
הוועדה המקצועית: השער של מכבי תל אביב בדרבי נפסל בצדק
איגוד השופטים פרסם את החלטותיו לגבי הדרבי וקבע כי על פי הניתוח המקצועי, ''לדריכה של סוקלר הייתה השפעה ישירה על המהלך ולכן פסילת השער מוצדקת''. לגבי מאיימבו ופרץ הסיפור כבר היה שונה לחלוטין
הוועדה המקצועית של איגוד השופטים התייחסה היום (שלישי) לשני אירועים שנויים במחלוקת בדרבי התל אביב אתמול וקבעה ששתי ההחלטות שהתקבלו היו מוצדקות: פסילת השער לזכות הצהובים וההחלטה שלא לשרוק לפנדל לזכות הקבוצה של קני מילר.
בהודעת הוועדה המקצועית נכתב: “למרות שמדובר על שני מקרים של דריכה, קיים ביניהם הבדל משמעותי. במקרה של פסילת השער למכבי תל אביב בדקה ה-44 הדריכה הינה על שחקן הגנה שמעורב במהלך. הדריכה מנעה מהשחקן להשתתף במהלך ההגנתי ושחקן ההתקפה הסמוך אליו ושעליו הוא שמר כבש את השער. כאמור, לדריכה הייתה השפעה ישירה על המהלך ולכן פסילת השער מוצדקת”.
בוועדה המשיכו והסבירו כי “לעומת זאת, בתוספת הזמן של המחצית הראשונה הדריכה הייתה על שחקן התקפה של מכבי תל אביב שלא היה מעורב במהלך, לא יכול היה להגיע לכדור ולא הייתה לו אפשרות להשפיע על המשחק. לכן מדובר במגע מקרי, שלא מצדיק פסיקה לעבירה ולבעיטת לעונשין”.



