות עצירות – ונאן והרננגומס ניצלו זאת כדי לפתוח שוב פער דו-ספרתי. שלשה של מלקולם מחצי מגרש על הבאזר הורידה ל-75:66 לפני עשר הדקות האחרונות בסופיה. המומנטום התהפך ברבע המכריע, וארבע דקות וחצי לסיום בלייקני קבע שוויון 84:84 עם שלשה גדולה. נאן עוד הספיק להוביל את הירוקים ליתרון נוסף של 84:86, אבל זו הייתה הפעם האחרונה שהאורחת הוליכה. בלייקני השלים מהפך מקו העונשין, ובהמשך ג’ונס עמד בלחץ עם ארבע קליעות רצופות מהקו – והבטיח לאדומים ניצחון דרמטי. 88:92 בסיום להפועל תל אביב.
קלעו להפועל תל אביב: אנטוניו בלייקני 19 נקודות, אלייז’ה בראיינט 18, ואסיליה מיציץ’ 14, טאי אודיאסי 12, קולין מלקולם 10, כריס ג’ונס (8 אס’) ודן אוטורו 6 כל אחד, איש וויינרייט 4 וליוואי רנדולף 3.
קלעו לפנאתינייקוס: חואנצ’ו הרננגומס 17 נקודות, קנדריק נאן 15, קוסטאס סלוקאס 14, צ’די אוסמן 12, נייג’ל הייז דייויס 10, קנת’ פאריד 9, טי ג’יי שורטס 6 ומתיאס לסור 5.



