החלום האמריקאי: ארה”ב פתחה את המונדיאל עם הצגה
האמריקאים הרשימו במשחק הפתיחה שלהם עם 1:4 גדול פרגוואי בלוס אנג'לס. צמד של באלוגון, עצמי של בובאדייה וביצוע פנטסטי של ריינה העניקו ל-70 אלף אוהדים בקליפורניה הרבה גאווה. צפו בכל השערים

אחרי ה-1:1 של קנדה מול בוסניה והרצגובינה בטורונטו, שהיווה את הנקודה ההיסטורית של הקנדים במונדיאלים, המארחת השלישית של גביע העולם 2026 פתחה את המונדיאל עם 1:4 מרשים מול פרגוואי בלוס אנג’לס. כריסטיאן פוליסיק היה מצוין עד שהוחלף במחצית כדי לא לסכנו להמשך הטורניר, פולארין באלוגון כבש צמד והמחליף ג’ובאני ריינה השלים את החגיגה של החבורה של מאוריסיו פוצ’טינו.
מהלך המשחק
שבע דקות בלבד משריקת הפתיחה באצטדיון SoFi בלוס אנג’לס, הגיע השער הראשון – והוא היה עצמי: כניסה נהדרת של כריסטיאן פוליסיק לרחבה בין שני שחקנים, ווסטון מקני המשיך את המהלך – הכדור פגע בדמיאן בובאדייה ונכנס לרשת, 0:1 לארה”ב. שלוש דקות לאחר ששער של פולארין באלוגון נפסל בגלל נבדל בתחילת המהלך (28), הגיע ה-0:2 של המארחת: הכדור נשלח לעברו של פוליסיק שמסר כדור רוחב מושלם, באלוגון היה במקום והפעם השער חוקי למהדרין.
האמריקאים המשיכו להיות עדיפים וחמש דקות בתוספת הזמן של המחצית הראשונה, מאליק טילמן שלח כדור עומק לבאלוגון, שעבר שני שחקני הגנה וירה פצצה לחיבורים – 0:3. בדקה ה-73 פרגוואי הצליחה לצמק לאחר טעות בהגנה האמריקאית, כאשר מיגל אלמירון נגע ראשון, חוליו אנסיסו שלח מסירה מצוינת ומאוריסיו הכניע את מאט פריז – 3:1. רגע לפני שריקת הסיום, אלכס פרימן סידר כדור לג’ובאני ריינה והמחליף בעט בפאלש נהדר לפינה השמאלית של חיל בדקה ה-90+8.
הרכבים
ארצות הברית: מאט פריז, אנתוני רובינסון, טים רים, כריס ריצ’רדס, אלכס פרימן, טיילר אדאמס, מאליק טילמן (ג’ובאני ריינה, 82), סרג’יניו דסט (טימותי וואה, 72), ווסטון מקני, כריסטיאן פוליסיק (סבסטיאן ברהלטר, 46), פולארין באלוגון (ריקרדו פפי, 72).
פרגוואי: אורלנדו גיל, חואן חוסה קאסרס (גוסטבו ולאסקס, 80), גוסטבו גומס, עומאר אלדרטה, ג’וניור אלונסו, דייגו גומס (לוקאס רומרו, 80), אדריאן קובאס, דמיאן בובאדייה (מאוריסיו, 46), מיגל אלמירון (רמון סוסה, 80), אנטוניו סנאבריה (אלכס ארסה, 62), חוליו אנסיסו.



