
הפועל פ”ת פותחת עונה, ברדה: ”לא רוצה שהקבוצה תלך אחורה”
לאחר הפסקה של שנה אחת, תחזור מחר (שבת, 20:15, נתניה) הפועל פתח תקווה אל הבמה המרכזית של הכדורגל הישראלי, כשתתארח אצל עירוני קריית שמונה במסגרת המחזור השני של ליגת העל. כזכור, המשחק מהמחזור הראשון נגד מכבי תל אביב נדחה ל-16 בספטמבר ולכן העולה החדשה פותחת רק כעת את העונה בליגה. הכחולים, שסיימו את פרק גביע הטוטו עם שני ניצחונות, יקבלו בחזרה את תומר אלטמן ורועי דוד, שהחלימו מהפציעות מהן סבלו. בלם הרכש, עמית גלזר, צפוי להיכלל בסגל לראשונה.
“אנחנו מתרגשים ומצפים למשחק הזה”, אמר המאמן עומר פרץ במסיבת עיתונאים לקראת המשחק. “חיכינו לזה הרבה זמן. אנחנו דרוכים ומוכנים למשחק, מצפה לנו יריבה קשה שהייתה טובה במחזור הראשון. ברמה האישית, אחרי 3 שנים בליגה הלאומית והעונה שעברה שעלינו בסטייל אני מחכה לזה מאוד, אבל זה מרתון, והמשחק הזה לא יגדיר את כל העונה. נצטרך להיות מרוכזים ולתת את הכל מול יריבה שאנחנו שווים אליה”.
השוער עומר כץ אמר לקראת המשחק: “חזרנו מהר לליגה הראשונה והליגה צריכה קבוצה כמונו. אנחנו חוזרים למקום שמגיע לנו להיות בו. עברנו קיץ טוב ונבנה סגל שיכול להוביל אותנו למקומות יפים העונה. כל המועדון בהתרגשות. לא חושב שיש משמעות שלא שיחקנו במחזור הראשון, חוץ מזה שזה מבאס כי רצינו להתחיל כבר בשבוע שעבר. חיכינו לזה כל הקיץ, כי הקיץ כלל משחקי הכנה ומשחקים בגביע הטוטו, אז היה בא לנו להתחיל”.

כץ הוסיף לגבי היכולת הפחות טובה שלו בגביע הטוטו: “כיף שבזבזתי את כל הטעויות בגביע הטוטו. הייתה לי תקופה פחות טובה, ספורטאי נמדד בתקופות האלה. הכי קל שהכל הולך וכולם אוהבים אותך ומעודדים אותך ודווקא בתקופה כזו זה הרגע שלי לבוא ולחזור למה שהרגלתי את כולם ולמה אני מסוגל. זה לא משנה מה עשיתי בשנים האחרונות או שעליתי ליגה או שאני קפטן, זה לא רלוונטי. בסוף אתה טוב כמו המשחק האחרון שלך. כרגע אני לא הבאתי את היכולות שלי, אני מקווה שזה ישתפר”.
השוער נשאל על כך שברחוב הספורטיבי הקבוצה מסומנת כיורדת ואמר בחיוך: “הרחוב הספורטיבי זה לא הרחוב שאני גר בו, אני חושב שזה נורא מוקדם. כמובן שכל קבוצה שעולה ליגה ישר מסומנת ומן הסתם כשעולים אז המטרה הראשית היא להישאר בליגה. אני מאוד מקווה שנוכל לשנות מטרות תוך כדי תנועה ונצליח להביא כדורגל יוזם, יצירתי. אתם תראו שמה שהורגלתם בעלייה הקודמת שלנו לא יהיה הפעם. סמל? גוף השאלה הוא מחמאה. אני פה הרבה שנים, אני קפטן ביחד עם רם לוי שאנחנו מחכים שיחזור. אני מאוד אוהב את המועדון, את האנשים. גם בתקופה שהדברים פחות הולכים עבורי, אני מאוד אוהב את מי שנמצא פה ומרגיש טוב”.
ההרכב המשוער: עומר כץ, נועם כהן, איתי רוטמן, אוראל דגני, שחר רוזן, נדב נידם, גולן בני, תומר אלטמן, ג’וסלין טאבי, צ’יפיוקה סונגה, קליי.

מהעבר השני, עירוני קריית שמונה מגיעה למשחק הביתי בנתניה לאחר שהפסידה 2:1 להפועל תל אביב במחזור הראשון כשהיא מלאה בטענות על השיפוט. לאחר הודעת הוועדה המקצועית של איגוד השופטים, התברר שהטענות של הצפוניים היו נכונות והפנדל שנשרק לחובת הקבוצה היה שגוי. שחקן הכנף הניגרי עלי מוסא שחתם השבוע במועדון עשוי להיות בסגל, כאשר ההרכב לא צפוי להשתנות.
המאמן שי ברדה אמר לקראת המשחק: “קריית שמונה צריכה לדעת לשחק כל הזמן אותו דבר, וזה קרה. נגד הפועל תל אביב המחצית הראשונה הייתה מצוינת, גם מבחינת הלחץ, העקרונות משחק שלנו עבדו, מצד אחד אתה לוחץ ומצד שני מנסה לדעת לייצר תבניות נכונות עם הקישור ושחקני ההתקפה על מנת לפנות שטחים. אני חושב שמעבר לעניין הפנדל היו לנו עשר דקות רעות מאוד במהלך המשחק שנתנו עליהן את הדעת במהלך השבוע. אני לא רוצה שהקבוצה שלי תלך אחורה, הייתה סיטואציה בין השער שהבקענו לבין הפנדל שנשרק עבורם שהלכנו אחורה, וזה משהו שאנחנו חייבם לדעת לתקן”.

על הקבוצה שלו, אמר ברדה: “אני חושב שיש הרבה מאוד דברים טובים. בסוף, ברגע שאתה לוחץ לאורך זמן ואתה מגיע למצבים שאתה מגיע בסופו של דבר זה צריך להתחבר, אנחנו צריכים לדעת להאמין במה שאנחנו עושים. אני מאוד מאוד מאמין בקבוצה הזו, אני חושב שבסוף דברים יכולים להתחבר ברגע שיש רצון כל כך טוב ואמונה בדרך. היריבה? מדובר בקבוצה מצוינת, הפועל פתח תקווה משחקת בעצם את משחק הליגה הראשון שלה העונה, למדנו אותם, ראינו אותם בגביע הטוטו. מדובר בקבוצה שבכל סיטואציה מנסה להניע כדור וזה מאוד מאתגר לשחק מול קבוצה כזו”.
המאמן הוסיף: “לגבי מוטיבציה אני חושב ששחקן כדורגל בסופו של דבר צריך לדת להעריך את המועדון שהוא נמצא בו. בקרית שמונה משחקים היום שחקנים שרוצים להיות בקריית שמונה, ולא משהו אחר. עצם העובדה שאנחנו מייצגים משהו צריכים להביא להם מורל ומוטיבציה לבד. בסופו של דבר מדובר בפרנסה של אנשים, ויתרה מזאת אנחנו מייצגים – אוהדים, גוף, מועדון, והמוטיבציה הזו תגיע בלי שום ספק, ואני כבר רואה אותה באימונים”.
ההרכב המשוער: דניאל טננבאום; עובדיה דרוויש, נמניה ליוביסבלייביץ’, שי בן דוד, בילאל שאהין; סאקו בנגורה, כריסטיאן מרטינס, יאיר מרדכי, אנתוני לימבומבה, מוחמד אבו רומי, אדריאן אוגריסה.



