כדורסלליגת העל

הערב: קרב האדומות הגדול על המקום השני בליגת העל

ניצחון שלישי העונה בדרייב אין ישאיר למחזיקת הגביע סיכוי לסיים במקום השני (שבת, 20:10). הורד ופלדין לא נרשמו אצל המארחת, בעוד אונואקו יחזור לסגל של פרנקו. סמית' יקבל מנוחה בירושלים, לצד ונה

המשחק המרכזי של המחזור הלפני אחרון של העונה הרגילה בליגת ווינר סל יפגיש הערב (מוצאי שבת, 20:10) את הפועל תל אביב השנייה והפועל ירושלים השלישית בהיכל קבוצת שלמה. עידן זלמנסון, ששבר את האגודל, ייעדר מול האקסית. אצל המארחת לא נרשמו ג'יילן הורד וג'יימס פלדין, בעוד אצל האורחים לא נמצאים בסגל סים-סנדר ונה וספידי סמית'.

הפועל תל אביב נעצרה במחזור שעבר אחרי חמישה ניצחונות ליגה רצופים, עם 100:95 בתום הארכה בחוץ להפועל חולון. האדומים קלעו אמנם 37 מ-41 מהקו (90%) וקיבלו פי שניים נקודות מהספסל (15:30), אבל הסתפקו ב-6 שלשות ב-29% לעומת 14 שלשות ב-39% של האלופה. ג'ורדן מקריי הוביל את הקבוצה עם 24 נקודות, 7 אסיסטים ומדד 31, תומר גינת קבע שיאי עונה של 18 נקודות, 9 ריבאונדים ומדד 27 וג'יי.פי טוקוטו שעלה מהספסל רשם גם הוא שיאי עונה בנקודות (15), בחטיפות (4) ובמדד (28), לצד 9 ריבאונדים ו-5 אסיסטים.

הפועל ירושלים שמרה על סיכוייה לסיים את העונה הרגילה במקום השני, בעקבות ניצחונה העשירי ב-11 המחזורים האחרונים, 78:90 בבית על הפועל גליל עליון. מחזיקת הגביע קבעה שיא עונתי באחוזים לשתיים (27-38, 71%), כולל לא פחות מעשרה דאנקים, שבעה מהם של זאק הנקינס, שנבחר לחמישיית המחזור עם 19 נקודות, 8 ריבאונדים ומדד 28. ליוואי רנדולף, שזכה בתואר שחקן חודש אפריל בליגת האלופות, תרם 16 נקודות, בדיוק כמו ברנדון בראון שעלה מהספסל. נועם יעקב שפתח בחמישייה קלע שיא קריירה בליגה של 14 נקודות.

מאז הניצחון בדרבי בסיבוב השני שהעלה אותה לפסגת ליגת ווינר סל, הפועל ת"א לא ניצחה אף יריבה אחרת ממקומות 1-4: שני הפסדים להפועל חולון ועוד אחד לירושלים. זוהי הפעם הרביעית בלבד העונה שהאדומים מתל אביב עומדים על רצף של שני הפסדים בכל המסגרות, כאשר בכל המקרים הקודמים הם התאוששו במשחק הבא. המאזן בין האדומות בכל המסגרות העונה עומד על שוויון 2:2, כאשר התל אביבים ניצחו בשני הראשונים – 71:76 בחדרה בגביע ווינר סל ו-77:80 בסיבוב הראשון של הליגה בפיס ארנה – אך הירושלמים הגיבו עם שני ניצחונות מרשימים בהיכל קבוצת שלמה: 67:86 ברבע גמר הגביע ו-68:80 בסיבוב השני.

להפועל תל אביב חשוב לנצח לא רק כדי להבטיח לכל הפחות את המקום השני ואפילו לא רק כדי להשאיר לעצמה סיכוי ליתרון ביתיות לאורך כל הפלייאוף, אלא גם כדי לשבור את המחסום המנטלי בו נתקלה מול הירושלמים העונה בבית. חסרונו של זלמנסון מקצר את הרוטציה, כאשר מי שעשוי לקבל יותר דקות הוא אדם אריאל, שהיה מצוין בניצחון החוץ בבירה העונה. ג'ורדן מקריי התקשה מאוד מול ההגנה של אלכסנדר דז'יקיץ' העונה ויכולת טובה שלו תהיה מפתח עבור המארחת.

ירושלים אמנם כבר התחילה לחשוב על טנריפה, אבל לפני כן היא רוצה לסיים את העונה הרגילה במקום השני, שעשוי להבטיח לה יתרון ביתיות בסדרה פוטנציאלית מול החבורה של דני פרנקו בחצי גמר הפלייאוף, אם וכאשר שתיהן יעפילו לשם. מחזיקת הגביע מגיעה אחרי מנוחה נדירה לאחרונה, במטרה לרשום שני ניצחונות חוץ השבוע בהיכל קבוצת שלמה ובלב המושבה, שישימו את גורלה בידיה בקרב על המקום השני בקלאסיקו שינעל עבורה את הליגה הסדירה.

כתבות קשורות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button