
הפועל ירושלים גברה 0:2 על טבריה בבית, 0:0 בין ריינה לאשדוד
האדומים מהבירה רשמו סוף סוף ניצחון בית ראשון העונה וצימקו את הפער מהקו האדום לנקודה, לפחות זמנית. שער ובישול למדמון, אשטה הוסיף. תיקו מאופס שלא עוזר לאף אחת משתיהן במשחק בין ריינה לאשדוד
המחזור ה-19 בליגת העל יצא לדרך הערב (שבת) ושני משחקים התקיימו כמעט במקביל. במוקד, הפועל ירושלים ניצחה 0:2 את עירוני טבריה ורשמה ניצחון בית ראשון העונה כשהיא מתקרבת לקו האדום. מכבי בני ריינה סיימה רק ב-0:0 ביתי נגד מ.ס אשדוד ושתיהן לא יהיו מרוצות לאחר המשחק באצטדיון בראל בנוף הגליל.
הפועל ירושלים – עירוני טבריה 0:2
האדומים מהבירה חזרו לנצח אחרי ארבעה משחקים וסוף כל סוף גם רשמו ניצחון ביתי ראשון העונה, כשהפער מהקו האדום צומק לפחות זמנית לנקודה אחת בלבד. מנגד, טבריה קיוותה לחזור למסלול הניצחונות אחרי ההפסד במחזור שעבר, אך לא מצליחה לברוח מהתחתית ורחוקה רק 6 נקודות מהקו האדום. כבר בדקה השישית הפועל ירושלים עלתה ליתרון. עידן לייבה זיהה נגיעת יד של איתמר שבירו ברחבה ושרק לפנדל, אותו ניגש לבעוט איליי מדמון שמצא את הרשת והעלה את המארחת ליתרון מהיר. דקה בתוך תוספת הזמן, מדמון הגביה כדור קרן שמצא את ראשו של הקפטן אווקה אשטה, והוא המשיך לרשת והכפיל את היתרון. המחצית השנייה הייתה פושרת – ירושלים ניסתה לשמור על היתרון וטבריה לא הייתה מספיק טובה וחדה התקפית. החלוץ מרקו רקוניאץ רשם בכורה בירושלים, אצלה סדריק דון לא שותף ונראה נפרד מהקהל המקומי לאחר שריקת הסיום לקראת המעבר הצפוי למכבי חיפה.
הרכבים
הפועל ירושלים: נדב זמיר, יהונתן ליש, דוד דומג’וני (נועם מלמוד, 68), הראל שלום, אופק נדיר, ג’ון אוטומאו, אווקה אשטה, איליי מדמון (גיא בדש, 84), נדים ורסאנה (מתן חוזז, 68), אנדרו אידוקו (תמיר חיימוביץ’, 76), מרקו רקוניאץ’ (אוהד אלמגור, 46).
עירוני טבריה: עידו שרון, סמביניה, אונדז’יי באצ’ו, רון אונגר (עידן ברנס, 84), אלי בלילתי (והיב חביבאללה, 57), פיראס אבו עקל (ירין סוויסה, 68), דוד קלטינס (יונתן טפר, 57), ניב גוטליב, דניאל גולאני, סטניסלב בילנקי, איתמר שבירו (פיטר מייקל, 46).
מכבי בני ריינה – מ.ס אשדוד 0:0
אחרי חמישה הפסדים רצופים שהובילו לסיום דרכו של המאמן חיים סילבס, אשדוד לפחות הצליחה לקטוע את הרצף הגרוע, אך מצבה עדיין בכי רע ובששת המשחקים האחרונים היא רק במשחק אחד. ריינה, מנגד, לא הצליחה לנצל את המומנטום של ההעפלה השנייה ברציפות לרבע גמר גביע המדינה והיא עם 8 נקודות בלבד, כשהפער מהקו האדום עלול לגדול בסיום המחזור לדו ספרתי. ניר ביטון עמד על הקווים של אשדוד כמאמן זמני, בסיוע של אלון חזן ואבי אבינו, כשהדרומיים רחוקים רק 4 נקודות מהקו האדום.
הרכבים
מכבי בני ריינה: רועי גליקליך, איאד חוטבא, עאיד חבשי (איהאב גנאים, 41), מור ברמי, עבדאללה ג’אבר, אלכסה פייץ’, עילאי אלמקייס, מוחמד שכר, אסיל כנאני (עמנואל בנדה, 46), איאד חלאיילי (ויטלי דמשקאן, 46), אווסו קוואבנה. links zoe.baby.69
מ.ס אשדוד: קארול נימצ’יצקי, אבישי כהן, טימותי אוואני, איברהים דיאקיטה, עמנואל אג’יי (נועם מוצ’ה, 72), רועי גורדונה, איליי תמם, הייפורד בואהן (עילאי חג’ג’, 64), ראם טל (מאור ישילירמק, 79), יוג’ין אנסה, ז’אן פלורן באטום (סתיו נחמני, 46).



