כדורגל ישראליליגת העל

הפועל ת"א ובית"ר ירושלים ספגו קנסות כספיים בביה"ד

האדומים נקנסו ב-20 אלף ש''ח בגין הנהמות לעברו של דנילו אספרייה וב-25 אלף ש''ח נוספים על התפרעות אוהדיה, עוזר המאמן של הפועל ת''א מאטוביץ' הורחק ממשחק אחד. הירושלמים ישלמו 15 אלף ש''ח

הפועל תל אביב ספגה היום (שלישי) קנס של 45 אלף ש"ח מבית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל, בגין אירועי המשחק מול בית"ר ירושלים לפני כחודש. הקנס של האדומים מחולק ל-25 אלף בגין התפרעות אוהדים ול-20 אלף בגין הנהמות והקריאות הגזעניות לעבר שחקנה של בית"ר, דנילו אספרייה. בית"ר עצמה נקנסה ב-15 אלף ש"ח בגין השלכת זיקוק. עוזר מאמן הפועל, דושאן מאטוביץ', הורחק ממשחק אחד בפועל.

הדיין גיורא לנדאו כתב בהחלטתו: "הפועל תל אביב עומדת לדין בגין התפרעות אוהדים בעקבות דו"ח המשקיף בדבר השלכת מצת מיציע אוהדיה, אשר פגע בילד אשר נזקק לטיפול רפואי וכן בגין קריאות גזעניות בעקבות נהמות לעבר שחקן היריבה דנילו אספרייה. אירועים אלה צוינו בדו"ח השופט, בין היתר בהסתמך על דו"ח המשקיף. זאת ועוד, שופט המשחק אף העיד בבית הדין והבהיר מתי לגבי דידו קריאה הינה בגדר שיר עידוד ומתי – קריאה גזענית. כידוע, מכוח תקנה 13.ב לתקנון המשמעת של ההתאחדות לכדורגל, דוח השופט מהווה ראיה מכרעת לגבי ההתרחשויות במגרש להן היה עד ובמידה והינו מעיד בפני בית הדין, רשאי בית הדין להפעיל את שיקול דעתו באשר לראיות האמורות".

שחקני ואוהדי בית"ר ירושלים בטדי (ליאת אבשלומי)

עוד נכתב: "ראשית, לא מצאתי כל סתירה בין דברי שופט המשחק בפני ובין הדוח שכתב, ודוח המשקיף. מעבר לכך, לא הוצגה בפני כל ראיה לסתור את האמור לעיל. אציין כי סירטון מצלמת האבטחה שהוגש לי לא העלה ולא הוריד בכל הקשור לאירועים נשוא כתב אישום זה. בנסיבות אלה, אני מקבל את הנאמר בדוח בקשר עם הנאשמת, מרשיע אותה בעבירות נשוא כתב האישום וגוזר עליה קנס בסך 25,000 ש"ח בגין עבירת התפרעות אוהדים (הרשעה מס. 11 לעונה זו בעבירות שענינן התנהגות אוהדיה) וכן קנס בסך 20,000 ש"ח בגין הקריאות הגזעניות".

לגבי מאטוביץ', נכתב: "אמנם מצפיה בסירטון עולה כי רמת חומרת התנהגותו פחותה מעט מהנאמר בדוח אך אין ספק כי הנאשם מצא עצמו בסיומו של המשחק במקומות ואירועים שאין לו כל סיבה להיות בהם. בנסיבות אלה אני מרשיע את הנאשם בעבירה נשוא כתב האישום ולאור עברו הנקי גוזר עליו עונש הרחקה למשחק אחד".

לגבי בית"ר, נכתב: "הנאשמת עומדת לדין בעבירת התפרעות אוהדים בגין השלכת זיקוק. לאחרונה פשתה תופעת השלכת הזיקוקים, ואף ירי בכינון ישיר של זיקוקים מיציע אוהדים אחד למשנהו. מדובר בתופעה חמורה ומסוכנת ביותר, עד כדי סכנת נפשות. מן הראוי לגדוע תופעה זו בעודה באיבה. לאור זאת אני מרשיע את הנאשמת וגוזר עליה קנס בסך 15,000 ש"ח".

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button