ענפים אחריםענפים נוספים

הישגים מרשימים לספיישל אולימפיקס ישראל באליפות אירופה

נבחרת הספיישל אולימפיקס של ישראל חזרה מגרמניה עם מדליית זהב בהרמת כוח לרומן טוקונוב, זהב בטריאתלון הזוגות למתי אורן ואלון דולב וזהב לדולב במקצה היחידים, זהב וכסף לגיא וורטיקובסקי בשחייה וארד לנבחרת הכדורסל

משלחת 24 הספורטאים שיצאה לייצג את ישראל בשבוע שעבר באליפות אירופה של ספיישל אולימפיקס העולמי לספורטאיות וספורטאים עם מוגבלות קוגניטיבית, בהם אנשים על הרצף האוטיסטי, עם תסמונת דאון ומוגבלות שכלית-התפתחותית – התחרתה בשישה ענפי ספורט: הרמת כוח, שחייה במים פתוחים, טריאתלון, אופניים, כדורגל נשים וכדורסל. לאורך התחרויות הפגינו הספורטאים יכולת, התמדה ורוח תחרותית, תוך התמודדות עם יריבות חזקות מרחבי אירופה.

לצד המדליות, משלחת הספורטאים בניהולם של הדס הנדלר ורון בוארון, הציגה הישגים משמעותיים גם בענפים נוספים ותחרויות צמודות ברמה גבוהה. הספורטאיות והספורטאים ייצגו את מדינת ישראל בכבוד רב, וברוח ספורטיבית מעוררת השראה, אל מול עשרות משלחות ממדינות מרחבי העולם, תוך הפגנת מצוינות, הוגנות וערכים של שוויון לאורך כל ימי התחרות.

רומן רומן טוקונוב במקום הראשון (צילום: ספיישל אולימפיקס ישראל)

בענף הרמת הכוח, רשם רומן טוקונוב הישג שיא כאשר זכה במדליית זהב בקטגוריית OPEN , גילאי 24-40, עד 97 ק”ג. בענף הטריאתלון, במקצה הזוגות (סופר ספרינט), סיימו מתי אורן ואלון דולב במקום הראשון וזכו במדליית זהב נוספת. בענף האופניים דרג B סיים אלון דולב גם הוא במקום הראשון וזכה במדליית זהב.

בענף השחייה במים פתוחים סיים גיא ורטיקובסקי במקום הראשון וזכה במדליית זהב, ובמקצה 1500 מטר עם תוצאה של 25:47 דקות וזכה במדליית כסף. גלעד קלישוב סיים במקום הרביעי במקצה 1000 מטר עם תוצאה של 18:50 דקות. בטורניר הכדורסל, בדרג ב’, סיימה הנבחרת את התחרות במקום השלישי עם מדליית ארד.

נבחרת כדורגל הנשים רשמה הישג יוצא דופן כאשר העפילה לבית העליון והתמודדה מול הנבחרות החזקות ביותר בטורניר. בטורניר היוניפייד השתתפו שמונה קבוצות בסך הכול – חמש קבוצות מגרמניה (ברלין, שתי קבוצות מהסן ושתי קבוצות נוספות), לצד נבחרות קוסובו, בוסניה וישראל. המשחקים נערכו בשיטת 5×5, ובשלב המוקדמות (Classifications) סיימה הנבחרת הישראלית במקום השני, מה שהוביל אותה לבית העליון החזק.

אלון דולב מקום ראשון בענף האופניים (צילום: ספיישל אולימפיקס ישראל)

בשלב הבית העליון התמודדה ישראל מול הסן, ברלין ובוסניה, במשחקים צמודים ומותחים במיוחד. הנבחרת סיימה את הבית במקום הרביעי לאחר תיקו 2:2 מול הסן, הפסד 2:1 לברלין, ותיקו נוסף מול בוסניה. מול בוסניה התקיים משחק ראשון שהסתיים ב־4:4, ולאחר ערעור שהגישה ישראל על שער שנוי במחלוקת התקיים משחק חוזר שהסתיים גם הוא בתיקו 2:2.

השחקניות הפגינו יכולת מקצועית מרשימה, לחימה ונחישות לאורך כל הדרך, והיו במרחק נגיעה ממדליה. מעבר להישג הספורטיבי עצמו, הנבחרת שיפרה באופן משמעותי את מעמדו של כדורגל הנשים של ישראל בספיישל אולימפיקס וזכתה לשבחים ומחמאות רבים מצד המשתתפים והגורמים המקצועיים. ראוי לציין גם את עבודתם המסורה של המאמנים גל חג’בי ושירי ווקסלר, שליוו את הנבחרת במשך שנה שלמה והשקיעו מאמצים רבים כדי להביא את השחקניות להישג המרשים הזה.

המשלחת, שחזרה השבוע לישראל, הושקה באירוע חגיגי ומרגש שהתקיים בשבוע שעבר בקמפוס טויוטה ישראל, במסגרת שיתוף הפעולה העולמי ארוך השנים של שני הארגונים. האירוע נערך בהובלת האלופה האולימפית לינוי אשרם, אשר הנחתה פאנל עם חברי וחברות המשלחת ושמעה מהם על ההכנות, האתגרים והציפייה לייצוג ישראל על הבמה האירופית. האירוע התקיים ברוח חזון “Start Your Impossible” של טויוטה, המדגיש מצוינות, שוויון והתגברות על אתגרים, ומהווה חלק מתמיכה מתמשכת בספורטאי ספיישל אולימפיקס, כולל סיוע בציוד ובביגוד הייצוגי למשלחת.

נבחרת כדורגל הנשים במקום הרביעי (צילום: ספיישל אולימפיקס ישראל)

מנכ”לית ספיישל אולימפיקס ישראל, שרון לוי בלנגה: “אני גאה מאוד בספורטאיות ובספורטאים שלנו על ההשתתפות באליפות אירופה ועל ההישגים המרשימים שהביאו איתם. מעבר למדליות, בלטה הרוח הספורטיבית, ההתמדה והיכולת להתחרות ברמה הגבוהה ביותר מול נבחרות חזקות. הספורטאים ייצגו את מדינת ישראל בכבוד, בגאווה ובמקצועיות, והוכיחו שייצוג אמיתי הוא גם בערכים, בכבוד ההדדי ובהתנהלות על המגרש ומחוצה לו. ספיישל אולימפיקס היא מסגרת של הכלה, קבלה ושותפות שמאפשרת לכל אחד ואחת לממש את הפוטנציאל שלהם”.

מנהלי המשלחת, רון בוארון והדס הנדלר: “זו הייתה משלחת מרגשת במיוחד, עם רוח ספורטיבית יוצאת דופן מצד כל הספורטאים והספורטאיות. אנחנו חוזרים עם תוצאות נפלאות, מדליות זהב וארד והישגים מרשימים בכל הענפים, שמבטאים את העבודה הקשה וההתמדה של כולם. מעבר לתוצאות, ראינו גאווה גדולה בייצוג מדינת ישראל, לצד חיבורים אנושיים אמיתיים עם משלחות מכל העולם. בתוך התחרויות עצמן נוצרו רגעים של הכלה, קבלה וכבוד הדדי שממחישים את הכוח האמיתי של הספורט לחבר בין אנשים, מעבר לכל הבדל”.

כתבות קשורות

Back to top button
Israel Sport

FREE
VIEW