
הזרים של מכבי חיפה יצטרפו רק לקראת המשחק מול ויאריאל
הירוקים ימשיכו להתאמן עם הישראלים עד לשבוע של המשחק ''הביתי'' ב-9.11 בקפריסין או יוון מול הספרדים. רפאלוב שב לאימונים, מוחמד ינחת השבוע. חלאיילי וחזיזה לא מתאמנים, עתידו של סבע לא ברור
בעוד שבועיים וחצי, ב-9 בנובמבר, מכבי חיפה צפויה “לארח” את ויאריאל הספרדית במסגרת המחזור הרביעי של הליגה האירופית. אחרי שמשחק החוץ מול הצוללת הצהובה, שהיה אמור להתקיים ביום חמישי הקרוב, נדחה ל-6 בדצמבר ולאור העובדה שהליגה לא תחזור עד ה-25 בנובמבר, ההכנות של הירוקים נתקלות בלא מעט בעיות בשל המלחמה שכפה ארגון הטרור חמאס על ישראל.

שחקניה הזרים של הקבוצה יחברו לשאר השחקנים רק בשבוע שיקדם להכנות למשחק מול ויאריאל, שאמור להתקיים ככל הנראה או בקפריסין או ביוון. להוציא את ששת הזרים של האלופה, עלי מוחמד אמור לחזור לארץ עוד השבוע בזמן שליאור רפאלוב צפוי להצטרף היום לאימונים בכפר גלים. הקבוצה המשיכה עד היום להתאמן עם סגל מצומצם ביותר וללא הפצועים דולב חזיזה, ענאן חלאיילי ואריק שוראנוב שנותח וסיים את העונה בעקבות פציעה ברצועה הצולבת.
חזיזה אגב שהה בשבועיים האחרונים בחו”ל לצורך בדיקות וטיפולים רפואיים, לאחר שהתקשה לחזור לפעילות. כידוע, הקשר סוחב דלקת בגיד האכילס וסובל מכאבים עזים, למרות שתחילה ההערכה הייתה שיחזור תוך מספר שבועות. במקבי, נבדקת האפשרות שצ’ארון שרי (הולנד), עלי מוחמד (גאנה), פרנזי פיירו (ארה”ב), עבדולאי סק (סנגל), פייר קורנו (צרפת), דניאל סונדגרן (שבדיה) ולורנצו שימיץ’ (קרואטיה) ישמרו על כושר בקבוצות מקומיות. דיא סבע אמור לחזור בהמשך השבוע לישראל, אך עתידו לוט בערפל.

בתוך כך, שוערי הקבוצה, שריף כיוף ורועי פוקס יחד עם מאמן השוערים, איתי זילפה, הגיעו למושב מגדים לשמח ולחלק מתנות לילדים שפונו מאזורי הלחימה. השחקנים עודדו את הילדים וניסו להרים את רוחם, והעניקו להם מעט רגעים של חסד בזמנים הלא פשוטים שכולנו עוברים.
מנהל בית ספר לכדורגל באזור חוף הכרמל, אמיר אסטליין, שדואג לפעילויות לילדים אמר לאתר הרשמי: “אני מוריד את הכובע בפני מועדון הכדורגל מכבי חיפה על ההתגייסות האדירה, מלאת חמלה ורגישות של כל אחד ואחת במערכת. האדם לפני השחקן זו לא סתם סיסמה, זאת האמת”.



