העזיבה של יובאנוביץ' טובה לכל הצדדים, מי יהיה המחליף?
שיטת המשחק, האכזבה של יובאנוביץ' ממיעוט הדקות ומכך שהקבוצה לא זכתה בתארים, והרצון לקדם שחקן כמו תורג'מן, מובילה לכך שמכבי ת''א נפרדת מהחלוץ הסרבי אחרי שנה וחצי. הצהובים חייבים לצרף מחליף במיידי

מכירתו של ג'ורג'ה יובאנוביץ' מתרחשת בעיתוי לא כל כך נוח מבחינתה של מכבי תל אביב ממש לפני משחק קריטי של הקבוצה במסגרת האירופית – מחר (חמישי, 20:00) מול א.א.ק לרנקה, משחק שבו תדע הקבוצה אם היא ממשיכה במסגרת זו או גונזת גם השנה את השאיפות האירופאיות שלה. הגעתו של המאמן רובי קין היא הצהרת כוונות שגם בהנהלה החליטו לשים את אירופה על ראש שמחתם ועל רקע זה מכירתו העכשווית של החלוץ הסרבי מעט תמוהה.

בתום העונה, כאשר התברר שהצהובים גם איבדו עניין בליגה, הודחו מהגביע וגם בגביע הטוטו לא זכו כאשר גם בזירה האירופית לא צלחה דרכם, היה יותר מידי עבור החלוץ הסרבי שמאד רצה לזכות בתארים. השערים שכבש, הבישולים והמעורבות המוחלטת שלו בהתקפת הקבוצה לא עזרו לזכייה בתואר כלשהו, דבר שגרם לאכזבה אצלו ונראה היה כבר בתום העונה אצל יובאנוביץ' שהוא מחפש את דרכו לעזוב את קריית שלום – כל זה מבחינתו של החלוץ.
מבחינת המועדון, כאשר הגיע החלוץ הסרבי לפני שנה וחצי לאחר שהמאמן מלאדן קרסטאיץ' לחץ להחתמתו ונרכש בסכום גבוה של 1.9 מיליון, הוא סומן למכירה עתידית בסכום גבוה שיגרד את ה-5 מיליון. אז סכום כזה כנראה יובאנוביץ' עדיין לא שווה, אבל הסיטואציה שהגיעה לפתחו של המועדון כמו גם אי שביעות רצון של החלוץ עצמו יחד עם פילוסופיית המשחק של המאמן רובי קין, המתבססת על חלוץ אחד, וההצעה החדשה המפתיעה שהגיעו מהמועדון השווייצרי באזל עליו עבדו לכל הכיוונים, כאשר השחקן עצמו משתדרג בשכרו וחותם לארבע שנים, החליטו במכבי תל אביב לשחרר אותו גם בזמן בעייתי משהו לקבוצה. לקבל חלוץ זר יקר שיושב על הספסל זהו בזבוז עבור הצהובים.

אלא שבמכבי תל אביב חייבים לעבוד מהר ולמצוא שחקן מחליף שיוכל לעשות גם עבודת כנף ולשחק מתחת לחלוץ. עם כל הכבוד לערן זהבי, שנחשב לחלוץ המוביל של הקבוצה, יטעו הצהובים להתבסס רק עליו. חלוץ בן 36, טוב ככל שיהיה, שעלול חלילה להיפצע או לא לשחק 90 דקות בכל משחק ובכל מסגרת. עם כל הכבוד לדור תורג'מן, שחייב לקבל דקות משחק רבות – מה שלא קורה, נכון לעכשיו – הצהובים חייבים לעבות את החוד שלהם בשחקן התקפה נוסף. ההימור על אילון אלמוג אולי הציל לחלוץ הצעיר את הקריירה, אבל זה עדיין לא מספיק.
בד בבד, במכבי תל אביב מחפשים גם בלם כי כל הדרכים מראות שדריק לוקאסן הבלם ההולנדי בדרך החוצה – כפי שכבר פורסם בעבר בישראל ספורט. הצהובים ציפו לקבל בלם ברמה של ז'איר אמאדור וקיבלו בלם לא רע, אבל בהחלט לא משפיע, ולא בלתי עביר וגם חם מזג שחוטף כרטיסים צהובים ואדומים שמשבשים לקבוצה את המשחק. יש להזכיר שבקבוצה יש גם את עידן נחמיאס שמתאושש מפציעה קשה של שנה, אבל הצהובים לא בונים עליו ומתכוונים להשאילו.