כדורגל ישראליליגת העל

הפועל ת”א פירקה 0:4 את הפועל ר”ג, 1:1 בין נתניה להפועל חיפה

האדומים מוכנים לדרבי: בואטנג (57) כבש ראשון, אווסו (74) הכפיל אחרי שדהר חצי מגרש, אלטמן (86) ומאיימבו (90) השלימו את החגיגה של ברדה מול דגו. תורג'מן כבש ראשון (17) לפני שדאבו (52) השווה מהנקודה הלבנה

הפועל תל אביב רשמה הערב (שני) ניצחון שני ברציפות, כשהביסה בבית 0:4 את הפועל רמת גן במסגרת המחזור השלישי בליגת העל והיא נראית מוכנה לחלוטין לדרבי כשבמאזנה שבע נקודות והיא במקום השני בטבלה. כמעט במקביל, מכבי נתניה והפועל חיפה נפרדו הערב ב-1:1 קצבי, ובפעם הרביעית בחמשת מפגשי הליגה האחרונים ביניהן לא הושגה הכרעה. 

הפועל תל אביב – הפועל רמת גן 0:4

גם בסיומו של הערב הזה, האדומים הם היחידים שעדיין לא ספגו בליגה לאחר שלושה מחזורים. החניכים של אליניב ברדה נראו נהדר לעיני יותר מ-17 אלף צופים בבלומפילד והגיעו להרבה הזדמנויות, אך למשך זמן רב לא הצליחו לנצל אותן מול עמית רייף הנהדר. בחצי השני הגיע השינוי, כאשר עמנואל בואטנג שקודם לכן החמיץ ממצב קורץ במיוחד, קיבל כדור מדהים מרועי אלקוקין והחלוץ דחק מקרוב והעלה את המארחת ליתרון בדקה ה-57. אחרי הגול הראשון, החבורה של ברדה הייתה מדויקת והרגישה אפילו יותר בטוחה בעצמה ולא חששה לשלוח עוד כלים התקפיים קדימה. בדקה ה-74, האורדונים הרימו כדור קרן, אבל דווקא הפועל תל אביב ניצלה זאת על מנת לצאת להתקפת מעבר קטלנית, שהחלה אצל אנדריאן קראייב שמצא את אווסו ושחקן הרכש החדש השלים מהלך מדהים תוך כדי שהוא גבר על מספר שחקני הגנה ונעץ את הכדור ברשת. בדקה ה-86, עומרי אלטמן קיבל את הכדור ברחבה וניסיון שלו להעביר רוחב פגע בדודי טוויטו שנגע בכדור, בלבל את שוערו וכבש גול עצמי אומלל. המילה האחרונה בהתמודדות הייתה שייכת לפרננד מאיימבו שנגח בצורה מדויקת את הרביעי של המארחת בדקה ה-90+2 לאחר הגבהה נהדרת של רוי קורין.

הרכבים

הפועל תל אביב: אסף צור, שחר פיבן, פרננד מאיימבו, צ’יקו אלבס, דורון ליידנר, לוקאס פלקאו, אנדריאן קרייב, סתיו טוריאל (עומרי אלטמן, 68), דגלאס אווסו (רוי קורין, 76), רועי אלקוקין (מור בוסקילה, 76), עמנואל בואטנג (דניאל דאפה, 62).

הפועל רמת גן: עמית רייף, נועם שוורץ, מרסיו סילבה (דודי טוויטו, 65), ז’וטה גונסאלבש, איברהים פארד, עידו עולי, סרג’ן מיאילוביץ’, משה סמל (מריוס נוביסי, 56), מתן חוזז (כריסטופר בוניפייס, 56), דוד אסנקה (עמית צור, 76), לואן קמפוס (עידן ברנס, 76).

מכבי נתניה – הפועל חיפה 1:1

השתיים נותרו ללא הפסד גם לאחר המפגש ביניהן, כאשר היהלומים המשיכו את פתיחת העונה החיובית אחרי ה-1:4 על בית”ר ירושלים, בעוד שחקניו של חיים סילבס רשמו תוצאת תיקו שלישית בשלושת המחזורים הראשונים. הפועל חיפה הייתה הראשונה לעלות על לוח התוצאות הערב, כאשר בדקה ה-17 כדור רוחב מדויק של לירן רוטמן הגיע אל אלון תורג’מן, שגלגל מקרוב אל הרשת וקבע יתרון לאורחים. התגובה של היהלומים הגיעה בדקה ה-52, כאשר מתאוס דאבו הוכשל בתוך הרחבה, ודקל צינו הצביע על הנקודה הלבנה. הברזילאי לקח בעצמו את האחריות, דייק בבעיטה וקבע 1:1 עם שערו הרביעי. עד לסיום מכבי נתניה המשיכה לחפש את שער היתרון והצליחה לייצר מספר מצבים מסוכנים, אך יואב גראפי עמד היטב ורשם כמה הצלות, שמנעו מהיהלומים להשלים את המהפך. גם האורחת ניסתה להכריע, אך ללא הצלחה.

הרכבים

מכבי נתניה: סמואל סילבה, כארם ג’אבר, באקארי קונאטה, בני פלדמן, עמית כהן (אלון אזוגי, 46), עזיז אואטרה, נדב נידם (בסאם זערורה, 75), מאור לוי (דור חוגי, 46), עוז בילו (אלכסיי טלפה, 75), דולב חזיזה, מתאוס דאבו.

הפועל חיפה: יואב ג’ראפי, נועם כהן, דריו ז’ופאריץ’, איבן קריצ’אק, אריאל מנדי, שייק קייטה, שי אליאס (והיב חביבאללה, 70), נאור סבג, יעד גונן (שייקנה דיאקיטה, 84), לירן רוטמן (סאלי פחימה, 90), אלון תורג’מן (וויליאם אגאדה, 70).

כתבות קשורות

Back to top button
✕
Israel Sport

FREE
VIEW