
דריכות בהפועל ב”ש: “הפועל חיפה הוכיחה שהיא יריבה חזקה”
האלופה תארח הערב (רביעי, 20:00) את האדומים מהכרמל למשחק השלמה מהמחזור הראשון: ''מצפה לנו משוכה לא פשוטה''. אמנקווה פורסון נחת וצפוי לחתום. סילבס: ''מגיעים למשחק הקשה ביותר בליגה''
לאחר הניצחון 1:2 על הפועל רמת גן ביום שבת, שהעניק לקבוצה של רן קוז’וק פתיחה ברגל ימין לעונה בליגה, הערב (רביעי, 20:00) תארח האלופה הפועל באר שבע באצטדיון טוטו טרנר את הפועל חיפה למשחק הדחוי מהמחזור הראשון ותרצה להישאר מושלמת בתום שני משחקים.
האדומים, שהשיגו ניצחון דרמטי על הפועל רמת גן לפני ארבעה ימים, רוצים לייצר רצף ניצחונות בליגה ולעיני הקהל לרשום ניצחון רגע לפני המפגש בשבוע הבא מול מכבי תל אביב באצטדיון טוטו טרנר. “במשחקי הדירוג, הפועל חיפה הוכיחה נגדנו שמדובר היריבה חזקה. אמנם ההכנה וההרכב למשחק לא היו אידאלים שם, אבל גם היום מצפה לנו משוכה לא פשוטה”, אמרו בבאר שבע לקראת המשחק והוסיפו: “רוצים לנצח, להמשיך לאגור נקודות ולשמח את הקהל. המטרות שלנו ברורות”.

אדריאן אוגריסה, שחתם אתמול בקבוצה לשלוש שנים, לא ייכלל כמובן בסגל לאחר שלא ערך אימון עם הקבוצה עדיין. החלוץ ינכח במשחק ויצפה בחבריו החדשים, כמו גם הגנאי אמנקווה פורסון שנחת בארץ לפנות בוקר ועתיד להצטרף לקבוצה בהשאלה עם אופציה לרכישה מנוריץ’. הגנאי, יערוך בדיקות רפואיות, יחתום רשמית לעונה הקרובה וישלים את מכסת הזרים של הקבוצה מבירת הנגב.
מבחינה מקצועית הערב, באר שבע תקבל חזרה את מוחמד אבו רומי וגאבון איסט שריצו את עונש ההרחקות שלהם ממשחק גביע המדינה מול מכבי תל אביב ויכללו בסגל הקבוצה. מלבדם, גם מיגל ויטור ישוב לסגל, זכר לפציעה בחזה ובראש מהמשחק מול סבאח בפלייאוף ליגת האלופות. מי שעדיין מורחק ולא יכלל בסגל הוא זאהי אחמד שירצה את עונש ההרחקה האחרון שלו.

מבחינת ההרכב, לא אמורים להיות יותר מדי שינויים כשג’אבון איסט יחזור להרכב על חשבון חמודי כנעאן. במידה ורן קוזוך יחליט להמשיך עם עמית אוחנה בחוד, איסט יפתח באגף, כאשר במידה ומוחמד אבו רומי יחזור להרכב, אז איסט יפתח בחוד ואוחנה ימתין על הספסל. התלבטות נוספת שייכת למרכז ההגנה, כשעם חזרתו של מיגל ויטור לסגל, ישנה התלבטות בין הבלם הוותיק שרק חוזר מפציעה לג’יבריל דיופ.
ההרכב המשוער: אופיר מרציאנו, איתי רוטמן, גיא מזרחי, מיגל ויטור (ג’יבריל דיופ), פדרו אמדור, לוקאס ונטורה, אליאל פרץ, ניב יהושוע, ג’אבון איסט, אמיר גנאח, עמית אוחנה.

מנגד, הפועל חיפה יצאו מעודדים אחרי התיקו המאופס מול הפועל תל אביב, כאשר במהלך המשחק היו לה דקות בהן הייתה בחיסרון מספרי עקב ההרחקה של איבן קריצ’אק. על מקומו מחר מתחרים ג’ורג דיבה ודור מלול, כשמעבר לעמדה הזו יתר שחקני ההרכב אמורים להמשיך.
מאמן הקבוצה חיים סילבס לקראת המשחק מול האלופה: “יש לנו את המשחק הכי קשה שיכול להיות, מול האלופה במשחק חוץ. יחד עם זאת אנחנו באים לתת פייט כדי לצאת עם הנקודות”.
ההרכב המשוער: יואב ג’ראפי, נועם כהן, דריו ז’ופאריץ’, ג’ורג’ דיבה, אריאל מנדי, נאור סבג, שי אליאס, שייק קייטה, יעד גונן, לירן רוטמן, אלון תורג’מן.



