החתמה של מנספורד: על המינוי של רובי קין למאמן מכבי ת"א
המנכ''ל החדש-ישן של הצהובים החליט לבצע שינוי על הקווים בעיתוי מפתיע. על ההחלטה של גולדהאר ללכת עם דעת הקהל, הפיטורים של קראנקה למרות שהכין את מחנה האימונים ולמה זה כן יכול להצליח?

החתמתו של רובי קין במכבי תל אביב במקומו של אייטור קראנקה היא החתמה נטו של בן מנספורד, המנכ"ל החדש-ישן של מכבי תל אביב. לא היה מופרך שקראנקה היה ממשיך לעונה שנייה במכבי תל אביב שכן הוא כבר הכין את מחנה האימונים בספרד, ובמועדון שמרו על שתיקה רועמת ולא גילו לו שמתחת לפני השטח הם מכינים לו מחליף.

ההתמהמהות בהודעה על הפסקת עבודתו של קראנקה הביאה את כולם לחשוב שהאיום של האוהדים שלא ירכשו מינויים לעונה הבאה לא עושה כל רושם על הבעלים מיץ' גולדהאר, אבל מסתבר שההפך הוא הנכון – מיץ' רואה בקהל אוהדי הקבוצה נדבך חשוב בהצלחת המועדון וכל נושא השיווק, המנויים, המרצ'נדייז מאוד חשובים לו וקרובים ללבו. לגולדהאר, כמו כל בוס אמריקאי/קנדי, אין בעיה לפטר עובד שלדעתו לא הצליח במשימתו והבוס הקנדי כבר עזה זאת בעבר. נראה אם כן ששובו של מנספורד לקריית שלום הביא עמו רוח חדשה שדי אבדה לצהובים בשנים האחרונות.

מנספורד, עם הקשרים הרבים שלו באי הבריטי, החליט להמר על רובי קין – שם גדול בכדורגל הבריטי – למרות שלא היה מאמן ראשי עד כה. יש המזכירים שגם אוסקר גארסיה לא אימן קבוצה בכירה לפני שהגיע למכבי תל אביב (אימן בברצלונה ב') וזכה באליפות כבר בעונתו הראשונה בישראל. אחרי שנושא המאמן כבר סודר, יצטרך מנספורד לדאוג לכלים כדי שרובי קין יצליח בתפקידו והצורך לרענן את סגל השחקנים של הצהובים שזקוק לניעור רציני. אין ספק שפיגורה בדמותו של קין על הקווים עשויה לעזור גם בכבוד שהשחקנים ירחשו לו, גם בדוגמא שירצו לקחת ממנו וגם יגרום להתעוררות רבה אצל קהל האוהדים. מחר אחר הצהריים יוצג האירי במסיבת עיתונאים רשמית, בה ישתתף גם מיץ' גולדהאר.